Gør I det hver dag?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.157 visninger
18 svar
0 synes godt om
19. april 2010

Opus-specialist-vb

Sådan rigtigt? I køkkenet med gryder og pander og opvaskemaskine kørende? Med krydderier og tilsætninger og altid i varmen? Ja, madlavning, tænker jeg. Hvad tænker du? ;) Laver I mad til den store guldmedalje hver dag? Jeg er træt af at kokkerere. Og ender ofte i det de gider spise; pasta/ris og kødsovs :s Nej, pjat. Laver også andet, men mandag er fast kedelig-maddag. Så er der de andre dage, hvor jeg faktisk ikke rigtig kan tage mig sammen og så laver manden mad eller den står på noget hurtigt fra fryseren eller rugbrød. Kokkererer I det helt store hver dag?

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

19. april 2010

Leah-vb

Jeg ville ønske at jeg kunne sige at vi gør det hver dag, men det gør vi ikke ;) Vi sætter os ned en gang om ugen og kigger på den kommende uge. Hvordan ser dagene ud, hvem er hjemme hvornår, er der brug for nogle nemme dage med rugbrød og skal vi lave dobbeltportioner om søndagen hvor vi gerne laver noget mad der kan fryses ned, hvis vi har brug for noget hurtigt at tage op af fryseren i løbet af ugen. Og ud fra det laver vi en madplan, der passer til ugen. Men når det er sagt, så er der også uger hvor vi laver rigtig god og varieret mad hver dag. Det ville dog ikke ske, hvis det var mig der lavede mad. Jeg har ingen tålmodighed og ville springe over hvor gærdet er lavest, selvom jeg havde planlagt det anderledes. Men heldigvis for vores lille familie, så elsker min mand at lave mad, og han springer ikke over gærdet. Det er ham, der sidder med kogebøger hver uge og finder nye spændende ting vi skal prøve. 'Spændende ting' er stadig defineret indenfor en ramme, hvor vores 2 forholdsvis kræsne børn kan være med. Og når de ikke kan være med og vi bare VIL have noget vi ved de ikke spiser, ja, så får de fiskepinde, en rest kødsovs eller lignende. Han (= min mand) holder stædigt fast i madplanen og viger ikke ret ofte fra den. Og da jeg ved at min kedelige madlavning er alternativet, elsker jeg ham for det :)

Anmeld

19. april 2010

Heidi Nielsen-vb

Ja jeg laver mad hver dag.....laver madplan for 2 uger af gangen og den bliver holdt....der med ikke sagt at den kan brydes hvis vi får lyst til Burger king eller andet fast food...og det sker ;) ....men så vidt muligt så laver jeg mad hver dag... Alt lige fra pasta og kødsauce, lasagne, gryderetter, mørbrad eller andet kød med kartofler og rodfrugter bagt i ovn eller med flødekartofler, div. salater og pastasalater med tilbehør osv.....laver meget forskelligt hver uge. Nu går vi ind i grill sæsonen og så er det ofte et lækkert stykke kød med en eller anden form for salat, enten pasta, kartoffel eller alm grøn salat. Eller kartofler og grøntsager i staniol som bliver varmet på grillen.

Anmeld

19. april 2010

Hobitten-vb

Næhh, det kan jeg vist ikke prale med.. :blush: Men manden gør de fleste dage.. ;) Nej vi hjælper hinanden.. Jeg skræller kartofler, gør grøntsager rene, laver salat og lign. og han kokkererer.. Vi laver som regel en madplan for 1-2 uger af gangen, og køber ind efter den. Men der bliver ofte byttet om på dagene, efter hvad vi lige har lyst og overskud til.. Og det bliver også til rugbrød ind i mellem og en købepizza el lign.

