StineW79 skriver:
Er det noget du har en opskrift på? Vh stine
Jo det kan du tro..
ITALIAN MERINGUE BUTTER CREAM (IMBC)
DENNE SMØRCREME ER FANTASTISK LÆKKER, IKKE FOR SØD OG MEGET NEM AT
ARBEJDE MED. DET GIVER EN TEMMELIG STOR PORTION
INGREDIENSER
125 ml vand
3 dl sukker til sirup
3/4 dl sukker til æggemassen
8 æggehvider
1 tsk. eddike
680 g smør
2½ tsk. vaniljesukker
Det er lettest at lave smørcremen i en røremaskine.
Hæld vand og 3 dl sukker i en kasserolle over middel varme. Rør
hurtigt for at fordele sukkeret i vandet, men rør ikke under kogning,
da der vil blive dannet sukkerkrystaller. Hav en kop koldt vand og en
bagepensel klar og vask jævnligt sukkeret ned fra siderne.
Mens sukkeret bringes i kog placeres æggehviderne i en helt ren skål
og piskes indtil de skummer. Tilsæt eddiken og pisk lidt
langsommere. Når hviderne er pisket næsten stive tilsættes 3/4 dl
sukker langsomt. Fortsæt med at piske indtil hviderne er stiftpiskede,
men ikke alt for hård.
Sæt temperaturen under sukkermassen op for hurtigt at bringe den i
kog. Massen skal koge i godt 5 minutter for at nå en temperatur på
ca. 121 °C. Det er bedst at have siruppen og æggemassen klar på
samme tid. Hvis æggene er færdige først, så sænk hastigheden på
mikseren og hvis siruppen er færdig først kan du tilsætte en smule
varmt vand for at sænke temperaturen.
Stop piskning kortvarigt, mens du hurtigt tilsætter halvdelen af
siruppen. Start piskningen igen straks og kør på højeste trin mens du
tilsætter resten af siruppen i en tynd stråle. Pas på ikke at ramme
piskeriset! Alternativt kan du stoppe piskningen kortvarigt, mens du
tilsætter sirup, max et par sekunder ad gangen. Fortsæt med at piske
marengsmassen indtil den er kølet af, ca. 15 minutter. Massen skal
være kølet af, inden der skal tilsættes smør! Hvis smørret tilsættes
for tidligt, vil konsistensen være ødelagt.
Sænk hastigheden på mikseren til medium og tilsæt smørret, 2 spsk.
ad gangen. Smørret optages straks i massen og konsistensen
begynder at blive cremet. Fortsæt med at piske og tilsætte smørret
indtil massen er ensartet og blød. Hvis smørcremen bliver klumpet
eller skiller skal du bare fortsætte med at piske til den får den rette
konsistens. Tilsæt til sidst vaniljesukkeret.
Hvis du oplever, at cremen ikke vil samle sig efter piskning i 10-15
minutter kan du sætte den i køleskabet en times tid og derefter piske
igen. Hvis du ikke synes smørcremen er sød nok, kan du tilsætte
flormelis efter smag. Opbevar smørcremen i tætsluttende beholder i
enten fryser eller køleskab. Bring den til stuetemperatur inden brug
og pisk evt. kortvarigt, hvis den skiller eller klumper.
også fra kagehæftet http://mariamiss6.wordpress.com/kagerne/
Anmeld