Nu VIL jeg til at lave en flot kage ! .... Hjælp :(

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

5.805 visninger
23 svar
0 synes godt om
11. september 2011

morethanperfect

Lavede engang et indlæg om jeg ville lave en kage om hvad man skulle gøre trin for trin .. Men kan ikke finde den 

Så er der nogle der gider hjælpe mig . Har aldrig lavet én før, altså jo lagkager , men vil gerne lave en med fondant ..

Er der nogle der vil forklare mig helt fra bunden af hvordan jeg starter og hvad jeg skal ha, og kan jeg købe tingene på nettet ?????

På forhånd tak 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

11. september 2011

Zeus

morethanperfect skriver:

Lavede engang et indlæg om jeg ville lave en kage om hvad man skulle gøre trin for trin .. Men kan ikke finde den 

Så er der nogle der gider hjælpe mig . Har aldrig lavet én før, altså jo lagkager , men vil gerne lave en med fondant ..

Er der nogle der vil forklare mig helt fra bunden af hvordan jeg starter og hvad jeg skal ha, og kan jeg købe tingene på nettet ?????

På forhånd tak 



Jeg lavede den her tilbage i maj måned, har selvfølgelig ikke alle linksene mere, da min gamle com er død

Det er med alm lagkagebunde, jordbær/mascarpone fyld mellem begge lag, og chokolade under fondanten.. Kan ikke lige huske alle de finde ord for dem, men du ved hvad jeg mener

Kan godt se om jeg kan finde link'ene senere hvis det er?

Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)

Anmeld

11. september 2011

morethanperfect

Zeus skriver:



Jeg lavede den her tilbage i maj måned, har selvfølgelig ikke alle linksene mere, da min gamle com er død

Det er med alm lagkagebunde, jordbær/mascarpone fyld mellem begge lag, og chokolade under fondanten.. Kan ikke lige huske alle de finde ord for dem, men du ved hvad jeg mener

Kan godt se om jeg kan finde link'ene senere hvis det er?



Orr den er godt nok fiin

Ja jeg har på fornemmelsen hvordan man skal gøre .. Altså er det nogenlunde sådan her :

Først en lagkagebund, så noget creme(jeg vil bruge tobleronecreme) ..

Så en lagkagebund mere og så et lag af noget andet, og så er det her jeg ikke ved hvad man skal gøre ?

Anmeld

11. september 2011

Mette.





Orr den er godt nok fiin

Ja jeg har på fornemmelsen hvordan man skal gøre .. Altså er det nogenlunde sådan her :

Først en lagkagebund, så noget creme(jeg vil bruge tobleronecreme) ..

Så en lagkagebund mere og så et lag af noget andet, og så er det her jeg ikke ved hvad man skal gøre ?



Så skal kagen smøres op med en smørcreme af en art, så fondanten ikke smelter når du lægger den på.

Anmeld

11. september 2011

morethanperfect

Mette. skriver:



Så skal kagen smøres op med en smørcreme af en art, så fondanten ikke smelter når du lægger den på.



Okay .. Hvordan laver man det ?? Hvad skal man bruge ?? Skal den så på køl bagefter .. Det menes jeg at ha læst et eller andet sted

Anmeld

11. september 2011

Mette.

morethanperfect skriver:



Okay .. Hvordan laver man det ?? Hvad skal man bruge ?? Skal den så på køl bagefter .. Det menes jeg at ha læst et eller andet sted



Altså der er flere forskellige slags, opskrifterne ligger inde i kageklubbens opskriftstråde mener jeg.

Jeg plejer at bruge en chokoladeudgave, men ellers kan man også lave en almindelig med smør og flormelis, med en smag af fx vaniljeessens. 

Når du har lavet kagen, smørre du cremen på hele kagen, så den er glat og hel dækket, men stadig ikke for tykt, det er ret sødt. Derefter ruller du fondanten ud, så tynd som muligt, rul ud på lidt flormelis eller kartoffelmel, så den ikke hænger i bordet, også overtrækker du kagen. Når den er overtrukket skal den på køl. Men ikke før, hvis du putter smørcremen på køl inden, bliver den helt hård, også kan du ikke arbejde med den.

Anmeld

11. september 2011

AndreasMor84

 Når du skal lave en kage.

1. Formiddag dag 1. bag kagen og skær den over hvis muligt, ellers
lad den hvile til om aftenen, så vil det være lettere fordi kagen
så har sat sig, og er kølet godt af.

2. Formiddag dag 1. Lav dit fyld klar. For eksempel skal
chokoladecremerne, med blandt andet skildpadder, køle helt ned inden
du kan piske det, og det er derfor en god idé også at lave dem
dagen i forvejen.
Det fyld der først skal stivne og køle helt af
når det er lagt på kagen, må man så lægge på med det samme, og
så sætte kagen på køl.

 
3. efter et ½ -1 døgn kan du skære kagen over til bunde. Jeg
bruger en stærk sytråd, som jeg lægger hele vejen rundt om kagen,
i den ønskede højde, hvorefter jeg bare trækker tråden, sådan på
kryds af sig selv, til kagen er gennemskåret.

