Til jer, der er bange for at føde store børn..

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1. januar

Morigenigen

Anonymor skriver:

Jeg sidder og bearbejder et langt fødsels - og indlæggelsesforløb disse dage. Og noget jeg kom på, at jeg vil give videre, er en lille fortælling til de af jer, der er vildt bange for at føde et stort barn på 4+ kilo, fordi i er bange for, at barnet vil sidde fast, og det ene og det andet. Måske kan min smertefulde erfaring være en hjælp.

Jeg har født to børn på hhv. 4380 og 4240 gram. Det har været nemme og ukomplicerede fødsler, og der har intet været i forhold til deres størrelse VS. Fødslen.

Den 22. Fødte jeg en dreng på 3710 gram, dvs hhv. 670 og 530 gram mindre end mine andre børn. Og han, trods han er den mindste, sad fast på vej ud, således at de måtte ligge et hårdt tryk på symfysen og trække mine ben hårdt op mod min mave. Det resulterede i akut symfyseløsning, som betød at jeg i 5 dage ikke kunne gå, ikke kunne komme ind og ud af sengen selv, ikke kunne sidde ret op og ned, ikke selv kunne gå ud på WC. Jeg er først nu trappet ud af morfin, som jeg har fået fast sammen med pamol og ibuprofen. Jeh kan stadig ikke løfte mine ben ret højt, og jeg kan ikke ligge på siden eller maven.

Jeg ved godt, det lyder som en skræmmehistorie, og det beklager jeg. Jeg synes bare det er så ærgerligt, at folk tror at et stort barn pr. Automatik betyder sværere fødsel. Det kan da ske, men nogen gange er det altså ikke størrelsen af barnet, der betyder noget. For her var det mit tredje og mindste barn, der ikke kunne komme ud og var meget kritisk til sidst. 

Frygt ej en 4+ kilo baby, med mindre der er noget fysiologisk ved dig, der taler for det Hm. Jeg har født to børn. Mit første vejede 3500 g - jeg havde presseveer i 35 minutter, og det gik fint. Andet barn vejede 3070 g. Presseveer i 20 minutter, og hun kom ud i én presseve - uden komplikationer.

Jeg tror ikke, man kan sige, det udelukkende we barnets vægt og størrelse, der gør fødslen let.

Denne gang har jeg voldsom bækkenløsning og den symfyseløsning, du beskriver, har jeg døjet med siden 8. graviditetsuge - kun på panodil. Så jeg ser frem til en masse smertestillende både under og efter fødslen uanset fødslens forløb og barnets størrelse...

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.