Indisk dhal med linser. Smager super godt og er vildt billigt. Så kan man lave en dobbelt portion til dagen efter.
Vi køber tit en hel kylling. Ofte kan man få en hel økokylling der er ved at løbe på datoen til få penge. Så skærer vi brystet fra og fryser ned og bruger senere til fx kylling i karry eller wok. Så koger vi resten til fond, piller kødet fra og bruger fond og kød til en frikasse, og resten af fonden bruger vi dagen efter til en klar suppe med fx kødboller. Eller også skærer vi lår og vinger fra og steger i ovn og koger skroget til fond. Så får vi rigtig mange retter for få penge.
Pasta bolognese kan også laves med en masse grøntsager fint hakket, så kan man spare på kødet. Eller supplere med linser.
Vi laver tit 'reste-tapas' . Vi gemmer alle rester, og hvis der ikke er nok til at alle kan få af rester, kan flere små rester række til et måltid. Måske koger vi noget pasta til og laver noget gnavegrønt.
Køb de brune bananer der ligger tilbage og nogle gange samles i en pose og sættes ned i pris. Frys ned og brug når der skal bages banankage.
Vi har så mange bær og blommer i haven som vi dårligt kan nå at spise. Men vi koger dem til syltetøj. Det er vildt nemt og så har vi eget syltetøj indtil der er nye forsyninger næste sommer.
De har ofte færdig pizzadej og pålæg i rodebunken med datovarer. Så køber vi noget og laver en omgang pizzasnegle til madpakken
Anmeld
Citér