Jordbærkage - det røde på toppen, hvordan laver jeg det?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

8.450 visninger
9 svar
0 synes godt om
5. juli 2012

K&S

Hej alle i kloge kagedamer :-) 

Jeg har lavet et par jordbærkager, hvor jeg har haft smeltet lidt ribsgele og kommet det på toppen (som der står i opskriften), men det er som om, at det trænger ned i cremen og kommer til at se meget mærkeligt ud

Hvordan får jeg det fint som hos bageren? :-) 

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

5. juli 2012

Muhmi

K&S skriver:

Hej alle i kloge kagedamer :-) 

Jeg har lavet et par jordbærkager, hvor jeg har haft smeltet lidt ribsgele og kommet det på toppen (som der står i opskriften), men det er som om, at det trænger ned i cremen og kommer til at se meget mærkeligt ud

Hvordan får jeg det fint som hos bageren? :-) 



Nu er jeg ikke nogen klog kagedame, men måske at du skulle prøve at putte husblads i?

Anmeld

5. juli 2012

K&S

Muhmi skriver:



Nu er jeg ikke nogen klog kagedame, men måske at du skulle prøve at putte husblads i?



Det har jeg også overvejet, så det prøver jeg i morgen :-) 

Tusind tak for svar :-) 

Anmeld

5. juli 2012

Mette.

K&S skriver:

Hej alle i kloge kagedamer :-) 

Jeg har lavet et par jordbærkager, hvor jeg har haft smeltet lidt ribsgele og kommet det på toppen (som der står i opskriften), men det er som om, at det trænger ned i cremen og kommer til at se meget mærkeligt ud

Hvordan får jeg det fint som hos bageren? :-) 



Jeg bruger altid ribsgele. Det ser altid fint ud som ved bageren husker du det ikke må koge, så dur det ikke. Det skal kun lige smeltes også på.

Anmeld

5. juli 2012

K&S

Mette. skriver:



Jeg bruger altid ribsgele. Det ser altid fint ud som ved bageren husker du det ikke må koge, så dur det ikke. Det skal kun lige smeltes også på.



Jeg har smeltet det i mikroen, er det der fejlen er?

Det ser også fint ud i en vis periode (timer), men så bliver det meget mærkeligt at se på - det smager stadig godt, men det ser ikke så indbydende ud

Jeg turde ikke kaste mig ud i noget nyt i dag, så kagen bliver bare uden snask, den smager mums alligevel

Anmeld

5. juli 2012

Mette.

K&S skriver:



Jeg har smeltet det i mikroen, er det der fejlen er?

Det ser også fint ud i en vis periode (timer), men så bliver det meget mærkeligt at se på - det smager stadig godt, men det ser ikke så indbydende ud

Jeg turde ikke kaste mig ud i noget nyt i dag, så kagen bliver bare uden snask, den smager mums alligevel



Det tror jeg jeg plejer at smelte det i en lille gryde ved svag varme. Hvis det har kogt kan det ikke stivne igen og det tror jeg nemt det kommer til i microovn.

Anmeld

5. juli 2012

minimig

Kan man ikke lige få en god opskrift på sådan en jordbærkage? Jeg får helt lyst til at lave en nu!

Anmeld

5. juli 2012

KittyCatta

Jeg plejer at tage 2 dl koncentreret hyldeblomstsaft og moser 5-8 store jordbær ned i. Både så det lidt får smagen og farven af jordbær.
Når den blanding koger, dumper jeg tre blade husblas ned i, og derefter filtrerer jeg saften fra bærrene.

Inden da har jeg, på et stykke bagepapir, tegnet omkredsen af kagen (bruger bare formen) og så sætter jeg formen ned over, så der er en kant på. Hæld derefter saften ned over og lad den sætte sig i 3-5 timer, før du forsigtigt løfter den henover kagen.

Det virker HVER gang! 

Anmeld

5. juli 2012

KittyCatta

skrukkrukken skriver:

Kan man ikke lige få en god opskrift på sådan en jordbærkage? Jeg får helt lyst til at lave en nu!



