Andre der døjer med dette?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.404 visninger
13 svar
7 synes godt om

Du kan svare anonymt i tråden
12. februar 2019

Anonym trådstarter

hej!

 Jeg har længe døjet med oppustethed og træg mave. Jeg har spist magnesia som var det slik for at holde maven igang. Nu har jeg prøvet at droppe mest mulig stivelse. Jeg er glad for brød og har spist det til både morgenmad og middagsmad. Derudover har jeg spist meget kiks og knækbrød samt pasta, ris og kartofler. Jeg har droppet brød og kiks og minimeret ris osv. Og spiser kål og salat istedet. Allerede efter en uge har jeg en hel anden forbemmelse i maven og jeg er ikke oppustet. Jeg er også ved at trappe ud af magnesia. Andre der har oplevet stivelse som et problem for maven? Keg har virkelig svært ved at skulle undvære brød helt

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

12. februar 2019

Mullemee

Der er rigtig mange, som ikke har desideret Cøliaki, men som er intolerante overfor gluten, som der jo er rigtig meget i, når det er brød og pasta. Hvis du stadig gerne vil have et stykke brød, kan man få en masse glutenfrie alternativer. Rema 1000 har en del - også rugbrød på frost.

Det giver god mening at udelukke fødevarer med gluten i en periode, for at få vished for, om det er det, der giver oppustetheden. Så kan du overveje at tage dem ind igen, og se om din mave igen bliver oppustet.

Anmeld Citér

12. februar 2019

Abracadabra

Hvis man skifter brød ud med kål, får man en mere velfungerende fordøjelse. Det handler mere om kålen end fraværet af brød. 

Glutenfri kost (især alle de meget forarbejdede kornprodukter) er beviseligt mere usunde end alm. glutenholdig kost - medmindre man har sygdommen cøliaki. 

Anmeld Citér

12. februar 2019

Tommelise

Mullemee skriver:

Der er rigtig mange, som ikke har desideret Cøliaki, men som er intolerante overfor gluten, som der jo er rigtig meget i, når det er brød og pasta. Hvis du stadig gerne vil have et stykke brød, kan man få en masse glutenfrie alternativer. Rema 1000 har en del - også rugbrød på frost.

Det giver god mening at udelukke fødevarer med gluten i en periode, for at få vished for, om det er det, der giver oppustetheden. Så kan du overveje at tage dem ind igen, og se om din mave igen bliver oppustet.



Jeg har cøliaki, og det er ikke en fødevareallergi, men en sygdom i tyndtarmen.

Det er en udbredt misforståelse, at der er mange, der ikke kan tåle gluten.

Det er ikke sundt at undgå gluten, medmindre man har cøliaki. Det har Abracadabra ret i.

Mange tror, at der kun er gluten i brød og pasta, men hvis man skal undgå gluten, skal man også være opmærksom på ketchup, ristede løg, fyldt chokolade, madlavningsfløde, lakrids, øl (medmindre det er glutenfri øl) og mange andre ting.

Og mange ved ikke, at det øger risikoen for tarmkræft, hvis man lever glutenfrit og ikke har cøliaki.

Studier tyder nemlig på, at det IKKE er gluten, der laver ballade.

Et lille citat fra det seneste medlemsblad fra Dansk Cøliakiforening:

"Ny forskning viser, at der er stor sandsynlighed for, at glutensensitive ikke er sensitive over for gluten - men at det er fruktaner, som er den store sønder".

+ et andet lille citat

"Det er ikke nødvendigvis en fordel for cøliakere, når aviserne løber lidt hurtigt med lovende konklusioner om eventuelle fordele ved at begrænse sit indtag af gluten"

Det fører selvfølgelig alt for vidt at citere hele artiklen, men prøv at google lidt mere om det.

Allerede i november, da aviserne kom med de misvisende overskrifter, kunne man læse, at det nok forresten slet ikke var gluten, der var problemet.

Har man cøliaki, skal man leve 100 % glutenfrit, men det er unødvendigt - og skadeligt, hvis man ikke har cøliaki.

 

 

Anmeld Citér

12. februar 2019

Mor11

Profilbillede for Mor11

Jeg har også altid døjet med mega meget oppustethed. Nu lever jeg efter lchf og efter jeg har skåret drastisk ned for kulhydrater (alt sukker, ris, pasta, kartofler og brød) er min mave blevet meget bedre og jeg føler mig så meget bedre tilpas jeg kan sagtens tåle gluten, men min mave spasser helt ud når jeg får for mange kulhydrater. jeg ved ikke hvad årsagen er, men jeg kender flere der fungerer på samme måde  

Jeg synes ikke det er et stort offer, når man bare lige kommer ind i de nye vaner og får skiftet de mange kulhydrater ud med nogen gode alternativer

Anmeld Citér

12. februar 2019

HBV

Tommelise skriver:



Jeg har cøliaki, og det er ikke en fødevareallergi, men en sygdom i tyndtarmen.

Det er en udbredt misforståelse, at der er mange, der ikke kan tåle gluten.

Det er ikke sundt at undgå gluten, medmindre man har cøliaki. Det har Abracadabra ret i.

Mange tror, at der kun er gluten i brød og pasta, men hvis man skal undgå gluten, skal man også være opmærksom på ketchup, ristede løg, fyldt chokolade, madlavningsfløde, lakrids, øl (medmindre det er glutenfri øl) og mange andre ting.

