Kamut Kiks
2 dl Kamut mel, 1 tsk. bagepulver, 1 nip Salt 2 spsk. Olie1 dl. Vand
Bland alle ingredienserne sammen. Læg dejen mellem to stykker bagepapir og rul dejen flad med en kagerulle. Ikke for tykt (1-2 mm.) Skær dejen ud i små firkanter eller stik dem ud med et glas. Læg dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir. Bag kiksene ca. 15 minutter i ovnen ved 220 grader. Hold øje med kiksene i ovnen, da de let får lidt i overkanten. Men de skal være godt gyldne for at blive sprøde.
Tip: Kiksene kan pensles med vand og man kan putte sesam, birkes, hørfrø på. Man kan også putte frøene i dejen, eller krydderier, fx citron, oregano osv. Eller prøv at lave dejlige søde kiks og tilsæt 1 tsk. kanel i dejen
Nød knækbrød (ca. 20 stk.)
1 æg, 2 spsk. Vand, 1 tsk. Salt (uden top), 150 g. blandet nødder (fx. hasselnødder og mandler), 150 g blandet frø (fx sesam og hørfrø)
Stil ovnen på 180 grader. Blend nødder og kerner i en blender og put det i en skål. Tilsæt æg, vand og salt og ælt det sammen med hånden. Rul det ud mellem to lag bagepapir til de er ca. 2-3 mm tykke (hæver ikke). Tag det øverste lag bagepapir af og skær dejen i passende stykker (firkantet, aflange eller anden ønsket form). Læg dem forsigtigt på et stykke bagepapir og pensl dem evt. med lidt vand og pynt med birkes, anisfrø, salt eller hvad man har lyst til.
Bages i ovnen i ca. 10 minutter. Hold øje med dem, da de hurtigt tager farve. Opbevar dem i en dåse, så kan de holde sig længe.
Tip: Kan også laves som Kiks udstik fx med et glas.
Chokolademousse
200 g mørk chokolade (70 %), 2½ dl. Piskefløde, 1 spsk. Sukrin flormelis eller andet sødestof.
Smelt chokoladen i et vandbad. Pisk fløde og sukrin. Kom ca. en 1/3 del af flødeskummet i den varme chokolade. Vend forsigtig resten af flødeskummet i. Put chokolademoussen i en skål eller i små portionsglas og stil det i køleskabet, i minimum 2 timer.
Sund slik kan selvfølgelig også bare være nødde-mix, bland diverse nødder, men mandler skulle være godt hvis man gerne vil tabe sig 
Knus Louise
Anmeld