Markus Griko - Verdens ondeste chokoladekage

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.446 visninger
4 svar
0 synes godt om
28. januar 2011

Manakauapo

 

150 g usaltet smør

150 g rørsukker

150 g mørk chokolade, min. 70 %

5 æggeblommer - pasteuriserede

3 æggehvider - pasteuriserede

1 spsk flormelis

 

Smør, sukker og chokolade smeltes sammen over vandbad. Så er det frem med stegetermometeret, for massen skal varmes op til 85 grader. Det tager lidt tid. Så er det i med æggeblommer og pisk kraftigt - så deler massen sig. Tag skålen af varmen og fortsæt piskningen til massen samler sig igen og bliver tykkere. Lad den køle af.

Pisk hviderne helt stive med flormelis og vend dem i den afkølede chokolademasse.

Egentlig kan man stoppe her, og så har man den ondeste chokoladecreme. Ellers kom halvdelen af dejen i en smurt form og bag den ved 175 grader i ca. 30 min. Køl ned og fordel resten af cremen ovenpå - det er Markus Grigo-style

Opskriften er beregnet på en tærteform med dia. 24 cm. Men gang hellere op - det vil du ikke fortryde...

 

Vedhæftede fotos (klik for at se i fuld størrelse)

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

28. januar 2011

Anne G

Uhm.. Den lyder jo bare rigtig lækker

Anmeld

28. januar 2011

Frøken J.

Og SÅ løb munden i vand!

Anmeld

28. januar 2011

maggie3

Og sådan her ser den færdige kage ud ;O)

Jeg elsker den opskrift!

Sally.

Anmeld

3. februar 2011

Manakauapo

maggie3 skriver:

Og sådan her ser den færdige kage ud ;O)

Jeg elsker den opskrift!

Sally.



Mums altså! Nu blev jeg helt lækkersulten af at se billedet af tærten Sally!

Jeg må i køkkenet og lave en portion  

 

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.