 
4. Aften dag 1. det fyld der skulle køle helt af, inden den kom på
kagen, kan du så lægge på nu, og lægge kagen færdig sammen.

 
5. Hvis nødvendigt, så skær din kage til i kanterne, inden du
smører den op. Det hjælper med til at give en rigtig fin kant, på
for eksempel en firkantet kage.


6. Hvis det er muligt, for fyldet, kan du vælge at smøre kagen op
nu, og så sætte den på køl til næste dag. Er det lidt umuligt,
at smøre op på dette tidspunkt må du vente til dagen efter, og
bruge lidt ekstra hviletid til det.

 
7. Dag 2. lav din MMF og betræk kagen med det.
og pynt så din kage. Du har nu en serveringsklar kage, god fornøjelse og velbekomme. 

 

Pastafarver 

En rigtig god dejskraber

Glat flade at rulle ud på

Ka gerulle - gerne en stor til udrulning af MMF og en lille når du laver pynt

Udstikkere 

Udvalg af
tynde pensler
  

Skalpel/kartonkniv

Metal lineal
Jeg bruger en metal lineal, når jeg skal skære lange lige baner af
MMF, til for eksempel en sløjfe, eller en lige border/kant.

Drejeskive - Gør det noget nemmere når kagen skal opsmøres

Diverse modelleringsværktøj 

Skumgummi puder

Og så lige et par billeder af min aller første kage der viser, kagen når den er smurt op og overtrukket.. 

Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)




Anmeld

11. september 2011

morethanperfect

Solstråle2011 skriver:

 Når du skal lave en kage.

1. Formiddag dag 1. bag kagen og skær den over hvis muligt, ellers
lad den hvile til om aftenen, så vil det være lettere fordi kagen
så har sat sig, og er kølet godt af.

2. Formiddag dag 1. Lav dit fyld klar. For eksempel skal
chokoladecremerne, med blandt andet skildpadder, køle helt ned inden
du kan piske det, og det er derfor en god idé også at lave dem
dagen i forvejen.
Det fyld der først skal stivne og køle helt af
når det er lagt på kagen, må man så lægge på med det samme, og
så sætte kagen på køl.

 
3. efter et ½ -1 døgn kan du skære kagen over til bunde. Jeg
bruger en stærk sytråd, som jeg lægger hele vejen rundt om kagen,
i den ønskede højde, hvorefter jeg bare trækker tråden, sådan på
kryds af sig selv, til kagen er gennemskåret.

 
4. Aften dag 1. det fyld der skulle køle helt af, inden den kom på
kagen, kan du så lægge på nu, og lægge kagen færdig sammen.

 
5. Hvis nødvendigt, så skær din kage til i kanterne, inden du
smører den op. Det hjælper med til at give en rigtig fin kant, på
for eksempel en firkantet kage.


6. Hvis det er muligt, for fyldet, kan du vælge at smøre kagen op
nu, og så sætte den på køl til næste dag. Er det lidt umuligt,
at smøre op på dette tidspunkt må du vente til dagen efter, og
bruge lidt ekstra hviletid til det.

 
7. Dag 2. lav din MMF og betræk kagen med det.
og pynt så din kage. Du har nu en serveringsklar kage, god fornøjelse og velbekomme. 

 

Pastafarver 

En rigtig god dejskraber

Glat flade at rulle ud på

Ka gerulle - gerne en stor til udrulning af MMF og en lille når du laver pynt

Udstikkere 

Udvalg af
tynde pensler
  

Skalpel/kartonkniv

Metal lineal
Jeg bruger en metal lineal, når jeg skal skære lange lige baner af
MMF, til for eksempel en sløjfe, eller en lige border/kant.

Drejeskive - Gør det noget nemmere når kagen skal opsmøres

Diverse modelleringsværktøj 

Skumgummi puder

Og så lige et par billeder af min aller første kage der viser, kagen når den er smurt op og overtrukket.. 



Holda op hvor fint Mange tak

Når du skriver "bag kagen" , er det så bare noget der skal røres sammen, eller hvordan ?

Anmeld

11. september 2011

morethanperfect

Mette. skriver:



Altså der er flere forskellige slags, opskrifterne ligger inde i kageklubbens opskriftstråde mener jeg.

Jeg plejer at bruge en chokoladeudgave, men ellers kan man også lave en almindelig med smør og flormelis, med en smag af fx vaniljeessens. 

Når du har lavet kagen, smørre du cremen på hele kagen, så den er glat og hel dækket, men stadig ikke for tykt, det er ret sødt. Derefter ruller du fondanten ud, så tynd som muligt, rul ud på lidt flormelis eller kartoffelmel, så den ikke hænger i bordet, også overtrækker du kagen. Når den er overtrukket skal den på køl. Men ikke før, hvis du putter smørcremen på køl inden, bliver den helt hård, også kan du ikke arbejde med den.



Tuuusind tak for hjælpen !

Anmeld

11. september 2011

AndreasMor84

morethanperfect skriver:



Holda op hvor fint Mange tak

Når du skriver "bag kagen" , er det så bare noget der skal røres sammen, eller hvordan ?



Ja altså du bager jo bare den kage du vil bruge som bunde Det kan jo bare være en alm. chokoladekage fx.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.