StineW79 skriver:
Jeg tror også jeg ska prøve at lave den ægte kransekage glasur, hvis jeg ka finde ud af det! Men har du en god " opskrift " på det??
Her regner jeg også med at dyppe bunden i lidt chokolade, så de bliver extra fine! Vh stine
Her er en af mine (den er ikke lavet i år)
Opskriften jeg bruger på kransekage:
Kransekage:
500g rå marcipan
200g rørsukker (alm sukker)
100g æggehvider
*Sukker og æggehvider røres sammen
-Stå og trække ca 1 time
*Æltes i marcipanen, til dejen er ens artet
*Sprøjtes/ rulles ud, og der skæres til ringe. ca 4 cm forskel (Jeg bruger øje mål) og en kugle til toppen
-Puttes på en bageplade med papir og form den lidt trekantet.
-Læg et stykke bagepapir over, og tag en ny bageplade og læg ovenpå, og pres let , så er ringene lige høje

*Luft tørre ca ½ time
*Bages ved 200 grader til de er gyldne ca 8-10 min
Glassur:
100g flormelis
en anelse æggehvide
*Flormelis sigtes og piskes sammen med æggehviderne
*Piskes sammen så den ikk flyder sammen
*Sprøjtes over de afkølede kager
(Hvis du laver tårnet, så tag en ring ad gangen. Sådan at du starter med den nederste ring- glassur på, næste ring sættes på og pyntes med glassur )
Håber det til at forstå ellers spørger du bare løs