Du skal altså lige have en fantastisk opskrift på hjemmelavede burger boller, de er gode selv dagen efter
Dem laver jeg altid, når vi skal have pulled pork, mums siger jeg bare....
De bedste grove Burgerboller (12 mellemstore)
- 50 g gær
- 5 dl lunken vand
- 2½ tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 0,5 dl olie
- 150 g. groft rugmel
- 150 g. havregryn
- 500-550 g. hvedemel
Opløs gæren i det lune vand og rør sukker, salt, olie og æg ud deri. Rør rugmel og havregryn i, ælt hvedemel i efter behov og ælt det godt igennem, lad dejen hæve 1 time.
Slå dejen ned og del den i 12 stykker, der rulles til boller, tryk bollerne flade, så de er 2 cm i højden og lad dem hæve 30 min. på bagepladen.
Pensel dem med Æg og drys med sesam. sesamen hænger bedre fast med æg, men du kan selvfølgelig også bruge f.eks mælk
Bag bollerne 12 min ved 210 g. til de er gyldne.
Anmeld