Flødecreme:
2,5 dl sødmælk
1 stang vanille eller 1 tsk essens
3 store æggeblommer
50 gram sukker
15 gram mel
1,5 dl fløde

Varm mælken op til kogepunktet og lad vanillestangen trække i mælken et kvarter med låg på gryden. Imens pisker du æg og sukker til en luftig æggesnaps. Rør melet i og pisk så den varme mælk i. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det forsigtigt op til det småkoger. Husk at røre rundt konstant, så det ikke brænder på. Kog det ved lav varme i et par minutter. Cremen bliver først tyk, men efter et par minutters kogning bliver den lidt løsere – det er tegn på at den er færdig. Hæld den i en skål og læg plastikwrap ned på overfladen og op ad skålens sider, så den kan køle af uden at trække skind eller danne kondens. Lad den køle af i køleskabet mindst 5 timer. Den skal være gennemkold.
Pisk fløden til stift skum og vend forsigtigt kagecremen i fløden. Sæt den på køl til den skal bruges, cremen holder dog kun et døgns tid eller to i køleskabet.

 

Mazarinbund: 
30 g mel
125 g smør
4 æg
125 g marcipan
125 g sukker
100 g Valhrona Manjari 64% 

Bland marcipan og sukker, tilsæt smør og derefter forsigtigt de hele æg, et ad gangen. Tilsæt mel . Pas på ikke at føre for meget i massen, den skiller nemt. (Plejer som regel at køre den i en foodprocessor. Gør at dejen hænger bedre sammen)

Smør massen ud i et 3-4 mm lag på bagepapir, og bag den ca. 15 min. ved 185 C til den bliver gylden. Når bunden er kølet af, smøres den med tempereret chokolade. Pas dog lidt på med mængden. Det er ikke super lækkert at skulle knase sig igennem 3 cm chokolade.

 

Jordbærtop:
500 gram jordbær
3 spsk rørsukker

Skær jordbærrene i passende stykker, alt efter størrelse. Hvis det er spanske monsterbær, så er det lettest at skære dem i skiver. Drys sukker over og lad dem trække en times tid.
Søde bær kan bare lægges på tærten – de behøver ikke sukkerlage.

Læg jordbærrene på toppen af flødecremen og lad den lige trække en times tid i køleskabet. Høvl gerne hvid chokolade over toppen. Spis med lukkede øjne for fyldet her er ikke stift og kedelig som på købetærterne. Det kan godt flyde lidt ud.
Velbekomme.

Anmeld

5. juli 2012

minimig

KittyCatta skriver:



Flødecreme:
2,5 dl sødmælk
1 stang vanille eller 1 tsk essens
3 store æggeblommer
50 gram sukker
15 gram mel
1,5 dl fløde

Varm mælken op til kogepunktet og lad vanillestangen trække i mælken et kvarter med låg på gryden. Imens pisker du æg og sukker til en luftig æggesnaps. Rør melet i og pisk så den varme mælk i. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det forsigtigt op til det småkoger. Husk at røre rundt konstant, så det ikke brænder på. Kog det ved lav varme i et par minutter. Cremen bliver først tyk, men efter et par minutters kogning bliver den lidt løsere – det er tegn på at den er færdig. Hæld den i en skål og læg plastikwrap ned på overfladen og op ad skålens sider, så den kan køle af uden at trække skind eller danne kondens. Lad den køle af i køleskabet mindst 5 timer. Den skal være gennemkold.
Pisk fløden til stift skum og vend forsigtigt kagecremen i fløden. Sæt den på køl til den skal bruges, cremen holder dog kun et døgns tid eller to i køleskabet.

 

Mazarinbund: 
30 g mel
125 g smør
4 æg
125 g marcipan
125 g sukker
100 g Valhrona Manjari 64% 

Bland marcipan og sukker, tilsæt smør og derefter forsigtigt de hele æg, et ad gangen. Tilsæt mel . Pas på ikke at føre for meget i massen, den skiller nemt. (Plejer som regel at køre den i en foodprocessor. Gør at dejen hænger bedre sammen)

Smør massen ud i et 3-4 mm lag på bagepapir, og bag den ca. 15 min. ved 185 C til den bliver gylden. Når bunden er kølet af, smøres den med tempereret chokolade. Pas dog lidt på med mængden. Det er ikke super lækkert at skulle knase sig igennem 3 cm chokolade.

 

Jordbærtop:
500 gram jordbær
3 spsk rørsukker

Skær jordbærrene i passende stykker, alt efter størrelse. Hvis det er spanske monsterbær, så er det lettest at skære dem i skiver. Drys sukker over og lad dem trække en times tid.
Søde bær kan bare lægges på tærten – de behøver ikke sukkerlage.

Læg jordbærrene på toppen af flødecremen og lad den lige trække en times tid i køleskabet. Høvl gerne hvid chokolade over toppen. Spis med lukkede øjne for fyldet her er ikke stift og kedelig som på købetærterne. Det kan godt flyde lidt ud.
Velbekomme.



Tusind tak

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.