Madbudget familie på 5

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

12.162 visninger
11 svar
3 synes godt om

Du kan svare anonymt i tråden
28. juni 2023

Anonym trådstarter

Er jeg den eneste der synes det er svært at få budgettet til at række?

Jeg må nok starte med at sige det er et privilligeret problem det her -jeg ved mange sidder væsentlig strammere end os i det. Så jeg håber i vil se på det ud fra hvad vi har været vant til at leve for

I mange år har vi været vant til aldrig at se på priserne men bare putte i kurven hvad vi havde lyst til. Handle hver/hver anden dag med dertilhørende impulskøb og færdigretter fra deli eller dyre madposer (middag for to fra menu f.eks.) Massere af madspild fordi vi glemte hvad vi havde på køl og fik lyst til anden mad som vi så handlede til osv

Spiste takeout/frokost ude ca hver uge eller også har vi haft måltidskasser

Over det sidste år har vi virkelig strammet op. Både pga generel inflation men særligt energipriser (vi har fyr), Stigende renter på vores lån, og kombinationen med en barsel med lavere indtægt har gjort det nødvendigt. Vi spiser ikke længere ude, har ikke bestilt takeout hele dette år (hvilket er en mega sejr!) Heller ingen måltidskasser. Vi handler nu én gang om ugen og laver madplan, handler efter tilbud og køber stort ind af det vi bruger meget, så vi over tid sparer. Vi spiser maks 1-1,5 kg kød om ugen 5 mennesker (modsat 100-200g pr mand pr måltid før) 

Jeg genbruger nu alle rester og madspild er kun mad der faktisk bliver tabt på gulvet (og skræller)

Og alligevel -trods al den planlægning bruger stadig vi 1200-1300 hver uge på mad. Er det bare det det koster? Det er mellem 5000 og 6500 om måneden for en familie på 5 (to voksne en på 7 en på 5 og en på 1) vi har prøvet/prøver at bruge højst 5000 pr måned

Det er selvfølgelig en kæmpe besparelse ifht hvad vi brugte før (det kunne fint løbe op i 9-11.000 pr måned)

Vi har jo klart haft et overforbrug før, fordi vi kunne, så jeg har faktisk svært ved at finde ud af om det er "rimeligt" med det beløb, eller om det burde være muligt med maks 5000 også de måneder med 5 uger. Vi er en voksen og et barn der spiser hjemme døgnet rundt. Ét barn får madpakke og den sidste voksne og barn har frokostordning

Pga allergier i familien tør jeg ikke købe en "lykkepose"/to good to go

Er der andre ting man kan gøre? Hvad gør i hjemme og har i også måtte lægge om?

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

28. juni 2023

Anonym

Altså vi er 6 personer og sætter 8000 kr af til mad, rengøringsartikler, bleer osv 

Vi sparer ikke og har altid penge tilovers. Pt står der 6000 kr til resten af måneden fordi vi åbenbart har haft overskud de sidste måneder 

Anmeld Citér

28. juni 2023

Mom

Profilbillede for Mom
Anonym skriver:

Er jeg den eneste der synes det er svært at få budgettet til at række?

Jeg må nok starte med at sige det er et privilligeret problem det her -jeg ved mange sidder væsentlig strammere end os i det. Så jeg håber i vil se på det ud fra hvad vi har været vant til at leve for

I mange år har vi været vant til aldrig at se på priserne men bare putte i kurven hvad vi havde lyst til. Handle hver/hver anden dag med dertilhørende impulskøb og færdigretter fra deli eller dyre madposer (middag for to fra menu f.eks.) Massere af madspild fordi vi glemte hvad vi havde på køl og fik lyst til anden mad som vi så handlede til osv

Spiste takeout/frokost ude ca hver uge eller også har vi haft måltidskasser

Over det sidste år har vi virkelig strammet op. Både pga generel inflation men særligt energipriser (vi har fyr), Stigende renter på vores lån, og kombinationen med en barsel med lavere indtægt har gjort det nødvendigt. Vi spiser ikke længere ude, har ikke bestilt takeout hele dette år (hvilket er en mega sejr!) Heller ingen måltidskasser. Vi handler nu én gang om ugen og laver madplan, handler efter tilbud og køber stort ind af det vi bruger meget, så vi over tid sparer. Vi spiser maks 1-1,5 kg kød om ugen 5 mennesker (modsat 100-200g pr mand pr måltid før) 

