Mor til to piger, fra ‘14 og ‘20
Carina:-) skriver:
Må jeg tigge din oversatte opskrift? :)
Jeg kunne ikke finde den, så oversatte den lige igen
skriv endelig hvis den ikke er til at forstå.
2. Cake
150g blødt smør
150g sukker
1 vaniljestangs frø (selve stangen gemmes)
2 æg
150g mel
1,5 tsk bagepulver
1 nip salt
84g sødmælk
3. Caramel sauce
63g sukker
50g smør
84g fløde
84g honning(gerne en tyk en, personlig erfaring)
1 vaniljestang, frøene skrabet ud
4 store figner, eller andet fyld, fx æbler
4. Vanilla custard
2,5 dl sødmælk, plus 1 spsk ekstra
63g fløde
1 vaniljestang, frøene skrabet ud, plus de andre stænger
1 æg
63g sukker
1 tsk mel
2 tsk honning
300ml fløde pisket til servering(kan udelades)
1 Forvarm ovnen til 180°C. Smør en springform med 20 cm i diameter(eller hvis du har en andet så går det nok også). Kom et fugtet og knuget stykke bagepapir i. Hvis du ikke kan få det til at ligge pænt(!) så indlad og strø i stedet med sukker på den smurte overflade.
2 kage: ælt smør, sukker og vaniljefrø godt sammen, tilføj æggene et ad gangen. Tilføj mælk og mel lidt ad gangen. For bedst resultat så si melet
3 karamelsauce: kom alle ingredienser i en lille gryde(undtagen fyldet). Smelt det under medium varme. Bring det i kog og kog det til det bliver gyldenbrun. Fjern vanillestængerne.
Hæld karamellen ned i formen. Placer fyldet pænt da dette vil være toppen til sidst. Hæld kagemassen ned over, forsigtigt og jævnt. Bag på en rist i ovnen i 45-50 minutter eller til færdig.
4 Vanilla custard: hæld mælk og fløde i en lille gryde med vanillestængerne og frøene fra en ny. Varm det til lige under kogepunktet. Mens så pisk æggehvide med sukker. Tilføj den varme blanding mens du rører konstant. Bland mel med en spsk mælk til en pastaMix, tilføj det til blandingen, sørg for at det er godt blandet sammen.
Hæld det ned i en ren gryde og varm det ved lav varme. Rør i det til det tykner, 5-10 minutter. Når der sætter sig et lag på bagsiden af en spsk rør så honningen i.
Placer det i køleskabet i en lille skål med husholdningsfilm over. Læg det på overfladen af cremen i midten og glat det ud mod kanten, så undgår man bobler.
6 Serve cake warm with vanilla custard and whipped cream.
Anmeld
Citér