Hjælp til hindbærmousse

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

3.749 visninger
16 svar
5 synes godt om
17. marts 2013

Pessimisten

Hej alle i garvede og super seje kagekoner

jeg har lidt problemer med en hindbærmousse, og søger derfor jeres ekspertise. Min plan er at lave en lagkage med nogle markron bunde, og så gerne helst ét lag hindbærmousse i mellem. jeg har forsøgt mig med til Mette blomsterberg opskrifter, men det gider desværre ikke lige som jeg vil. Den ene med hvidchokolade og hindbærsylt skiller, og den med fløde bliver for tynd, og er derfor ikke særlig brugbar 

sidder en af jer ikke inde med en kanon opskrift, som gerne kan laves dagen i forvejen, som er stiv nok til at kunne være ca 4cm høj!?

Jeg skal lave en kage til min niece, og vil gerne være sikker på at jeg har tid nok til en 'ommer' hvis du det (igen igen) skulle mislykkedes. 

Jeg tager i mod alt med kyshånd og krammer  

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

17. marts 2013

Pessimisten

Kagen skal desuden overtrækkes med marcipan og pyntes med diverse blomster og sommerfugle 

Anmeld

17. marts 2013

mariamiss6

jeg tænker du bare kan lave "den hurtige" som mange af os bruger, og så bare tilføje et par hundrede gram hvid chokolade? 

Når jeg siger det med chokoladen, så er det bare for at hjælpe med stivelsen så den kan blive så høj som du ønsker, og fordi du nævnte det i en af dine andre opskrifter.

anyways..... "Originalen" lyder som følger.

1/4 piskefløde piskes stiv.
250 g afdryppede/duppede hindbær moses med gaffel.
2-3 plader opblødt og smeltet husblads.

smelt husblads, og hæld den ved bærrene.
Vend bærene i den godt piskede flødeskum.

-------------------------------------

Her er det jeg tænker du kan starte dagen før og gå omkring det som en chokoladecreme....

altså, smelt 200 g hvid chokolade i fløden.

stil det på køl et halvt til et helt døgn.

Pisk det.

Og bland så hindbærene med husbladsen fra før, i denne blanding.

Så får du vel en virkelig god stiv hindbær,mousse, med hvid chokolade.

Anmeld

18. marts 2013

PernilleogLouis

Pessimisten skriver:

Hej alle i garvede og super seje kagekoner

jeg har lidt problemer med en hindbærmousse, og søger derfor jeres ekspertise. Min plan er at lave en lagkage med nogle markron bunde, og så gerne helst ét lag hindbærmousse i mellem. jeg har forsøgt mig med til Mette blomsterberg opskrifter, men det gider desværre ikke lige som jeg vil. Den ene med hvidchokolade og hindbærsylt skiller, og den med fløde bliver for tynd, og er derfor ikke særlig brugbar 

sidder en af jer ikke inde med en kanon opskrift, som gerne kan laves dagen i forvejen, som er stiv nok til at kunne være ca 4cm høj!?

Jeg skal lave en kage til min niece, og vil gerne være sikker på at jeg har tid nok til en 'ommer' hvis du det (igen igen) skulle mislykkedes. 

Jeg tager i mod alt med kyshånd og krammer  



Jeg bruger også den nemme - kog hindbær og lad dem afkøle helt - pisk fløden og vend de afkølet hindbær heri

Anmeld

18. marts 2013

MKBP

Profilbillede for MKBP
Pessimisten skriver:

Hej alle i garvede og super seje kagekoner

jeg har lidt problemer med en hindbærmousse, og søger derfor jeres ekspertise. Min plan er at lave en lagkage med nogle markron bunde, og så gerne helst ét lag hindbærmousse i mellem. jeg har forsøgt mig med til Mette blomsterberg opskrifter, men det gider desværre ikke lige som jeg vil. Den ene med hvidchokolade og hindbærsylt skiller, og den med fløde bliver for tynd, og er derfor ikke særlig brugbar 

sidder en af jer ikke inde med en kanon opskrift, som gerne kan laves dagen i forvejen, som er stiv nok til at kunne være ca 4cm høj!?

Jeg skal lave en kage til min niece, og vil gerne være sikker på at jeg har tid nok til en 'ommer' hvis du det (igen igen) skulle mislykkedes. 

Jeg tager i mod alt med kyshånd og krammer  



Ved godt min er simpel, men det smager godt :-) Frosne hindbær blendes, det smages til med flormelis og vendes så i pisket flødeskum...- smager sgu godt !!

//Mette

Anmeld

18. marts 2013

MKBP

Profilbillede for MKBP
MKBP skriver:



Ved godt min er simpel, men det smager godt :-) Frosne hindbær blendes, det smages til med flormelis og vendes så i pisket flødeskum...- smager sgu godt !!

//Mette



OBS: de frosne bær, skal være tøet lidt op !! Ellers kan man vist ikke blende dem ordentligt ;-)

Anmeld

18. marts 2013

Lilje82

jeg plejer at koge bærene ud og mens ligger jeg 3 husblads i blød og når de er kogt ud kommer jeg husblads i og så tager jeg lidt af det piskede flødeskum og kommer op i for at køle det lidt af og derefter kommer jeg det hele op i resten af flødeskummen og stiller den på køl i mindst 3 timer og så er det til til at piske op og bliver god tyk.

Anmeld

18. marts 2013

Lilje82

Lilje82 skriver:

jeg plejer at koge bærene ud og mens ligger jeg 3 husblads i blød og når de er kogt ud kommer jeg husblads i og så tager jeg lidt af det piskede flødeskum og kommer op i for at køle det lidt af og derefter kommer jeg det hele op i resten af flødeskummen og stiller den på køl i mindst 3 timer og så er det til til at piske op og bliver god tyk.



Og koger forresten bærene ud med lille vanillesukker.

Anmeld

18. marts 2013

Dot D

MKBP skriver:



Ved godt min er simpel, men det smager godt :-) Frosne hindbær blendes, det smages til med flormelis og vendes så i pisket flødeskum...- smager sgu godt !!

//Mette



Det er vigtigt, at du koger dine bær, inden du bruger dem. Der er stor mulighed for bakterier i dem = dårlig mave og som noget nyt evt leverbetændelse

Henviser lige til den tråd -artikel

https://www.baby.dk/debat/211540pi1/snak-om-kager/husk-endelig-.aspx#GoToMessage

Anmeld

18. marts 2013

MKBP

Profilbillede for MKBP
Dot D skriver:



Det er vigtigt, at du koger dine bær, inden du bruger dem. Der er stor mulighed for bakterier i dem = dårlig mave og som noget nyt evt leverbetændelse

Henviser lige til den tråd -artikel

https://www.baby.dk/debat/211540pi1/snak-om-kager/husk-endelig-.aspx#GoToMessage



Åh nej...- det vidste jeg ikke !! Tak !!

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.