Sammensætning af menu

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.355 visninger
10 svar
6 synes godt om
4. marts 2017

Wampires

Profilbillede for Wampires
Erik sept. '11, Magnus juli '18, Viktor Juli '20

i forhold til min svendeprøve skal jeg lave en 3-retters menu til 2 personer...

jeg har hovedret på plads, det er spinatpandekager med laks og guacamole....

Men hvad skal dessert og forret så være?

vil gerne have en "rød tråd" gennem de 3 retter men synes det er svært...

måske det hele skal være grønt?

årstiden er efterår i forhold til udvalg af frugt og grønt...

de sidste 2 ting må max tage 30 minutter at lave tilsammen da jeg kun har 2 timer i alt til at lave og præsentere...

synes det er supersvært :P og det er kun den ene af de 3 kurve man kan trække :P

 

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

4. marts 2017

Mulllesmor

Profilbillede for Mulllesmor

Forret kunne være blinis med noget lækkert ovenpå og dessert crepe suzet med appelsin is  og mandler - så er pandekage gennemgående men det bliver måske for let en menu at lave... men ihvertfald et forslag

Anmeld Citér

4. marts 2017

Wampires

Profilbillede for Wampires
Erik sept. '11, Magnus juli '18, Viktor Juli '20

glemte at skrive en vigtig del af det som jeg også selv hele tiden glemmer...

det er noget der skal kunne tages med hjem...

så is ser superflot ud på tallerken men i forhold til salgsbarhed duer det ikke desværre...

Anmeld Citér

4. marts 2017

Mulllesmor

Profilbillede for Mulllesmor

Nej det duer ikke så - hvad med appelsin eller chokolade mousse i stedet for

Anmeld Citér

4. marts 2017

Wampires

Profilbillede for Wampires
Erik sept. '11, Magnus juli '18, Viktor Juli '20
Mulllesmor skriver:

Nej det duer ikke så - hvad med appelsin eller chokolade mousse i stedet for



kunne godt være en mulighed :) jeg prøver at kigge opskrifter på det :)

jeg skal prøve at holde det sæsonpræget og det er altså svært når det er november måned...

Anmeld Citér

4. marts 2017

Wampires

Profilbillede for Wampires
Erik sept. '11, Magnus juli '18, Viktor Juli '20

ihhh... jeg har forstået opgaven forkert...

jeg skal lave med begge dele der er i en kurv...

så det tilbage til start for min anden plan vil tage det meste af tiden på blot en af 3 ting...

kurvene består af:

1. laks, svinemørbrad

2. rødspættefilet, oksetyksteg

3. rejer, lammeculotter

så trækker man lod 8 dage før prøven hvor man får en af dem...

synes godt nok det er svært at finde på noget jeg kan nå at lave på 2 timer inkl opsætning på tallerken og så lave noget af det jeg skal bruge til den anden del som jeg har 1 time til...

anden del er at lave 6 stk brødprodukter....

jeg skal have øvet mig i at lave smørrebrød det næste stykke tid ellers består jeg simpelthen ikke...

i dag er jeg i hvert fald ikke hurtig nok og har ikke overblikket til at kunne klare det...

der er i alt 4 discipliner som afvikles i løbet af 8 timer...

der er også med at lave convenienceprodukt som man har 1.5 time til at lave...

og så butik hvor man skal vise at man kan lave mersalg og rådgive i tilberedning...

det med butik er jeg ikke bekymret for... det er nemt nok for mig men de andre puha altså når man aldrig rigtig har lært at lave mad...

Anmeld Citér

4. marts 2017

Babyklar87

Profilbillede for Babyklar87

Hvis jeg tænker på efterår, tænker jeg at desserten skal være noget med æbler. 

Blommer kunne også være en mulighed. De kan godt gå med i sensommer. 

Prøv eventuelt at find nogle af de "moderne" nordiske retter, de har fx en trifli med blommer. Den er super lækker og der er også nogle gode tilberedningsmetoder i. Samtidig lægges der også vægt på de "ægte" råvarer ved nordisk mad. 

