Når du skal lave en kage.
1. Formiddag dag 1. bag kagen og skær den over hvis muligt, ellers
lad den hvile til om aftenen, så vil det være lettere fordi kagen
så har sat sig, og er kølet godt af.
2. Formiddag dag 1. Lav dit fyld klar. For eksempel skal
chokoladecremerne, med blandt andet skildpadder, køle helt ned inden
du kan piske det, og det er derfor en god idé også at lave dem
dagen i forvejen.
Det fyld der først skal stivne og køle helt af
når det er lagt på kagen, må man så lægge på med det samme, og
så sætte kagen på køl.
3. efter et ½ -1 døgn kan du skære kagen over til bunde. Jeg
bruger en stærk sytråd, som jeg lægger hele vejen rundt om kagen,
i den ønskede højde, hvorefter jeg bare trækker tråden, sådan på
kryds af sig selv, til kagen er gennemskåret.
4. Aften dag 1. det fyld der skulle køle helt af, inden den kom på
kagen, kan du så lægge på nu, og lægge kagen færdig sammen.
5. Hvis nødvendigt, så skær din kage til i kanterne, inden du
smører den op. Det hjælper med til at give en rigtig fin kant, på
for eksempel en firkantet kage.
6. Hvis det er muligt, for fyldet, kan du vælge at smøre kagen op
nu, og så sætte den på køl til næste dag. Er det lidt umuligt,
at smøre op på dette tidspunkt må du vente til dagen efter, og
bruge lidt ekstra hviletid til det.
7. Dag 2. lav din MMF og betræk kagen med det.
og pynt så din kage. Du har nu en serveringsklar kage, god fornøjelse og velbekomme.
Pastafarver
En rigtig god dejskraber
Glat flade at rulle ud på
Ka gerulle - gerne en stor til udrulning af MMF og en lille når du laver pynt
Udstikkere
Udvalg af
tynde pensler
Skalpel/kartonkniv
Metal lineal –
Jeg bruger en metal lineal, når jeg skal skære lange lige baner af
MMF, til for eksempel en sløjfe, eller en lige border/kant.
Drejeskive - Gør det noget nemmere når kagen skal opsmøres
Diverse modelleringsværktøj
Skumgummi puder
Og så lige et par billeder af min aller første kage der viser, kagen når den er smurt op og overtrukket..