julebage- og konfektopskrifter - kom og del

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.743 visninger
15 svar
0 synes godt om
21. oktober 2012

Carl-Emil's mor

med inspiration fra den anden tråd og de mange spørgsmål til opskrifter tænker jeg det kunne være en ide at samle opskrifterne i en tråd

 

Så kom glad med jeres bedste opskrifter

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

21. oktober 2012

Vidunderligeunger

chokoladesnitter

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kakao
  • 200 g koldt smør
  • 1 æg
  • Pensling: 1 æggehvide
  • Pynt: perlesukker og snittede/hakkede mandler

Bland alle tørre dele i en skål.
Skær smør i mindre stykker og smuldr det i melet.
Saml dejen med ægget – Dejen bliver blød og fedtet.
Stil dejen tildækket i køleskab i ca. ½ time. Rul til stænger og læg dem på en plade med bagepapir og tryk dem flade, til de bliver ca. 4 cm brede.
Pensl med æggehvide.
Drys med sukker og mandler, pres evt mandlerne let ned med en spiseske.
Bag stængerne øverst i ovnen.
Stængerne skal være bløde når de er færdigbagte.
Tag dem ud og skær dem straks i skrå chokoladebrød.
Lad dem køle af på en bagerist.
Bliver sprøde på overfladen og bløde i midten.
Bagetid: Ca. 10 min. ved 175°.

Anmeld

21. oktober 2012

Vidunderligeunger

vanillekranse (Claus Meyer).

Ingredienser

300 g sukker

1 vanillestang (købe-vanillesukker er strengt forbudt!)

300 g smør

400 g mel

1 æg

(evt. 50 g finthakkede mandler eller mandelmel)
 

Skrab forsigtigt kornene ud af vanillestangen og rør kornene godt ud med 2 spsk. sukker.

Tilsæt lidt mere sukker og rør kornene jævnt ud. Bliv ved, til du har hældt alt sukkeret i (på den måde undgår du, at kornene klumper sig sammen i dejen).

Smuldr mel og koldt smør, så det har konsistens som revet parmesan (brug evt. en foodprocessor). 

Rør/ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej uden at ælte for meget.

Kom bagepapir på en bageplade.

Kør dejen igennem kødhakkerens sjerneform eller igennem en sprøjtepose med stjernetyl.

Form små vanillekranse på bagepapiret.

Bag vanillekransene ved 190 C, indtil de er lysebrune (ca. 10 min)
 
vi fik disse sidste år og de var virkelig rigtig gode - som vor mormor lavede dem

Anmeld

21. oktober 2012

Vidunderligeunger

jødekager: (Claus Meyer)

Ingredienser

330 g mel

250 g smør

200 g sukker

2 æggeblommer

1 æggehvide

3 spsk. sukker

1 spsk. stødt kanel

50 g hakkede mandler
 

Smuldr mel og koldt smør, så det har konsistens som revet parmesan (benyt evt. en foodprocessor).

Tilsæt sukker og æggeblommer, og rør/ælt det sammen til en homogen dej uden at ælte for meget.

Rul dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm.

Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer eller endnu bedre i fryseren i 1 time eller mere.

Skær tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl skiverne med æggehvide.

Bland sukker, kanel og mandler og drys det på skiverne.

Bag kagerne ved 200 C, indtil de er let lysebrune (ca. 5 minutter).
 
Også den opskrift vi bruger hvert år mums!!

Anmeld

21. oktober 2012

Carl-Emil's mor

godt at se tråden allerede er i brug

kom gerne med jeres opskrifter

Anmeld

30. oktober 2012

Carl-Emil's mor

Carl-Emil's mor skriver:

med inspiration fra den anden tråd og de mange spørgsmål til opskrifter tænker jeg det kunne være en ide at samle opskrifterne i en tråd

 

Så kom glad med jeres bedste opskrifter



op op vi må have flere opskrifter igang.. konfekt er også velkomment

Anmeld

30. oktober 2012

Muffin_girl

Carl-Emil's mor skriver:

med inspiration fra den anden tråd og de mange spørgsmål til opskrifter tænker jeg det kunne være en ide at samle opskrifterne i en tråd

 

Så kom glad med jeres bedste opskrifter



30 stk.

