Brunsviger...

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.961 visninger
12 svar
0 synes godt om
17. december 2010

DK

Jeg ved ikke om en Brunsviger kage, må komme i denne kategori??

Men det jeg vil høre jer kloge kagekoner om er: Det der brune stads til at komme oven på dejen, har i en super opskrift til det?

Den jeg har siger: 100 gram smør, 100 gram farin. Smeltet og blandes, og derefter røres 3 spsk. kagecreme i, hvorefter det hele fordeles oven på den bagte dej/bund.

Er det også sådan i gør? Jeg har aldrig lavet brunsviger før, men Kirstine har bestilt en til hendes fødselsdag på søndag, og bageren ville have 650 kr for den!!!!!!!!!!!!!! (Bageren: jo jo, de var jo ikke vant til at bage brunsviger, så det blev jo dyrt, men jeg kunne jo bestille en chokolade-trekants-dej-kagekone til 350 kr) Kirstine HADER chokoladetrekant.

Såååå nu bager jeg en selv. Jeg har købt sådan en fødselsdags-bolle-pakke dej, hvor der står brunsviger-opskriften bag på. Men jeg tænker at der måske er en bedre opskrift til selve remoncen, da det jo ligesom er den der afgører succes eller fiasko! Den må bare IKKE blive krystaliseret, den skal være blød og lækker!!

Så kom med de gode staldtips, de damer!!

Taaaak

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

17. december 2010

Mettemus

DK skriver:

Jeg ved ikke om en Brunsviger kage, må komme i denne kategori??

Men det jeg vil høre jer kloge kagekoner om er: Det der brune stads til at komme oven på dejen, har i en super opskrift til det?

Den jeg har siger: 100 gram smør, 100 gram farin. Smeltet og blandes, og derefter røres 3 spsk. kagecreme i, hvorefter det hele fordeles oven på den bagte dej/bund.

Er det også sådan i gør? Jeg har aldrig lavet brunsviger før, men Kirstine har bestilt en til hendes fødselsdag på søndag, og bageren ville have 650 kr for den!!!!!!!!!!!!!! (Bageren: jo jo, de var jo ikke vant til at bage brunsviger, så det blev jo dyrt, men jeg kunne jo bestille en chokolade-trekants-dej-kagekone til 350 kr) Kirstine HADER chokoladetrekant.

Såååå nu bager jeg en selv. Jeg har købt sådan en fødselsdags-bolle-pakke dej, hvor der står brunsviger-opskriften bag på. Men jeg tænker at der måske er en bedre opskrift til selve remoncen, da det jo ligesom er den der afgører succes eller fiasko! Den må bare IKKE blive krystaliseret, den skal være blød og lækker!!

Så kom med de gode staldtips, de damer!!

Taaaak



Hey hey

Den jeg plejer at bage (for jeg laver stortset ikke andet end at bage brunsviger) er ½ farin og ½ smør (150 g af hver til en lille bradepande, men jeg synes det er lidt for lidt og bruger i stedet 2 x 200 g). Det er i hvert fald nemt! Det skal på inden dejen bliver bagt - så skal man "bare" (for det er nemlig ikke så simpelt endda) lave nogle fordybninger som det kan løbe ned i mens den bager. Mit største problem er, at undgå at det løber helt ind under kagen, men jeg er virkelig også en klovn til at bage... MEN!! Det smager godt

Anmeld

17. december 2010

Miamaja

Mmmmm brunsviger er nem at lave! Saa bare rolig. jeg bager brunsviger efter opskriften i karolines opskrift fra www.arla.dk og den er alletiders

synes dog det er en maerkelig bager. det er jo en gammeldags alm. dansk kage, som jeg synes at huske de fleste bagere saelger i deres vinduer og der kraeves ikke de dyreste raavare saa som trufler og kaviar. bare masser af smor, aeg, og farin sukker

Anmeld

17. december 2010

DK

Miamaja skriver:

Mmmmm brunsviger er nem at lave! Saa bare rolig. jeg bager brunsviger efter opskriften i karolines opskrift fra www.arla.dk og den er alletiders

synes dog det er en maerkelig bager. det er jo en gammeldags alm. dansk kage, som jeg synes at huske de fleste bagere saelger i deres vinduer og der kraeves ikke de dyreste raavare saa som trufler og kaviar. bare masser af smor, aeg, og farin sukker



Er det denne her du plejer at lave? http://www.arla.dk/opskrifter/brunsviger/

Jeg ved ikke hvad der er med bagere i Horsens. De bager ALDRIG brunsviger Men uanset hvad var 650 kr. for en kagemand til 11 piger også mere end jeg vil betale!

