Varmt måltid midt på dagen?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.689 visninger
12 svar
10 synes godt om
6. september 2016

mpr

Hej allesammen

Jeg har på det sidste gået lidt og søgt og søgt, med hensyn til mad og hvad der egentlig er kroppens rigtige måde at skulle spise på for at kroppen har det bedst muligt.. Og er efterhånden nået frem til at det som der anbefales rundt omkring er det med at man ikke får et stort måltid med kød, ris/kartofler flere forskellige grønsager om aftenen da det er vægt tyngende og tager cirka 5-6 timer at fordøje, plus det kan give nogle problemer med søvn.. Derfor bør det varme måltid ligge til middag, og et let måltid til aften. 

Og når jeg kigger tilbage så har jeg været bedst velfungerende med kroppen da jeg gik på efterskole hvor man lige præcis fik det store varme måltid til frokost.. Tog voldsomt på efter jeg kom hjem fra efterskole, på trods af at jeg ikke spiste meget anderledes andet end at (hvad jeg ser nu) at aften og middags måltidet var byttet om.

Nå men til spørgsmålet. I dagens DK arbejder vi jo tit om dagen, og børn er i skole. Vi er mig, min mand (og hans datter 5 ud af 14 dage som jo går i skole). Og så skal man jo være lidt kreativ, har muligvis fundet en særlig lavet termo madkasse som kan holde maden varm i op til 6 timer efter det er kommet i uden der er risiko for bakterier. Nu tænker jeg så, hvad ville være strategisk godt at gøre med hensyn til tilberedning af det her varme mad?

For vil under ingen omstændigheder stå op kl 5 for at lave varm mad fra bunden, max lige varme det op om morgenen til at det er klar. Men hvordan gør man det bedst? Også så det ikke kommer til at blive fesent i smagen eller konsistensen? 

Ved ikke hvor mange andre der gør sig i det her, da jeg godt ved det er bøvlet, men vil så gerne kunne få det til at fungere, da jeg tror på det egentlig er sådan vi burde spise  

Tusind tak fordi i læste med! ^^

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

6. september 2016

Klumpe-dumpe

mpr skriver:

Hej allesammen

Jeg har på det sidste gået lidt og søgt og søgt, med hensyn til mad og hvad der egentlig er kroppens rigtige måde at skulle spise på for at kroppen har det bedst muligt.. Og er efterhånden nået frem til at det som der anbefales rundt omkring er det med at man ikke får et stort måltid med kød, ris/kartofler flere forskellige grønsager om aftenen da det er vægt tyngende og tager cirka 5-6 timer at fordøje, plus det kan give nogle problemer med søvn.. Derfor bør det varme måltid ligge til middag, og et let måltid til aften. 

Og når jeg kigger tilbage så har jeg været bedst velfungerende med kroppen da jeg gik på efterskole hvor man lige præcis fik det store varme måltid til frokost.. Tog voldsomt på efter jeg kom hjem fra efterskole, på trods af at jeg ikke spiste meget anderledes andet end at (hvad jeg ser nu) at aften og middags måltidet var byttet om.

Nå men til spørgsmålet. I dagens DK arbejder vi jo tit om dagen, og børn er i skole. Vi er mig, min mand (og hans datter 5 ud af 14 dage som jo går i skole). Og så skal man jo være lidt kreativ, har muligvis fundet en særlig lavet termo madkasse som kan holde maden varm i op til 6 timer efter det er kommet i uden der er risiko for bakterier. Nu tænker jeg så, hvad ville være strategisk godt at gøre med hensyn til tilberedning af det her varme mad?

For vil under ingen omstændigheder stå op kl 5 for at lave varm mad fra bunden, max lige varme det op om morgenen til at det er klar. Men hvordan gør man det bedst? Også så det ikke kommer til at blive fesent i smagen eller konsistensen? 

Ved ikke hvor mange andre der gør sig i det her, da jeg godt ved det er bøvlet, men vil så gerne kunne få det til at fungere, da jeg tror på det egentlig er sådan vi burde spise  

Tusind tak fordi i læste med! ^^



Jeg tænker bare om din kæreste datter har tid til at spise varmt mad i skolen? 

 

Her har de ca 10-12 min til at spise i, inden de bliver sendt ud. Så det er ofte med en klap-sammen-mad i hånden hun flyver afsted. 

Anmeld Citér

6. september 2016

mpr

Klumpe-dumpe skriver:



Jeg tænker bare om din kæreste datter har tid til at spise varmt mad i skolen? 

 

Her har de ca 10-12 min til at spise i, inden de bliver sendt ud. Så det er ofte med en klap-sammen-mad i hånden hun flyver afsted. 



Til frokost har skolen sat 30 minutter af til at spise Så det skulle hun meget gerne have. 

