Kage

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

26. februar 2016

gokkelok

Jeia skriver:



Jeg bager som oftest kanelkage, når ungerne er med. Den indeholder ikke æg, så de kan få lov til at slikke skålen bagefter. Ellers er færøsk lagkage super lækker, bundene kan laves i forvejen. 



Åååååårh færøsk lagkage (og plumkage) simpelthen den bedste kage!!! Mums mums... 

Anmeld Citér

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

26. februar 2016

SDD

Profilbillede for SDD
Mor til to piger, fra ‘14 og ‘20
SDD skriver:



Jeg kunne ikke finde den, så oversatte den lige igen skriv endelig hvis den ikke er til at forstå.

2. Cake

150g blødt smør
150g sukker
1 vaniljestangs frø (selve stangen gemmes)
2 æg
150g mel
1,5 tsk bagepulver
1 nip salt
84g sødmælk

3. Caramel sauce

63g sukker
50g smør
84g fløde
84g honning(gerne en tyk en, personlig erfaring)
1 vaniljestang, frøene skrabet ud
4 store figner, eller andet fyld, fx æbler

4. Vanilla custard

2,5 dl sødmælk, plus 1 spsk ekstra
63g fløde
1 vaniljestang, frøene skrabet ud, plus de andre stænger
1 æg
63g sukker
1 tsk mel
2 tsk honning
300ml fløde pisket til servering(kan udelades)


1 Forvarm ovnen til 180°C. Smør en springform med 20 cm i diameter(eller hvis du har en andet så går det nok også). Kom et fugtet og knuget stykke bagepapir i. Hvis du ikke kan få det til at ligge pænt(!) så indlad og strø i stedet med sukker på den smurte overflade.
2 kage: ælt smør, sukker og vaniljefrø godt sammen, tilføj æggene et ad gangen. Tilføj mælk og mel lidt ad gangen. For bedst resultat så si melet
3 karamelsauce: kom alle ingredienser i en lille gryde(undtagen fyldet). Smelt det under medium varme. Bring det i kog og kog det til det bliver gyldenbrun. Fjern vanillestængerne.
Hæld karamellen ned i formen. Placer fyldet pænt da dette vil være toppen til sidst. Hæld kagemassen ned over, forsigtigt og jævnt. Bag på en rist i ovnen i 45-50 minutter eller til færdig.
4 Vanilla custard: hæld mælk og fløde i en lille gryde med vanillestængerne og frøene fra en ny. Varm det til lige under kogepunktet. Mens så pisk æggehvide med sukker. Tilføj den varme blanding mens du rører konstant. Bland mel med en spsk mælk til en pastaMix, tilføj det til blandingen, sørg for at det er godt blandet sammen.
Hæld det ned i en ren gryde og varm det ved lav varme. Rør i det til det tykner, 5-10 minutter. Når der sætter sig et lag på bagsiden af en spsk rør så honningen i.
Placer det i køleskabet i en lille skål med husholdningsfilm over. Læg det på overfladen af cremen i midten og glat det ud mod kanten, så undgår man bobler.
6 Serve cake warm with vanilla custard and whipped cream.

 

 



Når ja. Glemte slutningen 

når kagen er kølet af spænder du siden af. Ligger et fladt kagefad under og vender den rundt. Fjern forsigtigt papir hvis dette er brugt

Anmeld Citér

27. februar 2016

Carina:-)

SDD skriver:



Jeg kunne ikke finde den, så oversatte den lige igen skriv endelig hvis den ikke er til at forstå.

2. Cake

150g blødt smør
150g sukker
1 vaniljestangs frø (selve stangen gemmes)
2 æg
150g mel
1,5 tsk bagepulver
1 nip salt
84g sødmælk

3. Caramel sauce

63g sukker
50g smør
84g fløde
84g honning(gerne en tyk en, personlig erfaring)
1 vaniljestang, frøene skrabet ud
4 store figner, eller andet fyld, fx æbler

4. Vanilla custard

2,5 dl sødmælk, plus 1 spsk ekstra
63g fløde
1 vaniljestang, frøene skrabet ud, plus de andre stænger
1 æg
63g sukker
1 tsk mel
2 tsk honning
300ml fløde pisket til servering(kan udelades)


1 Forvarm ovnen til 180°C. Smør en springform med 20 cm i diameter(eller hvis du har en andet så går det nok også). Kom et fugtet og knuget stykke bagepapir i. Hvis du ikke kan få det til at ligge pænt(!) så indlad og strø i stedet med sukker på den smurte overflade.
2 kage: ælt smør, sukker og vaniljefrø godt sammen, tilføj æggene et ad gangen. Tilføj mælk og mel lidt ad gangen. For bedst resultat så si melet
3 karamelsauce: kom alle ingredienser i en lille gryde(undtagen fyldet). Smelt det under medium varme. Bring det i kog og kog det til det bliver gyldenbrun. Fjern vanillestængerne.
Hæld karamellen ned i formen. Placer fyldet pænt da dette vil være toppen til sidst. Hæld kagemassen ned over, forsigtigt og jævnt. Bag på en rist i ovnen i 45-50 minutter eller til færdig.
4 Vanilla custard: hæld mælk og fløde i en lille gryde med vanillestængerne og frøene fra en ny. Varm det til lige under kogepunktet. Mens så pisk æggehvide med sukker. Tilføj den varme blanding mens du rører konstant. Bland mel med en spsk mælk til en pastaMix, tilføj det til blandingen, sørg for at det er godt blandet sammen.
Hæld det ned i en ren gryde og varm det ved lav varme. Rør i det til det tykner, 5-10 minutter. Når der sætter sig et lag på bagsiden af en spsk rør så honningen i.
Placer det i køleskabet i en lille skål med husholdningsfilm over. Læg det på overfladen af cremen i midten og glat det ud mod kanten, så undgår man bobler.
6 Serve cake warm with vanilla custard and whipped cream.

 

 



Tak 

Anmeld Citér

27. februar 2016

CR



en der har en god opskrift på en lækker kage???

skal have gæster på lørdag og vil bage en kage. Er bare lidt ideforladt lige nu... Skal være lidt nem at gå til, da min datter på 3 år skal være med



Hvis du ikke har fundet en opskrift endnu. Så er her en lækker chokolade konfekt kage. Den tager ingen tid at lave.

200 gram mørk chokolade  

Smeltes over vandbad.

 150 gram smeltet smør

5 æggeblommer. Evt past.

2 spsk ren kakao

120 gram sukker 

Det røres sammen til en lind masse.

5 æggehvider evt. Past.

Stiv piskes og vendes i dejen.

Man kan enten vælge at bage det hele eller 2/3 dele. 

Bages Ca 40 min ved180 grader.

 

Hvis du kun bager 2/3 dele skal du presse den bagte lidt flad og køle af. Resten ligges oven på og skal stivne. Da du bruger Past.  Æg så kan man gøre sådan.

Kagen er en gateau Marcel 

 

Den er virkelig lækker om man bager det hele eller ej 

 

Jeg er selv i gang med den i dag. Jeg laver den hvor jeg bager det hele i en spring form , har presset den efter bagning.og så laver jeg en rigtig chokolade mousse. Som skal oven på, med friske jordbær og blåbær 

Anmeld Citér

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.