Jeg bruger en opskrift fra børnekogebog - havde ellers altid bare sjusset mig frem men så skulle min datter lave mad og hun skulle selv læse opskriften og selv lave. Den dag spiste alle børnene en maaaaaaase frikadeller, så nu holder jeg mig til den men man kan jo eksperimentere lidt med gulerødder, rasp og andet sjovt. Men her kommer den "rene" opskrift:
500 g hakker kød (jeg plejer at bruge svin/kalv)
1 1/2 tsk salt
1 lille løg
friskkværnet peber
1/2 dl hvedemel
1 æg
ca 2 1/2 dl mælk
1. Rør kødet med salt til det ændrer konsistens og bliver fastere (jeg gør det med håndmikser med dejkroge)
2. Enten rive eller en gang på foodprocesser med løget så det er fint (børnevenligt). Rør i farsen
3. Rør peber og mel i, slå ægget i og rør det i.
4. Rør lidt mælk og bland godt. Rør derefter mælken i lidt af gangen. Rør til farsen er smidig (vi plejer bruge alt mælken)
5. Stil den i køleskabet i 30 minutter.
Tænke du ikke behøver børneforklaringen nu for så skal de stegers - i kogebogen er der 6 punkter mere om hvordan man steger 
Anmeld