Eksperthjælp: Arvelighed af cøliaki og andre sygdomme

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.249 visninger
1 svar
0 synes godt om
18. maj 2015

Sarah John

Hej Sarah
Jeg har cøliaki, b12-mangel og hashimoto's.
Hvor sandsynligt er det, at mine børn arver denne glutenallergi og de andre sygdomme.
Mvh. Mamma



Sarahs svar

Hej Mamma,

Tak for dit spørgsmål. Jeg svarer på alle spørgsmål om dit barns mad det første år (0-12 måneder), så dit spørgsmål falder lidt uden for mit område. 

Jeg kender dog en del til cøliaki, da vi hos Semper også laver produkter til folk, som ikke spiser gluten. Cøliaki er delvis arvelig, og man mener, at sandsynligheden for at et barn af forældre med cøliaki udvikler sygdommen er omkring 10%. De generelle anbefalinger for amning og introduktion af overgangskost gælder også for børn med risiko for at udvikle cøliaki, og gluten kan derfor introduceres i 4-6 måneders alderen.

Jeg håber at dette kan besvare en del af dit spørgsmål.

Venlig hilsen

Sarah John 



God mad giver glade maver og trygge forældre. Derfor ønsker vi i Semper, at dit barn får den bedste mad, og at du får den bedste viden om ernæring, og hvad der er godt for den lille mave. På Sempers hjemmeside finder du alle vores varianter, opskrifter, tips, og gode råd om barnets mad det første år. Og finder du ikke svar på dit spørgsmål, kan du spørge os om alt, der har med dit barns udvikling og ernæring at gøre. Vi er klar til at hjælpe dig, når der er noget, du gerne vil vide mere om.

Se Sarahs hjemmeside: www.semper.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

21. maj 2015

Fremad

Semper skriver:

Hej Sarah
Jeg har cøliaki, b12-mangel og hashimoto's.
Hvor sandsynligt er det, at mine børn arver denne glutenallergi og de andre sygdomme.
Mvh. Mamma



Sarahs svar

Hej Mamma,

Tak for dit spørgsmål. Jeg svarer på alle spørgsmål om dit barns mad det første år (0-12 måneder), så dit spørgsmål falder lidt uden for mit område. 

Jeg kender dog en del til cøliaki, da vi hos Semper også laver produkter til folk, som ikke spiser gluten. Cøliaki er delvis arvelig, og man mener, at sandsynligheden for at et barn af forældre med cøliaki udvikler sygdommen er omkring 10%. De generelle anbefalinger for amning og introduktion af overgangskost gælder også for børn med risiko for at udvikle cøliaki, og gluten kan derfor introduceres i 4-6 måneders alderen.

Jeg håber at dette kan besvare en del af dit spørgsmål.

Venlig hilsen

Sarah John 



God mad giver glade maver og trygge forældre. Derfor ønsker vi i Semper, at dit barn får den bedste mad, og at du får den bedste viden om ernæring, og hvad der er godt for den lille mave. På Sempers hjemmeside finder du alle vores varianter, opskrifter, tips, og gode råd om barnets mad det første år. Og finder du ikke svar på dit spørgsmål, kan du spørge os om alt, der har med dit barns udvikling og ernæring at gøre. Vi er klar til at hjælpe dig, når der er noget, du gerne vil vide mere om.

Se Sarahs hjemmeside: www.semper.dk


Jeg tillader mig lige at svare mht b12. 

 

Det kan være arveligt... Jeg har det fra min far... Vi er ret mange på den side der har b12 mangel og får det på anden vis end normalt, så det er en rigtig go ide at være obs på dette.

 

 

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.