Hjemmebagt rugbrød.......

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

5.042 visninger
24 svar
0 synes godt om
28. februar 2010

Titte-vb

Jeg har gennem et halvt år selv bagt rugbrød.... har fået fat i den mest fantastiske opskrift. Der bliver 2 store rugbrød på 2-2½ kg stykket når de er bagt, og det er super godt. Selv efter en tur i fryseren, så er det frisk og fumpet.......... Jeg lægger opskriften her under, så kan i prøve den af hvis i vil.... Jeg har også investeret i rugbrødsforme med silikone indeni fra Eva Trio...De kostede godt nok 500 for to forme, men hold op hvor er de gode, rugbrødene glider ud af formene efter bagning, og de skal bare vaskes af i vand..... Surdej kan laves af 1½ dl rugmel, 1½ dl kærnemælk, og ½ ss salt. Røres sammen og står tildækket 2-3 dage i stuetemperatur

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

28. februar 2010

Titte-vb

Hverdagsrugbrød 1. dag: ½ l surdej 1½ l lunkent vand 1½ kg rugmel 4 ss salt Blandes godt sammen, hæver natten over, mindst 8 timer tildækket af klæde. 2. dag: 3 dl lunkent vand 1 kg rugkerner 4-5 revne gulerødder eller 4-5 revne kogte kolde kartofler Tag ca. ½ l dej fra til surdej, opbevar i beholder med låg på køl. Dejen hældes i forme, gøres flad. Dejen prikkes tæt med en gaffel. Hæver 4-5 timer ved stuetemperatur. Bages 1½ time ved 175*, tages ud af oven, og sluk for ovnen. Brødene tages ud af formen, pensles med en blanding af 1 dl vand og 1 ss kartoffelmel. Drys med sesamfrø med det samme. Sæt brødene på en bagerist, tilbage i ovnen i 45 min i restvarmen. Opbevares i et viskestykke i en plastpose. Tittes brød 1. dag: ½ l surdej 1,2 l lunkent vand 1 hvidtøl/eller en anden mørk øl 1½ kg rugmel 4 ss salt 2. dag: 3 dl lunkent vand 700 g rugkerner 100 g solsikkekerner 100 g græskarkerner 50 g hørfrø 50 g sesamfrø 4-5 revne gulerødder Fremgangs måden er den samme som ovenfor.

Anmeld

28. februar 2010

Opus-specialist-vb

Titte skrev:
fumpet..........
http://voresborn.dk/images/fbfiles/images/hvadmenerdu-20100228.gif

Anmeld

28. februar 2010

Titte-vb

KH Bibi skrev:
Titte skrev:
fumpet..........
http://voresborn.dk/images/fbfiles/images/hvadmenerdu-20100228.gif
Ved du ikke hvad FUMPET betyder?? :ohmy: Det betyder at brødet er svampet, fugtigt, frisk, at det er som nybagt. Altså at det ikke er tørt efter en tur i fryseren. Brødet bliver pakket ind i en stofble/viskestykke inden det ryger i fryseren, og som sådan forbliver det indpakket når det er taget op igen.. :lol:

Anmeld

28. februar 2010

Opus-specialist-vb

Jowjow, ved da godt, hvad det betyder. Eller, det anede mig, at det var i den retning. Men selv ordet kendte jeg ikke lige om det. Jeg ville nok bare have et lidt svampet brød af slagsen http://voresborn.dk/images/fbfiles/images/c792-20100228.jpg

Anmeld

28. februar 2010

Titte-vb

KH Bibi skrev:
Jowjow, ved da godt, hvad det betyder. Eller, det anede mig, at det var i den retning. Men selv ordet kendte jeg ikke lige om det. Jeg ville nok bare have et lidt svampet brød af slagsen http://voresborn.dk/images/fbfiles/images/c792-20100228.jpg
Okay ;)

Anmeld

28. februar 2010

mørk-vb

Uhh, jeg gad sgu godt lige være ham, der bager sit eget rugbrød! Kunne godt tænke mig, at prøve, men kan ikke helt se, hvor den halve liter surdej til 'Tittes rugbrød' kommer fra? Og hvordan laver man den? Er det den du skriver i dit første indlæg? Hvis ja, passer det så med den halve liter?

Anmeld

28. februar 2010

Titte-vb

mørk skrev:
Uhh, jeg gad sgu godt lige være ham, der bager sit eget rugbrød! Kunne godt tænke mig, at prøve, men kan ikke helt se, hvor den halve liter surdej til 'Tittes rugbrød' kommer fra? Og hvordan laver man den? Er det den du skriver i dit første indlæg? Hvis ja, passer det så med den halve liter?
Hvis du bor i nærheden af mig kan du få en klat surdej af mig.... :laugh: :laugh: Ellers kan du fint lave den der står i opskriften, og det svarer vist nok til ca. ½ liter. Når jeg har givet surdej væk, har der ikke altid været en halv liter, men rugbrødene er blevet fine alligevel. Og min første portion surdej jeg fik, var ikke mere end ca 2½ dl, og det kan sagtens gå....

Anmeld

28. februar 2010

Spunk-vb

Er du mon jyde Titte? Der findes så mange sjove ord på det jyske kontinent :laugh: . Og jeg kender vist langtfra alle, selvom jeg har tilbragt 4 år i det nordjyske.

Anmeld

28. februar 2010

Titte-vb

Har en spunk i maven skrev:
Er du mon jyde Titte? Der findes så mange sjove ord på det jyske kontinent :laugh: . Og jeg kender vist langtfra alle, selvom jeg har tilbragt 4 år i det nordjyske.
Det tror jeg godt man kan kalde mig............ ;) Har kun 1½ km fra mit hus ud til Vadehavet, så ja, jeg er jyde............. Bor i en forstad til Esbjerg

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.