Anmeld Citér

6. september 2016

Klumpe-dumpe

mpr skriver:



Til frokost har skolen sat 30 minutter af til at spise Så det skulle hun meget gerne have. 



Det er der også på min datters skole. Men de skal ud i pausen, så derfor er der reelt (meget) kort tid til at spise. 

Anmeld Citér

6. september 2016

mpr





Det er der også på min datters skole. Men de skal ud i pausen, så derfor er der reelt (meget) kort tid til at spise. 



Der er 30 minutter til spisning og så 30 minutter ud  Altså samlet en pause på 1 time. 

Bare fordi jeg er bonusmor betyder det ikke at jeg ikke har styr på hvordan tingene hænger sammen  

Og nu spurgte jeg mest til tilberedning af maden hvornår og hvordan det var bedst

Anmeld Citér

6. september 2016

serinasmor

Den termomadkasse kan den holde maden på 80 grader i 6 time?  For hvis den ikke kan ville jeg ikke turde bruge den - pga bakterier ...  Hvis den kan ville jeg tro at maden bliver underlig af næsten at koge i 6 timer...  Så du vil nok skulle lave maden halvt færdig og så lade den tilberede sig selv derefter i kassen 

Anmeld Citér

6. september 2016

Leneur

Ellers ville jeg da foreslå at samle ind til en mikroovn der kan stå i klassen.                    

På min datters skole, står der dog et par stykker rundt omkring, så kan de selv varme deres mad. 

Anmeld Citér

6. september 2016

mpr

serinasmor skriver:

Den termomadkasse kan den holde maden på 80 grader i 6 time?  For hvis den ikke kan ville jeg ikke turde bruge den - pga bakterier ...  Hvis den kan ville jeg tro at maden bliver underlig af næsten at koge i 6 timer...  Så du vil nok skulle lave maden halvt færdig og så lade den tilberede sig selv derefter i kassen 



Den kan holde maden så den ikke kommer under 60 grader før efter 6 timer, og det er først når den kommer under 60 at der begynder at udvikle sig de bakterier  

Okay Tak for råd, tror nu maden skal laves helt færdigt før det kommes i, på en eller anden måde  

Anmeld Citér

6. september 2016

mpr

Leneur skriver:

Ellers ville jeg da foreslå at samle ind til en mikroovn der kan stå i klassen.                    

På min datters skole, står der dog et par stykker rundt omkring, så kan de selv varme deres mad. 



Hmm måske, er dog usikker på om det kan blive godkendt da det kun er 2. klasse Men det er helt sikkert også en mulighed

Anmeld Citér

6. september 2016

modesty



Hej allesammen

Jeg har på det sidste gået lidt og søgt og søgt, med hensyn til mad og hvad der egentlig er kroppens rigtige måde at skulle spise på for at kroppen har det bedst muligt.. Og er efterhånden nået frem til at det som der anbefales rundt omkring er det med at man ikke får et stort måltid med kød, ris/kartofler flere forskellige grønsager om aftenen da det er vægt tyngende og tager cirka 5-6 timer at fordøje, plus det kan give nogle problemer med søvn.. Derfor bør det varme måltid ligge til middag, og et let måltid til aften. 

Og når jeg kigger tilbage så har jeg været bedst velfungerende med kroppen da jeg gik på efterskole hvor man lige præcis fik det store varme måltid til frokost.. Tog voldsomt på efter jeg kom hjem fra efterskole, på trods af at jeg ikke spiste meget anderledes andet end at (hvad jeg ser nu) at aften og middags måltidet var byttet om.

Nå men til spørgsmålet. I dagens DK arbejder vi jo tit om dagen, og børn er i skole. Vi er mig, min mand (og hans datter 5 ud af 14 dage som jo går i skole). Og så skal man jo være lidt kreativ, har muligvis fundet en særlig lavet termo madkasse som kan holde maden varm i op til 6 timer efter det er kommet i uden der er risiko for bakterier. Nu tænker jeg så, hvad ville være strategisk godt at gøre med hensyn til tilberedning af det her varme mad?

For vil under ingen omstændigheder stå op kl 5 for at lave varm mad fra bunden, max lige varme det op om morgenen til at det er klar. Men hvordan gør man det bedst? Også så det ikke kommer til at blive fesent i smagen eller konsistensen? 

Ved ikke hvor mange andre der gør sig i det her, da jeg godt ved det er bøvlet, men vil så gerne kunne få det til at fungere, da jeg tror på det egentlig er sådan vi burde spise  

Tusind tak fordi i læste med! ^^



Hvorfor skal det være varmt? Du kan vel godt lave et måltid med de samme ingredienser som er koldt. Det vil gøre det en del nemmere.

Derudover tror jeg at det er væsentligt vigtigere hvad måltidet indeholder end hvor det ligger på dagen.

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.