Mumto3 skriver:
Der står ved lav temperatur kan der udvikles bakterier, men når jeg laver risengrød så lader jeg det koge godt igennem inden det kommer i dynen. Det KOGER stadig når gryden rammer dynen og lynhurtigt pakker jegbestemt ind i både dyner og uldne tæpper. ( med et håndklæde inderst der kun bruges til risengrød). Når grøden er færdig er gryden så varm at jeg kun kan tage den med grydelapper på!!! Den er brandvarm, også efter mange timer, og ved så høje temperaturer kan der ikke ske noget. Men klart hvis man sætter en lunken grød ind i dynen og ikke pakker den ordentlig ind, ja, så er man da for dum , og så kan man redde sig overdentligt madforgiftning. Ligesom med alm. aftensmad, hvor folk ikke køler det ordentlig og hurtimedens, men tror reste maden kan spises dagen efter, selvom det har stået længe på bordet.
Jeg har aldrig gjort det, for må ærlig indrømme at jeg ikke kan se det smarte i det. Kan godt forstå at min mormor og oldemor gjorde det, men ikke idag. Det går da langt hurtigere på komfuret og der ved man at det har samme temperatur hele vejen igennem kogningen. Det ved man ikke under dynen.
Men altså hvis folk vil varme mad under dynen så står det dem jo frit for ville bare lige informere ts om at det kan være sundhedsskadeligt.
/Fenja 
Anmeld