Laver du kanterne lidt højere så, for at det ikke løber ud/ned under kagen ved siderne?

Anmeld

17. december 2010

DK





Hey hey

Den jeg plejer at bage (for jeg laver stortset ikke andet end at bage brunsviger) er ½ farin og ½ smør (150 g af hver til en lille bradepande, men jeg synes det er lidt for lidt og bruger i stedet 2 x 200 g). Det er i hvert fald nemt! Det skal på inden dejen bliver bagt - så skal man "bare" (for det er nemlig ikke så simpelt endda) lave nogle fordybninger som det kan løbe ned i mens den bager. Mit største problem er, at undgå at det løber helt ind under kagen, men jeg er virkelig også en klovn til at bage... MEN!! Det smager godt



Løber det ned under?? Altså ude i kanterne? Eller huh?

For så kan jeg evt. lave "høje" kanter, de skal alligevel bare skæres af, da den skal tilskæres til kagekone... 

Uhhh, og tjek til at lave ekstra godt med "fyld"

Anmeld

17. december 2010

Mettemus

DK skriver:



Løber det ned under?? Altså ude i kanterne? Eller huh?

For så kan jeg evt. lave "høje" kanter, de skal alligevel bare skæres af, da den skal tilskæres til kagekone... 

Uhhh, og tjek til at lave ekstra godt med "fyld"



Ja altså, dejen er jo lidt sej, så det er lidt svært (i hvert fald for mig) at få det til at slutte helt tæt til kanten af bradepanden så det ikke flyder ned under - i hjørnerne fx. Men tænker at ekstra høje kanter kan være det trick, jeg mangler at lære? 

Anmeld

17. december 2010

Mettemus

Miamaja skriver:

Mmmmm brunsviger er nem at lave! Saa bare rolig. jeg bager brunsviger efter opskriften i karolines opskrift fra www.arla.dk og den er alletiders

synes dog det er en maerkelig bager. det er jo en gammeldags alm. dansk kage, som jeg synes at huske de fleste bagere saelger i deres vinduer og der kraeves ikke de dyreste raavare saa som trufler og kaviar. bare masser af smor, aeg, og farin sukker



Præcis - meget mærkelig bager! Det er jo ikke raketvidenskab??? Franskbrødsdej med brun farin og sukker

Anmeld

17. december 2010

DK

Mettemus skriver:



Ja altså, dejen er jo lidt sej, så det er lidt svært (i hvert fald for mig) at få det til at slutte helt tæt til kanten af bradepanden så det ikke flyder ned under - i hjørnerne fx. Men tænker at ekstra høje kanter kan være det trick, jeg mangler at lære? 



Kanon! Så må jeg prøve det! Jeg laver bare TÅRN høje kanter, he he

Og så må jeg vist hellere bruge en "hel" opskrift, og ikke snyde ved bare at bruge en færdigpakke med bolle-dej! Når nu alle kommer det på INDEN kagen er bagt, er det lidt underligt at den siger efter!

Anmeld

17. december 2010

DK

Mettemus skriver:



Præcis - meget mærkelig bager! Det er jo ikke raketvidenskab??? Franskbrødsdej med brun farin og sukker



Synes du ikke det var MEGA dyrt!!!

Anmeld

17. december 2010

Mettemus

DK skriver:



Kanon! Så må jeg prøve det! Jeg laver bare TÅRN høje kanter, he he

Og så må jeg vist hellere bruge en "hel" opskrift, og ikke snyde ved bare at bruge en færdigpakke med bolle-dej! Når nu alle kommer det på INDEN kagen er bagt, er det lidt underligt at den siger efter!



Jeg skal med glæde agere testpanel i morgen! Men det er vist godt nok ildeset at man selv tager kage med på café

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.