Eksperthjælp: Ikke interesseret i grød eller mos

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.123 visninger
1 svar
0 synes godt om
15. april 2015

Sarah John

Hej Sarah

Jeg har en skøn datter på 7 mdr. Hun vokser som hun skal og har fart på motorisk.. Jeg fuldammer stadigvæk, hvilket egentlig fungerer fint nok. Men hun skal jo have noget fast føde på et tidspunkt. Mit problem er at hun ikke er specielt interesseret i grød/ mos o.s.v...
Hun kan godt lide at side med noget selv, men hun spiser det ikke rigtigt. Altså der kommer ikke noget ned i maven.

Når hun så, som i dag, endelig viser lidt interesse (i dag var det øllebrød) og får spist en okay potion (5-6 skefulde) så får hun ondt i maven når jeg skal putte hende. Hun skriger og skriger og vender og vrider sig indtil det ender i mega opkastninger, hvor der virkelig kommer meget op. Det kan stå på en times tid, hvor hun så derefter falder lidt i søvn af udmattelse... Jeg synes det er så synd for hende:-(

Kan hun ikke tåle normal mad eller hvorfor sker dette?

Hun trives som sagt fint. Sover fra 19-06 uden at vågne. Så hun fungerer jo fint på bare min mælk... Men hvor længe kan hun det og hvordan får jeg gang i hendes mave så hun kan "optage" maden.
Jeg er startet med majsgrød/risgrød o.s.v og gør hvad der står ifølge diverse vejledninger. Hun virker bare ikke specielt interesseret og når hun endelig gør så vil maven ikke have det.....Sarahs svar

Hej Sujan,

Tak for dit spørgsmål.

Det er dejligt at høre, at du har ammet din datter :-) Nu er hun så gammel, at det er vigtigt, at hun kommer i gang med at spise rigtig mad, for modermælken kan ikke længere dække hendes behov for næringsstoffer.

Det vil være rigtig fint, at du serverer majs- ris eller hirsegrød her i starten. De smager mildt og har en dejlig lind konsistens. I begyndelsen kan du lave grøden meget flydende, så din datter langsom kan vænne sig til, at maden har en helt anderledes konsistens end hun er vant til fra din mælk.

Det er ikke ualmindeligt, at maven kan gøre lidt vrøvl, når barnet begynder at få skemad. Derfor vil jeg anbefale, at du starter med 1-2 skefulde – ikke mere, så hendes mave gradvist kan vænne sig til den rigtige mad. Det er vigtigt, at du serverer vand af kop sammen med skemaden. For lidt væske kan nemlig give hård mave. Du kan overveje at prøve Semper Dråber med mælkesyrebakterier. Jeg tænker, at din datter måske kan have glæde af dem.

Det er en rigtig god idé, at du bliver ved med at lade hende sidde med noget mad selv. Det kan være agurk, bløde frugtbåde som f.eks. en appelsinbåd, som hun kan sidde og suge saften ud af eller det kan være ristede rugbrødsbjælker. Det kan også være kogte stykker blomkål eller broccoli. Nogle børn er ikke så vilde med "blød" mad, og vil hellere i gang med at spise mad i stykker eller mos med en grovere konsistens. Du kan overveje, om din pige er én af dem?

For en sikkerheds skyld vil jeg anbefale, at du tager en snak med din sundhedsplejerske om der kan være andre årsager til din datters mavekneb og om hvordan I kommer godt i gang med skemaden.

Jeg håber at dette kan hjælpe dig lidt videre :-)

Venlig hilsen Sarah


God mad giver glade maver og trygge forældre. Derfor ønsker vi i Semper, at dit barn får den bedste mad, og at du får den bedste viden om ernæring, og hvad der er godt for den lille mave. På Sempers hjemmeside finder du alle vores varianter, opskrifter, tips, og gode råd om barnets mad det første år. Og finder du ikke svar på dit spørgsmål, kan du spørge os om alt, der har med dit barns udvikling og ernæring at gøre. Vi er klar til at hjælpe dig, når der er noget, du gerne vil vide mere om.

Se Sarahs hjemmeside: www.semper.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

15. april 2015

FrkGranger

Profilbillede for FrkGranger

Jeg vil sige lad hende side med mad i stykker selv...

Prøv at læse om blw, der er lige udkommet en dansk bog se Facebook  https://m.facebook.com/jegkangodtselv?refsrc=https%3A%2F%2Fda-dk.facebook.com%2Fjegkangodtselv

Og andre Facebook sider om emnet...

Vi bruger det selv da min søn ikke vil mades

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.