Forslag til mousse i kager :)

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

9. december 2013

ano14316

Den næste kage jeg skal bage og selv skal spise skal være med lysebunde og citron- og appelsinfromage... 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

9. december 2013

Maja88

Hvid serbanat og hindbærmousse

Anmeld

9. december 2013

Mother-love

Bailey mousse og vanilliemousse til den sidste? Det smager sindsygt godt.

Anmeld

9. december 2013

dola

SD21 skriver:



Jo, det kan du da

Lime mousse:

Denne lime mousse er så frisk og lækker, brug den eventuelt i en lagkage med mørke bunde og skildpaddecreme  i det ene lag.

4 dl. piskefløde
2 dl. creme fraiche
2 dl. youghurt naturel
1 1/2 dl. sukker
2 tsk. revet lime skal
1 dl. limesaft ( 4 frugter )
4 blade husblas

Pisk fløden let.

How too:

Pisk creme fraiche, youghurt nat. og sukker på lav hastighed med elpisker til al sukker er opløst.

Læg de 4 blade husblas i blød i koldt vand i 5 min.

Tag dem op og knug dem let for vand.

Smeltes med lime saft/skal, i en kasserolle.

Rør det hurtigt ned i blandingen

Vend derefter den pisket fløde i.

Mousse er længe om at stivne, så den laver jeg gerne aften før jeg skal bruge den, så har den natten til at sætte sig i.

Tobleronecreme:

300-400 g Toblerone


½ l fløde

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen over vandbad. Hvis man holder godt øje med den, og smelter det over svag varme, kan man godt undlade at smelte det over vandbad. Men vær forsigtig, da det ellers nemt kan brænde på.

Pisk fløden stiv imens chokoladen smelter.

Når chokoladen er smeltet vendes den i flødeskummen.

Stil på køl til næste dag. (man kan godt bruge den samme dag, men så er den ret flydende, så vær ihvertfald opmærksom på at den ikke er flydende.

Kan også laves med andre chokolader. Fx skildpadder, orangechokolade osv.

Hindbærmousse:

150 g hindbær

1 spsk sukker
2 blade husblas
1/4 piskefløde
 
Husblas kommes i rigeligt vand. Hindbær moses med sukker. Fløden piskes meget stiv. Husblas smeltes ca 10 sekunder i mikroovnen og piskes i hindbærrene. Flødeskummet vendes i og det blandes godt rundt. Kommes i kagen og moussen er stiv efter et døgn eller to.
- Jeg koger hindbærrene sammen med sukkeret i stedet for, så er jeg sikker på der ikke er nogen der får dårlig mave
Denne mængde passer til en alm. stor lagkage.
 
Man kan komme anden slags bær i.
Chokolademousse med kaffe:
  • 200 g mørk chokolade (ca. 50% kakao)
  • 1 dl kold, stærk kaffe
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ liter piskefløde

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Tag skålen op, og pisk kaffe og æggeblommer i chokoladen. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i chokolademassen, når denne er kold.



Nice liker lige og hapser!!! Nam tak!

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.