Der er også hyldebærsuppe, med lidt utraditionelt tilbehør til. Det lyder sjovt, men den smager godt.

https://www.arla.dk/opskrifter/hyldebarsuppe-med-ablesalsa/

 

Anmeld Citér

6. marts 2017

Weber

Wampires skriver:

i forhold til min svendeprøve skal jeg lave en 3-retters menu til 2 personer...

jeg har hovedret på plads, det er spinatpandekager med laks og guacamole....

Men hvad skal dessert og forret så være?

vil gerne have en "rød tråd" gennem de 3 retter men synes det er svært...

måske det hele skal være grønt?

årstiden er efterår i forhold til udvalg af frugt og grønt...

de sidste 2 ting må max tage 30 minutter at lave tilsammen da jeg kun har 2 timer i alt til at lave og præsentere...

synes det er supersvært :P og det er kun den ene af de 3 kurve man kan trække :P

 



Skal der tages højde for fordeling af grønt/proteiner/kulhydrater ?

er laksen rå, røget el rimmet ?

Har i faste tilberedningsmetoder til noget af kødet ? 

Er kokkeelev på sidste år og vil gerne give mit bud på retterne .. 

Anmeld Citér

6. marts 2017

Wampires

Profilbillede for Wampires
Erik sept. '11, Magnus juli '18, Viktor Juli '20
Weber skriver:



Skal der tages højde for fordeling af grønt/proteiner/kulhydrater ?

er laksen rå, røget el rimmet ?

Har i faste tilberedningsmetoder til noget af kødet ? 

Er kokkeelev på sidste år og vil gerne give mit bud på retterne .. 



der er ikke skrevet noget om kostrådene men hvis man kan argumentere for og imod er det godt...

ingen fast tilberedningsmetode har dog ikke mulighed for grill ;)

aner ikke om laksen er fersk eller andet...

det er også et af mine spørgsmål til min faglærer....

synes der er mange ubekendte sørgsmål ved den nye svendeprøve...

Anmeld Citér

6. marts 2017

Weber

Wampires skriver:



der er ikke skrevet noget om kostrådene men hvis man kan argumentere for og imod er det godt...

ingen fast tilberedningsmetode har dog ikke mulighed for grill ;)

aner ikke om laksen er fersk eller andet...

det er også et af mine spørgsmål til min faglærer....

synes der er mange ubekendte sørgsmål ved den nye svendeprøve...



Laks/svinemørbrad

er laksen rå vil jeg stege et stykke, servere en lækker grønkåls salat til (små stykker grønkål, æbletern, nødder) dressing af sennep, citronsaft, salt, peber, olie. Evt brød til . 

Svinemøbrad vil jeg skære i bøffer, når det kun er til to personer . Stege rosa med smør, timian, hvidløg og rosmarin. Servere en klassisk kartoffel til (enten hasselbagt el. pommes pure) rødvin/timian sauce stegte gulerødder og selleri, hvis hasselbagt kartoffel en selleripure . 

 

Rødspætte/tyksteg

Dampet rødspætte med blomkål i variationer og sauce hollandaise. 

Tykstegsbøffer med samme garniture som svinemørbrad. 

 

Rejer/lam

rejecocktail a la efterår, grønkål, let syltet gulbede tern, æbletern, bagte tomater, dressing og brød. Rejerne marineret i citron vinaigrette. 

Lammeculotte helstegt, smørstegt skorzonerrod, syltet skorzonerrod, portions flødekartofler a part. Sauce på lam og pernod. 

 

Dessert ville jeg kun forberede en dessert og servere den lige meget hvad jeg trak , på den måde skal du kun træne en dessert og den kan sidde lige i skabet . 

Æbler ville være oplagt pga sæson . Karamelliseret æbletærte , pisket cremefraiche med citronskal og æble Chips .. 

 

det er alle simple retter som kan nåes indenfor 2timer med lidt struktur på arbejdsgangen  

 

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.