Trøffelkugler
210 g Amedei Toscano Brown – eller anden mælkechokolade af god kvalitet
75 g fløde 
4 passionsfrugter 

Overtræk
200 g Amedei Toscano Brown – eller anden mælkechokolade af god kvalitet (til overtræk) 
Pulveriseret frysetørret passionsfrugt 

Dag 1: Hak de 210 g chokolade fint, og hæld den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Tæl til tre, og rør rundt. Halver passionsfrugterne, skrab fyldet ud og si kernerne fra. Tilsæt passionsfrugtsaften, og rør igen. Læg husholdningsfilm over trøffelmassen, og lad den stå et køligt sted natten over. 

Dag 2: Kugl den afkølede trøffelmasse op med en teske, og tril den til kugler. (Det giver fedtede fingre, men det er meningen.)
Stil kuglerne i køleskabet et par timer – eller i fryseren et kvarter.

Anmeld

30. oktober 2012

Muffin_girl

Carl-Emil's mor skriver:

med inspiration fra den anden tråd og de mange spørgsmål til opskrifter tænker jeg det kunne være en ide at samle opskrifterne i en tråd

 

Så kom glad med jeres bedste opskrifter



Hindbærflæsk

Ingredienser:

  • 200 g. hvidt sukker
  • 200 g. hindbær
  • 1,5 dl. vand
  • 3 g. citronsyre
  • 15 g. pektin 
  • + ca. 50 g. hvidt sukker til at vende "flæsket" i…

Fremgangsmåde:

Kog 100 gram af sukkeret med hindbær, vand og citronsyre under låg i nogle minutter.
Læg et rent, vådt viskestykke i en sigte og lad saften rende igennem klædet direkte ned i en ren gryde. Tving det endelig ikke igennem, da saften da bliver uklar.

Bring den klare saft i kog.
Bland pektinen godt med 3 spsk. af det resterende sukker og drys blandingen ud i den kogende saft, mens der røres let..

Sluk for blusset, tilsæt nu den resterende sukker og rør til alt sukkeret er helt opløst.
Når sukkeret er opløst, hældes hindbær-lagen i en beholder ca.20x10 cm. ilagt tilklippet  bagepapir  uden folder på både bund og sider.

Lad "flæsken" sætte sig ved stuetemperatur til næste dag.
Udskær i lige store firkanter ca.2x2 cm.
Vend dem straks enkeltvis i hvidt sukker.

Opbevares i en lufttæt beholder med bagepapir imellem lagene…

Anmeld

30. oktober 2012

Carl-Emil's mor

AalborgPigen skriver:



30 stk.

Trøffelkugler
210 g Amedei Toscano Brown – eller anden mælkechokolade af god kvalitet
75 g fløde 
4 passionsfrugter 

Overtræk
200 g Amedei Toscano Brown – eller anden mælkechokolade af god kvalitet (til overtræk) 
Pulveriseret frysetørret passionsfrugt 

Dag 1: Hak de 210 g chokolade fint, og hæld den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Tæl til tre, og rør rundt. Halver passionsfrugterne, skrab fyldet ud og si kernerne fra. Tilsæt passionsfrugtsaften, og rør igen. Læg husholdningsfilm over trøffelmassen, og lad den stå et køligt sted natten over. 

Dag 2: Kugl den afkølede trøffelmasse op med en teske, og tril den til kugler. (Det giver fedtede fingre, men det er meningen.)
Stil kuglerne i køleskabet et par timer – eller i fryseren et kvarter.



skal der kun de 3 ting i ?

Anmeld

30. oktober 2012

Muffin_girl

Carl-Emil's mor skriver:



skal der kun de 3 ting i ?



Jeps .) Det er super lækkert ... Sådan nogle konfekt agtige kugler.. 

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.