Har du en god opskrift på?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

28. august 2009

Mira0911

Julie R skriver:



Ja det kan de godt værre.. Kan nu bedst lide de helt hjemmebagte


Ja det er det bedste....

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

28. august 2009

Lone Jakobsen

Julie R skriver:

Mangler en rigtig god opskrift på nogle gode boller..
Helst uden kerner..


du får lige min private her:

50 gram gær
½ liter lunkent vand
1 dl. olie
1 æg
1 spsk. sukker
1 tsk salt
1 kg. mel
pensles med æg

rør gæren ud i vandet. tilsæt resten. lad hæve ca ½ time. form til 24 boller (det passer lige til mine plader)  lad dem hæve igen ca 30-40 min inden de pensles med æg og bages

dette er en grund opskrift og jeg tilsætter nogen gange revet gullerod eller squash. de kan også drysses med havregryn efter pensling.

Anmeld

28. august 2009

sarahb

Jeg Har prøvet mange men SVÆRGER til denne.. SÅÅÅÅÅ GO!!
Og alle elsker dem de holder sig så dejlige..

Ingredienser: 25 gram Gær
4 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

4 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram

4 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Beregnet ud fra vindruekerneolie.

I stedet for vindruekerneolie kan bruges anden smagsneutral olie.
400 gram Hvedemel

Opløs gæren i det lunkne vand tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser. Ælt dejen og tilsæt efterhånden resten af melet. Dejen skal hæve et lunt sted i 20 min.

Dejen deles i ca. 10 stykker og formes til boller. Sættes på pladen og skal nu hæve i 3 kvarter-1 time. Der må gerne ligge et fugtigt viskestykke over.

Pensles med æg/mælk. Bages ca. 12 min. eller til de er gyldne ved 225 grader C.

Tips:

Selve hævningen er vigtig at overholde, det er den og olien der gør at de bliver luftige

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.