Jeg genbruger nu alle rester og madspild er kun mad der faktisk bliver tabt på gulvet (og skræller)

Og alligevel -trods al den planlægning bruger stadig vi 1200-1300 hver uge på mad. Er det bare det det koster? Det er mellem 5000 og 6500 om måneden for en familie på 5 (to voksne en på 7 en på 5 og en på 1) vi har prøvet/prøver at bruge højst 5000 pr måned

Det er selvfølgelig en kæmpe besparelse ifht hvad vi brugte før (det kunne fint løbe op i 9-11.000 pr måned)

Vi har jo klart haft et overforbrug før, fordi vi kunne, så jeg har faktisk svært ved at finde ud af om det er "rimeligt" med det beløb, eller om det burde være muligt med maks 5000 også de måneder med 5 uger. Vi er en voksen og et barn der spiser hjemme døgnet rundt. Ét barn får madpakke og den sidste voksne og barn har frokostordning

Pga allergier i familien tør jeg ikke købe en "lykkepose"/to good to go

Er der andre ting man kan gøre? Hvad gør i hjemme og har i også måtte lægge om?



Vi er en familie på 4, 2 voksne og 2 teenagere, og vi bruger ca. kr. 2.500 -3.000 pr. uge på husholdningen - det er inkl. storindkøb en gang om ugen, små indkøb i løbet af ugen, og hvis vi skal have take-out. Inden inflationen var det måske ca. kr. 2.000 - 2.500 pr. uge. Så alt i alt er det blevet mellem kr. 2.000 - 4.000 dyrere pr. måned at handle. 

Mit bedste bud er; ja det er bare sådan det er, med de priser supermarkederne har nu. 

Vi kan sagtens få det til at løbe rundt, men jeg forestiller mig, at der er mange som kæmper, nu hvor alting er blevet en del dyrere

Anmeld Citér

28. juni 2023

Wampires

Profilbillede for Wampires
Erik sept. '11, Magnus juli '18, Viktor Juli '20
Anonym skriver:

Er jeg den eneste der synes det er svært at få budgettet til at række?

Jeg må nok starte med at sige det er et privilligeret problem det her -jeg ved mange sidder væsentlig strammere end os i det. Så jeg håber i vil se på det ud fra hvad vi har været vant til at leve for

I mange år har vi været vant til aldrig at se på priserne men bare putte i kurven hvad vi havde lyst til. Handle hver/hver anden dag med dertilhørende impulskøb og færdigretter fra deli eller dyre madposer (middag for to fra menu f.eks.) Massere af madspild fordi vi glemte hvad vi havde på køl og fik lyst til anden mad som vi så handlede til osv

Spiste takeout/frokost ude ca hver uge eller også har vi haft måltidskasser

Over det sidste år har vi virkelig strammet op. Både pga generel inflation men særligt energipriser (vi har fyr), Stigende renter på vores lån, og kombinationen med en barsel med lavere indtægt har gjort det nødvendigt. Vi spiser ikke længere ude, har ikke bestilt takeout hele dette år (hvilket er en mega sejr!) Heller ingen måltidskasser. Vi handler nu én gang om ugen og laver madplan, handler efter tilbud og køber stort ind af det vi bruger meget, så vi over tid sparer. Vi spiser maks 1-1,5 kg kød om ugen 5 mennesker (modsat 100-200g pr mand pr måltid før) 

Jeg genbruger nu alle rester og madspild er kun mad der faktisk bliver tabt på gulvet (og skræller)

Og alligevel -trods al den planlægning bruger stadig vi 1200-1300 hver uge på mad. Er det bare det det koster? Det er mellem 5000 og 6500 om måneden for en familie på 5 (to voksne en på 7 en på 5 og en på 1) vi har prøvet/prøver at bruge højst 5000 pr måned

Det er selvfølgelig en kæmpe besparelse ifht hvad vi brugte før (det kunne fint løbe op i 9-11.000 pr måned)

Vi har jo klart haft et overforbrug før, fordi vi kunne, så jeg har faktisk svært ved at finde ud af om det er "rimeligt" med det beløb, eller om det burde være muligt med maks 5000 også de måneder med 5 uger. Vi er en voksen og et barn der spiser hjemme døgnet rundt. Ét barn får madpakke og den sidste voksne og barn har frokostordning

