Kage damer hjælp lige:)

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

24. april 2013

Mother-love

Dot D skriver:



Huskede forkert med navnet, det er denne her

http://specialkoebmanden.dk/fondant-tilbehoer-658/fondant-676/fondant-klar-til-brug-1000-g-sugarpaste-10314.html

Den er nem at farve, men du bør bruge pasta farverne, da de farver bedst og mest. Hvis du vil undgå at blive fedtet helt ind, kan du bruge gummi/latexhandsker LAVET TIL FØDEVARER, for så bliver du ikke selv indfarvet. Nu ved jeg ikke, hvor du bor, men jeg køber mine handsker i Bilka - de har fra Vileda i kasse med mange i, og de er fødevarer godkendte

Frugtfarve indeholder meget vand, derfor bliver det noget gradtværk både i marcipan og i fondant

Man lærer kun ved at spørge, så et par spørgsmål fra eller til, det er ok med mig



Tak for det. Jamen jeg må prøve mig frem og se hvad der sker. Nu har jeg et piskesmæld så det med at rulle de ud kan give problemer. Men en skrev at jeg kunne komme det i micro ovnen så blev det blødere. Det skal vel ikke have ret længe. Og er det bedst at bruge en silikone rullepind eller er en alm. Kagerulle i træ fin nok? Da jeg prøvede mig med marcipan sidst satte marcipanen sig fast på rullen. Og så prøvede jeg at ligge husfilm imellem og så kom der bare en masse hakke fordi husfilmen krillede. Hvad gør jeg for at undgå det? Samt at det sætter sig fast på bordet. Prøvede med flormelis. Men synes ikke det hjalp så meget og kom jeg for meget på blev marcipanen jo helt dækket med flormelis og det er jo ikke fedt når fondanten skal være farvet?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

24. april 2013

Dot D

michelledam skriver:



Tak for det. Jamen jeg må prøve mig frem og se hvad der sker. Nu har jeg et piskesmæld så det med at rulle de ud kan give problemer. Men en skrev at jeg kunne komme det i micro ovnen så blev det blødere. Det skal vel ikke have ret længe. Og er det bedst at bruge en silikone rullepind eller er en alm. Kagerulle i træ fin nok? Da jeg prøvede mig med marcipan sidst satte marcipanen sig fast på rullen. Og så prøvede jeg at ligge husfilm imellem og så kom der bare en masse hakke fordi husfilmen krillede. Hvad gør jeg for at undgå det? Samt at det sætter sig fast på bordet. Prøvede med flormelis. Men synes ikke det hjalp så meget og kom jeg for meget på blev marcipanen jo helt dækket med flormelis og det er jo ikke fedt når fondanten skal være farvet?



Den her fondant ville jeg ikke turde komme i microen, da den er så blød i sig selv. ellers har jeg gjort det nogle få gange, og det er 10-15 sek, så ikke meget.

Du skal endelig bruge Maizena til fondant og ikke flormelis, da det klistre, når det bliver varmt.

Du skal tage to skumvaskeklude og lægge dem ovenpå hinanden, så de danner en stjerne. Der på midten kommer du Maizena, også folder du alle hjørnerne sammen og sætter et elastik eller et bånd omkring for at lukke dem. Den "tut"/bold med Maizena i dutter du mod bordet/fondanten og der kommer et meget fint og jævnt lag pulver på, og det er nemmere at rulle.

Jeg bruger ikke træpind mere, gjorde i starten, men jeg er mere til de "rigtige" fondant rullere af plast. De er gode

Anmeld

24. april 2013

Mother-love

Dot D skriver:



Den her fondant ville jeg ikke turde komme i microen, da den er så blød i sig selv. ellers har jeg gjort det nogle få gange, og det er 10-15 sek, så ikke meget.

Du skal endelig bruge Maizena til fondant og ikke flormelis, da det klistre, når det bliver varmt.

Du skal tage to skumvaskeklude og lægge dem ovenpå hinanden, så de danner en stjerne. Der på midten kommer du Maizena, også folder du alle hjørnerne sammen og sætter et elastik eller et bånd omkring for at lukke dem. Den "tut"/bold med Maizena i dutter du mod bordet/fondanten og der kommer et meget fint og jævnt lag pulver på, og det er nemmere at rulle.

Jeg bruger ikke træpind mere, gjorde i starten, men jeg er mere til de "rigtige" fondant rullere af plast. De er gode



Nu spørger jeg nok dumt men er det majsstivelse du mener? Tak for tippet med kludene.
Kan forstå der er stor forskel på marcipan og fondant. Prøver bare med min kagerulle først. Har jo ikke lyst til at bruge en masse penge på noget som kun måske vil ske to gange om året.

Anmeld

25. april 2013

Dot D

michelledam skriver:



Nu spørger jeg nok dumt men er det majsstivelse du mener? Tak for tippet med kludene.
Kan forstå der er stor forskel på marcipan og fondant. Prøver bare med min kagerulle først. Har jo ikke lyst til at bruge en masse penge på noget som kun måske vil ske to gange om året.



Ja, det er majsstivelse...

Du kan altså godt bruge den du har i træ. Bare der ikker er en masse revner i for så vil det også give krakeleringer i fondanten...

God fornøjelse

Anmeld

25. april 2013

Mother-love

Dot D skriver:



Ja, det er majsstivelse...

Du kan altså godt bruge den du har i træ. Bare der ikker er en masse revner i for så vil det også give krakeleringer i fondanten...

God fornøjelse



Mange tak for dine svar. Og min kagerulle er næsten ny så ingen revner der

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.