Anmeld

19. april 2010

MAMMARAZZI-vb

Ja, jeg gør det hver dag :P (undtaget når jeg har det dårligt) Med gryder og pander, krydderier osv - men har desværre IKKE opvaskemaskine... Hulk hulk... Laver ikke madplan, men køber ind til et par dage ad gangen. Laver som regel til to dage, men mine børn spiser så meget nu, at det nogle gange kniber med 2. dagen :unsure: De spiser stort set alt... I går fik vi farserede porrer med kartofler og tyk brun sovs, i dag har vi fået røget skinke med flødekartofler mums... Er ved at lave en mappe med 'familiens livretter' - skriver opskrifterne ind, og fotograferer retten foran børnene, så det blir' en helt personlig opskriftmappe. Det går den store vildt op i :P Lige en stjerne til Heidi - den opskrift du gav på paprikasauce, er godt nok et hit. Har fået den et par gange - og den er med i mappen ;)

Anmeld

19. april 2010

ma08-vb

MAMMARAZZI skrev:
Er ved at lave en mappe med 'familiens livretter' - skriver opskrifterne ind, og fotograferer retten foran børnene, så det blir' en helt personlig opskriftmappe. Det går den store vildt op i :P
Super idé, den vil jeg bruge, når min datter er blevet større og sikkert også går op i det :) Vi laver også mad hver dag, selv om det nogle gange kan være lidt svært at nå det til kl. 18, eftersom vi begge er pendlere. Ingen madplan, da vi ikke er vilde med så faste rammer for den slags. Når nr. 2 engang bliver aktuelt kan det sikkert være en god idé, men lige nu er det overskueligt. Det skal så også siges, at jeg elsker at lave mad, så det i sig selv hjælper på det :P

Anmeld

19. april 2010

Signe1704-vb

Ja jeg gør (på nær de 1-2 gange om måneden vi får junk). Mens jeg var gravid med vores datter prøvede jeg at lære manden at lave mad - jeg havde svangerskabsforgiftning og var blevet beordret at holde mig fuldstændig i ro. Jeg gav dog hurtigt op med manden, for når man skal fortælle ham alt i mindste deltalje er det sgu lettere at gøre det selv ;) Koteletter med ris f.eks: Du tager en gryde. Så hælder du ris ca.5 cm op i gryden. Derefter fylder du lidt mere end dobbelt så meget vand i. (så kommer han ind og spørger om det er sådan og jeg siger lidt mere vand). Så tager du lidt salt og drysser i (så spørger han hvor meget lidt er). Så sætter du den på komfuret, lægger lå på og tænder på 3. Når det koger skruer du ned på en (han siger hvordan ved jeg det koger).... Osv. Tror i har fatter det nu. Det havde jeg slet ikke tålmodighed til, så nu laver jeg mad og det gør jeg så hver dag (jeg nægter at spise kold mad om aftenen).

Anmeld

20. april 2010

Lars F-vb

Her er det (næsten) kun mig der gør det - men jeg gør det til gengæld hver dag. Det behøver ikke være super avanceret hver dag, men det skal være varieret og der skal prøves nye ting nogenlunde ofte ;-) God mad behøver jo ikke at tage timer at lave - det er godt at ha' nogen nemme retter at trække på. Og så laver jeg tit store portioner så der er noget til fryseren; det hjælper *meget* når vi har en presset dag at der kun skal koges ris og laves salat eller hvad det nu er. Og så sker det da, at vi får henter mad - det ville da være en skam ikke at bruge alt det byen kan. Men det skal ikke være for tit; det bliver hurtigt kedeligt.

Anmeld

20. april 2010

Spunk-vb

Ja, de fleste dage laver vi mad. Men det sker også at vi spiser rester fra dagen før, rugbrød, takeout eller en let omelet. Jeg forbander at vi bor i sådan et lille provinshul hvor det eneste takeout man kan få er pizza og burgere :angry: . Vi har nogle gange prøvet at lave madplaner, men det holder aldrig særlig længe. Nogle gange køber vi ind ti 4-5 dage af gangen - laver bare en løs madplan i hovedet når jeg står dernede - andre gange får vi kun købt ind til samme dag, og det er sgu lidt trættende - så vi har talt om at give madplanerne endnu et forsøg.

Anmeld

20. april 2010

Johannamor-vb

Hos os kokkererer vi på skift. Laver madplan og køber ind for en uge ad gangen og holder os til planen - med mindre ændringer. Vi laver ofte mad til flere dage, om det så er frikadeller, der kommer på frys, eller pasta med kødsovs, som vi spiser et par dage senere. Og torsdag bruger vi tit som restedag (passer med at den ene kan tage med pigen til gymnastik og den anden kan tage på storindkøb og vi lynhurtigt kan lave aftensmad, når vi så alle er hjemme.) Vi er begge glade for at lave mad, og det er en stor fordel, når man tænker på variation! Wok-mad er fx to helt forskellige ting, når min mand laver den og når jeg laver den.

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.