Mormors amerikanske chokoladekage
Selve kagen
6 spsk. kakao
250 g hvedemel
300 g sukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
et nip salt
2 æg
150 g smeltet smør
2½ dl vand
Er i til nødder, hak ca 100 g hasselnødder og kom i.
Glasur
3 spsk. kako
200 g flormelis
2 spsk. blødt smør
ca. ½ dl kogende mælk
evt. lidt kokosmel til at drysse over bagefter
Bages ca. 35 min ved 170 grader - stik en pind/dessertgaffel i allerede efter 25 min, og se om den er færdig.
Selve kagen: Sigt alle de tøre dele sammen i en skål. Kom æg, smeltet smør og vand i, og pisk straks dejen let og cremet med en el-pisker. Kom dejen i en smurt bradepande, og bag den på næstnederste rille.
Glasur: Når kagen er kold, smøres glasuren på: Bland de tørre dele, rør smøret i og til sidst mælken - og få en tyk glasur. Drys evt. lidt kokosmel over glasuren bagefter.
Jeg bager altid dobbelt portion, og den er stadig dejlig frisk på 3. dagen. :klap: :uhm:
Anmeld