Pga allergier i familien tør jeg ikke købe en "lykkepose"/to good to go

Er der andre ting man kan gøre? Hvad gør i hjemme og har i også måtte lægge om?



wow det er flot klaret at gå fra så stort et overforbrug og "blindhed" overfor hvad man brugte sine penge på til hvordan I gør nu så lige først et kæmpe skulderklap til Jer...

dernæst for at vi kan klare os hver måned for 4500 kr til samme antal og næsten samme alder på børnene gør vi følgende:

alt kød er altid tilbud med max kgpris på 55 kr eller datovarer der fryses.. lige nu er 90% af det i min fryser af kød med gule mærker på..

alt brød- undtagen almindeligt rugbrød der koster 7.95 for en pakke der rækker 3 dage- er også gule mærker..

for at fylde i diverse retter er det frost grøntsager der enten puttes i som de eller blendes alt efter hvad jeg laver..

og ja det er kedelig mad vi får og ja det er meget det samme hele tiden..

men ungerne kan lide maden hver gang, de mangler ikke noget i forhold til vitaminer osv og der er minimalt madspild for det bliver altid spist op eller rester gemmes til at blive mixet dagen derpå med lidt ekstra..

men tror også det handler om hvor man handler henne :)

vi handler i Rema.. vi har ingen madplaner for jeg kan simpelthen ikke klare hvis der så en dag opstår noget og jeg skal lave en pludselig ændring i systemet...

vores største post efter bleer er mælk.. vi bruger gennemsnitligt 2.5 L mælk hver dag..

vores pålæg er det billigste mærke i forhold til kiloprisen- så nogen gange remas eget mærke og andre gange er det mærkevarer..

så husk nu altid at kigge kilopriser fremfor at tro på at tilbud er billigst.. har mere end en gang sparet mere ved at købe andet end tilbuddet pga kiloprisen stadig var lavere end tilbuddet.. :)

Anmeld Citér

28. juni 2023

HilliHallo

Vi er også 5 i husstanden. Børn på hhv 9år, 6år og 2år. Der skal smørres 4 madpakker hver dag. 

Vi bruger 1250kr/ugen inkl husholdning og bleer. Det er stramt, men det går an med omtanke. Glemmer vi at tænke os om, så ryger budget hurtigt. 

Anmeld Citér

28. juni 2023

Anonym

Nu ved jeg ikke hvilke allergier der er tale om, men du kan hente appen mad for fattigrøve. Der er meget inspiration og madplaner hver uge.

Vi handler blandt andet kun tilbud her hjemme, spæder til med mange grøntsager, linser og bønner i stedet for at bruge så meget kød fordi det er blevet så dyrt.

Hav en rugbrødsdag i ugen.

Køb et lille lager hvis tingene er på tilbud. 

Brug resterne. 

Vi bager også vores eget brød.

Anmeld Citér

28. juni 2023

Ananas

Det er da ret godt klaret! Vi sparer også alt hvad der overhovedet kan spares på, de samme ting som du nævner. Vi bruger 7000 hver måned på mad, morgenmad, madpakker, bleer, mad til baby og husholdningsting og vi kan bare ikke komme længere ned.. vi er 2 voksne og 2 børn, hvoraf den ene er 12 år

Anmeld Citér

28. juni 2023

Anonym

Vi er 4, to voksne og to børn (på 1 og 3år) samt dagplejebørn (4-5 børn pr dag).
Der bliver lavet 3 madpakker hver dag, barnet på 3år spiser morgenmad i institutionen. Barnet på 1år går i dagpleje herhjemme.

Den lille på 1år får stadig sutteflaske med MME (i brikker). 

Vi bruger cirka 1500 om ugen på mad, bleer til den lille og andet husholdning/praktisk

Anmeld Citér

28. juni 2023

Tip!

Prøv at følge familieliv på budget på Instagram - hun er ret god til at lave madplan og tankerne bag. 

Anmeld Citér

28. juni 2023

B&J

Vi bruger 4000kr vi er 2 voksen og en på 13 og en på 1år

Vi ser tilbuds aviser og lavet mad plan tjekker fryseren og handler kun engang om ugen. 

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.