Eksperthjælp: Sensitivt barn.

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.769 visninger
0 svar
0 synes godt om
10. marts 2018

Anne-Mette Arnbak Gammelgaard

Hej Anne-Mette,
Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer med vores søn på næsten 7 år. Han er en overvejende glad og samtidig følsom dreng, der går i 0. klasse og spiller fodbold i sin fritid. I børnehaven var han en tilbageholdende dreng med få legekammerater og få legeaftaler. Her i skolen er han blomstret mere op, hvilket jeg tænker primært skyldes at vi de seneste 8 måneder har lavet samsynstræning med ham hver dag. Det har hjulpet ham meget i forhold til hans grovmotoriske udfordringer. Han har stadig en del udfordringer med det finmotoriske fx i forhold til at skrive og tegne. Modenhedsmæssigt halter han også lidt bagefter i skolen og bliver jævnligt lokket til at gøre forskellige ting (såsom at kaste sig ned i mudder eller røre ved en hundelort) da han har svært ved at stå ved sig selv og sige fra af frygt for at blive afvist af klassekammeraterne. Det gør os utrolig kede af det og forsøger at hjælpe ham på bedste vis. Han er begyndt at sige ting som: Der er ingen der kan lide mig - og der er ingen der vil lege med mig. I skolen oplever de at han er vellidt og har nogle at lege med, hvilket står lidt i kontrast til det vi oplever. Det er ligeledes svært med legeaftaler og det er sjældent, at der er nogle af de andre børn i klassen, som spørger vores søn om en legeaftale.
Vores søn er fra marts og er ok med i forhold til det faglige i skolen, men har dog ingen motivation for skolen - så vi har ikke overvejet at lade ham gå om. Jeg tænker mere at det er hans følsomme og sensitive væsen, der udfordrer i forhold til at stå ved sig selv blandt de øvrige seje drenge.

Håber dette giver mening og at det ikke er for langt. Mit spørgsmål er: Hvordan hjælper vi vores søn bedst muligt, så han kommer til at stå stærkt i sig selv og finder motivationen for at gå i skole?
Venlig hilsen SigneAnne-Mettes svar

Kære Signe.��

Det er altid meget følsomt med ens barn.

Det lyder som om I har en sensitiv dreng der samtidig har sine udfordringer motorisk.Det lyder som om der er fremskridt i det sociale og skolen siger han er glad,vellidt og leger.Det er meget vigtigt I stoler på dette og hviler i det.Når man går i o klasse er barnet rigeligt mættet af leg og det sociale i skoletiden.Så vent med mange legeaftaler til han er lidt ældre.Et sensitivt har brug for ro og tid til at lade op.Hjælp jeres søn ved ikke at gøre det til et problem at han ind imellem føler sig ude.Lyt men døm ikke når han fortæller hjemme ,støt ham i den han er og i alt det han kan og snak med skolen hvis I er i tvivl om noget.Det er MEGET vigtigt med et godt skole/hjem samarbejde.Måske ville det være godt for ham at gå et år om eller at I finder en lille skole til ham hvis han ikke er på sådan en.Vigtigt I værdsætter hans kompetencer og bliver ved med at støttet ham i hans udfordringer her i livet som alle har mere eller mindre.

Nyd jeres skønne søn.Giv ham en kildetur hver dag ,pjat og grin med ham.Samt når han har været i bad så giv ham massage med en lavendelolie så han får slappet af og mærker sig selv.

God vind.

De Kærligste tanker Anne-Mette ❤️

 Anne-Mette byder ind med støtte og rådgivning til en mindfull og nærværende tilgang i en hverdag med de mange udfordringer der nu engang er. Anne-Mette henvender sig til enkeltpersoner eller grupper - eks. mødregrupper hvor såvel samtale,støtte og meditation vil være på programmet. Har du et barn/er i en gruppe med fokus på særlige behov, byder Anne-Mette ind med indgående viden såvel pædagogisk som terapeutisk/holistisk.

Se Anne-Mettes hjemmeside: paradisæblet.dk

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.