Eksperthjælp: Lære at spise med ske og tygge grovere kost

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.438 visninger
0 svar
0 synes godt om
9. marts 2015

Sarah John

Hej,
Jeg har en datter på 6 mdr, hvor vi startede på mos og grød for en måned siden. Det er gået super godt og hun får nu ca 1/2 dl tre gange dagligt. Vi er begyndt at gøre maden lidt grovere, da hun ikke gider det helt fine mos og grød.
Hun er de sidste dage begyndt at tygge, når hun får skeen i munden i stedet for bare at lukke sammen om skeen.
Hvad kan dette skyldes?Hej,
Hvor er det dejligt, at din datter er godt i gang med overgangskosten, og at hun har mod på at maden har en grovere konsistens.
Det lyder som om det er lidt svært for hende at finde ud af, hvornår hun skal begynde at tygge. Det er jo et stort udviklingstrin at skulle til at spise rigtig mad med ske. Du kan prøve om det kan hjælpe, at hun får en ske selv. Som hun kan sidde med, samtidig med at du mader hende med en anden ske.
Du kan også styrke hendes mundmotorik ved at du giver hende mad i hånden, som hun selv kan sidde med. Det kan være agurk, bløde frugtbåde som f.eks. en appelsinbåd, som hun kan sidde og suge saften ud af, det kan være kogte stykker blomkål, broccoli eller det kan være ristede rugbrødsbjælker. En anden idé kan være, at du giver hende den bløde mad uden klumper med ske, på den måde lærer hun at mad på ske ikke skal tygges. Ved siden af serverer man så mad i stykker - det hjælper hende til at adskille hvilken mad der skal tygges og hvilken mad der ikke skal. Du kan også hjælpe hende ved at sørge for give maden i siden af munden, så hun med det samme kan begynde at tygge maden og ikke først skal føre maden til siden med tungen.
Jeg håber at dette kan hjælpe dig lidt videre.
Venlig hilsen Sarah


God mad giver glade maver og trygge forældre. Derfor ønsker vi i Semper, at dit barn får den bedste mad, og at du får den bedste viden om ernæring, og hvad der er godt for den lille mave. På Sempers hjemmeside finder du alle vores varianter, opskrifter, tips, og gode råd om barnets mad det første år. Og finder du ikke svar på dit spørgsmål, kan du spørge os om alt, der har med dit barns udvikling og ernæring at gøre. Vi er klar til at hjælpe dig, når der er noget, du gerne vil vide mere om.

Se Sarahs hjemmeside: www.semper.dk

Anmeld

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.