michelledam skriver:
Tak for det. Jamen jeg må prøve mig frem og se hvad der sker. Nu har jeg et piskesmæld så det med at rulle de ud kan give problemer. Men en skrev at jeg kunne komme det i micro ovnen så blev det blødere. Det skal vel ikke have ret længe. Og er det bedst at bruge en silikone rullepind eller er en alm. Kagerulle i træ fin nok? Da jeg prøvede mig med marcipan sidst satte marcipanen sig fast på rullen. Og så prøvede jeg at ligge husfilm imellem og så kom der bare en masse hakke fordi husfilmen krillede. Hvad gør jeg for at undgå det? Samt at det sætter sig fast på bordet. Prøvede med flormelis. Men synes ikke det hjalp så meget og kom jeg for meget på blev marcipanen jo helt dækket med flormelis og det er jo ikke fedt når fondanten skal være farvet?
Den her fondant ville jeg ikke turde komme i microen, da den er så blød i sig selv. ellers har jeg gjort det nogle få gange, og det er 10-15 sek, så ikke meget.
Du skal endelig bruge Maizena til fondant og ikke flormelis, da det klistre, når det bliver varmt.
Du skal tage to skumvaskeklude og lægge dem ovenpå hinanden, så de danner en stjerne. Der på midten kommer du Maizena, også folder du alle hjørnerne sammen og sætter et elastik eller et bånd omkring for at lukke dem. Den "tut"/bold med Maizena i dutter du mod bordet/fondanten og der kommer et meget fint og jævnt lag pulver på, og det er nemmere at rulle.
Jeg bruger ikke træpind mere, gjorde i starten, men jeg er mere til de "rigtige" fondant rullere af plast. De er gode
Anmeld