Rose Maimonide

  • Navn: Rose Maimonide (tidl. Rebecca Persson)
  • Alder: 37 år
  • Børn: Anastasia på 15 år og Mirjam på 5 år
  • Kæreste: Ja!
  • Bolig: Et gammelt hus på en dejlig grund i Humlebæk
  • Passion: Helse og økologi, især til babyer, gravide og børnefamilier.

5 hurtige til Rose

Hvad er din passion?

Jeg er passioneret omkring helse og økologi, især til babyer og gravide. En blid, grøn livsstil med gladere børn, en grønnere klode og mere vitalitet til mig – dét giver mening hele vejen rundt for mig. Jeg vil ikke nøjes med oldnordisk vitaminforskrækkelse og løftede pegefingre. Jeg er mor til to skønne økounger, som trods alle odds er sluppet for astma, allergi, eksem og overfølsomhed. Du kan læse meget mere i min bog BABY - 100% naturlig uden tilsætning (Politikens Forlag, 2011), som er en komplet guide til familier, som ønsker en naturlig sund baby og grønne vaner i dagligdagen på barsel. Læs mere om BABY.

Hvor henter du din viden henne?

Jeg brugte oceaner af tid på at researche mig frem til de svar, jeg ville bruge til det dyrebareste, jeg har; nemlig mine egne børn. Jeg har gransket bøger, forskningsrapporter og netsites, kontaktet eksperter, indhentet erfaringer, nærlæst internationale sundhedsmyndigheders anbefalinger og testet produkter. Jeg har konsulteret de bedste fagnørder (en læge, som desuden er ernæringsekspert, og en biolog med speciale i hormonforstyrrende stoffer) for at være 100 procent sikker på, at mine anbefalingerne er så sikre og up-to-date som muligt. 

Hvad har du altid i køleskabet?

Jeg har altid for meget i køleskabet! Jeg elsker at improvisere i køkkenet, og det kræver et stort depot af råvarer. Alt i mit køleskab er økologisk. Det bugner med frugt og grønt, inklusiv forglemte hvidløg, som er begyndt at spire. Vi har mange glas med nøddesmør, vegetarisk smørepålæg, koldpressede olier, ahornsirup og mælkesyregærede grøntsager. Jeg har også altid æg, acido, hjemmelavet hampemælk - og karrysild til min ældste datter! 

Hvad kan du hjælpe mig med?

Som alle andre nybagte forældre har jeg stået med plovfurer under øjnene og gylp på skulderen og tænkt: ”Hvad skal jeg vælge til min baby?  Hvor kan jeg købe det henne? Og hvordan gør jeg det så sundt og grønt som muligt?” Især havde jeg brug for opdateret viden om babys mad og kosttilskud. Og da jeg var gravid, ville jeg gerne beskytte min interne bebs mod hormonforstyrrende stoffer og anden højpotent problemkemi. I en travl hverdag i børnefamilien har jeg brug for inspiration til en sund og grøn livsstil. Hvis du har nogle af de samme spørgsmål, så kan jeg give dig nogle input, som du kan tilpasse netop dit barn og jeres livsvilkår. Jeg har også en brevkasse på min blog rosemaimonide.com. 

Er det ikke meget dyrt at leve økologisk?

Økologiske varer ER dyrere. Men det er muligt at leve 100 procent økologisk uden at flænse dankortet – det gør jeg selv. På min blog rosemaimonide.com finder du en guide, der fortæller dig hvordan. Grøn livsstil handler om at købe lidt, men godt. At bruge det, man har, og genbruge. At spise mere grønt og mindre mængder kød. Måske skal der sættes lidt flere penge af til mad og lidt færre til andre forbrugsgoder, som i virkeligheden ikke altid giver den livskvalitet, man inderst inde drømmer om. I min bog BABY giver jeg både budget- og luksusløsninger til øko-babyudstyr, så alle kan være med.

Se Roses hjemmeside: rosemaimonide.com

 

Artikler og klummer

Derfor skal baby 0-6 måneder ikke have mos og grød
Sundhedsplejersken kommer sikkert på besøg for at snakke om mos og grød, når din baby er 4 måneder. Og når du sidder i mødregruppen og guldklumperne er 3-4 måneder, så går snakken måske nogenlunde sådan her: grød, grød, grød, grød og grød. Så hvorfor ikke gå ombord i grøden nu?

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.