Og mange ved ikke, at det øger risikoen for tarmkræft, hvis man lever glutenfrit og ikke har cøliaki.

Studier tyder nemlig på, at det IKKE er gluten, der laver ballade.

Et lille citat fra det seneste medlemsblad fra Dansk Cøliakiforening:

"Ny forskning viser, at der er stor sandsynlighed for, at glutensensitive ikke er sensitive over for gluten - men at det er fruktaner, som er den store sønder".

+ et andet lille citat

"Det er ikke nødvendigvis en fordel for cøliakere, når aviserne løber lidt hurtigt med lovende konklusioner om eventuelle fordele ved at begrænse sit indtag af gluten"

Det fører selvfølgelig alt for vidt at citere hele artiklen, men prøv at google lidt mere om det.

Allerede i november, da aviserne kom med de misvisende overskrifter, kunne man læse, at det nok forresten slet ikke var gluten, der var problemet.

Har man cøliaki, skal man leve 100 % glutenfrit, men det er unødvendigt - og skadeligt, hvis man ikke har cøliaki.

 

 



Amen ! 

Anmeld Citér

13. februar 2019

Anonym trådstarter

Abracadabra skriver:

Hvis man skifter brød ud med kål, får man en mere velfungerende fordøjelse. Det handler mere om kålen end fraværet af brød. 

Glutenfri kost (især alle de meget forarbejdede kornprodukter) er beviseligt mere usunde end alm. glutenholdig kost - medmindre man har sygdommen cøliaki. 



Hvis jeg nu alligevel gerne vil skære ned på brød/spise noget brød der fungerer bedre i maven, skal jeg så over i noget stenalderbrød med masser af kerner eller? Jeg har ingen relevant viden indenfor dette andet end hvad jeg kan mærke på min krop. Jeg vil helt sikkert fortsætte med kålen

Anmeld Citér

13. februar 2019

Anonym trådstarter

Tommelise skriver:



Jeg har cøliaki, og det er ikke en fødevareallergi, men en sygdom i tyndtarmen.

Det er en udbredt misforståelse, at der er mange, der ikke kan tåle gluten.

Det er ikke sundt at undgå gluten, medmindre man har cøliaki. Det har Abracadabra ret i.

Mange tror, at der kun er gluten i brød og pasta, men hvis man skal undgå gluten, skal man også være opmærksom på ketchup, ristede løg, fyldt chokolade, madlavningsfløde, lakrids, øl (medmindre det er glutenfri øl) og mange andre ting.

Og mange ved ikke, at det øger risikoen for tarmkræft, hvis man lever glutenfrit og ikke har cøliaki.

Studier tyder nemlig på, at det IKKE er gluten, der laver ballade.

Et lille citat fra det seneste medlemsblad fra Dansk Cøliakiforening:

"Ny forskning viser, at der er stor sandsynlighed for, at glutensensitive ikke er sensitive over for gluten - men at det er fruktaner, som er den store sønder".

+ et andet lille citat

"Det er ikke nødvendigvis en fordel for cøliakere, når aviserne løber lidt hurtigt med lovende konklusioner om eventuelle fordele ved at begrænse sit indtag af gluten"

Det fører selvfølgelig alt for vidt at citere hele artiklen, men prøv at google lidt mere om det.

Allerede i november, da aviserne kom med de misvisende overskrifter, kunne man læse, at det nok forresten slet ikke var gluten, der var problemet.

Har man cøliaki, skal man leve 100 % glutenfrit, men det er unødvendigt - og skadeligt, hvis man ikke har cøliaki.

 

 



Er 99,9% sikker på det ikke er glutenallergi, men mere alt den stivelse der er i brød, pasta osv. Jo mere jeg spiser af det, jo flere gener får jeg. Derfor skal jeg jo ikke stoppe helt med at få det men tænker der blot skal skæres groft ned

Anmeld Citér

13. februar 2019

Anonym trådstarter

Mor11 skriver:

Jeg har også altid døjet med mega meget oppustethed. Nu lever jeg efter lchf og efter jeg har skåret drastisk ned for kulhydrater (alt sukker, ris, pasta, kartofler og brød) er min mave blevet meget bedre og jeg føler mig så meget bedre tilpas jeg kan sagtens tåle gluten, men min mave spasser helt ud når jeg får for mange kulhydrater. jeg ved ikke hvad årsagen er, men jeg kender flere der fungerer på samme måde  

Jeg synes ikke det er et stort offer, når man bare lige kommer ind i de nye vaner og får skiftet de mange kulhydrater ud med nogen gode alternativer



Lyder meget som mig!

hvad spiser du til frokost? Det er der jeg har det sværest 

Anmeld Citér

13. februar 2019

Tommelise

Anonym skriver:



Hvis jeg nu alligevel gerne vil skære ned på brød/spise noget brød der fungerer bedre i maven, skal jeg så over i noget stenalderbrød med masser af kerner eller? Jeg har ingen relevant viden indenfor dette andet end hvad jeg kan mærke på min krop. Jeg vil helt sikkert fortsætte med kålen



Mit svar var også mest møntet på, at der næsten altid er nogen, der straks nævner gluten, hvis der er en, der skriver om problemer med maven.

 

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.