skrukkrukken skriver:
Kan man ikke lige få en god opskrift på sådan en jordbærkage? Jeg får helt lyst til at lave en nu! 
Flødecreme:
2,5 dl sødmælk
1 stang vanille eller 1 tsk essens
3 store æggeblommer
50 gram sukker
15 gram mel
1,5 dl fløde
Varm mælken op til kogepunktet og lad vanillestangen trække i mælken et kvarter med låg på gryden. Imens pisker du æg og sukker til en luftig æggesnaps. Rør melet i og pisk så den varme mælk i. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det forsigtigt op til det småkoger. Husk at røre rundt konstant, så det ikke brænder på. Kog det ved lav varme i et par minutter. Cremen bliver først tyk, men efter et par minutters kogning bliver den lidt løsere – det er tegn på at den er færdig. Hæld den i en skål og læg plastikwrap ned på overfladen og op ad skålens sider, så den kan køle af uden at trække skind eller danne kondens. Lad den køle af i køleskabet mindst 5 timer. Den skal være gennemkold.
Pisk fløden til stift skum og vend forsigtigt kagecremen i fløden. Sæt den på køl til den skal bruges, cremen holder dog kun et døgns tid eller to i køleskabet.
Mazarinbund:
30 g mel
125 g smør
4 æg
125 g marcipan
125 g sukker
100 g Valhrona Manjari 64%
Bland marcipan og sukker, tilsæt smør og derefter forsigtigt de hele æg, et ad gangen. Tilsæt mel . Pas på ikke at føre for meget i massen, den skiller nemt. (Plejer som regel at køre den i en foodprocessor. Gør at dejen hænger bedre sammen)
Smør massen ud i et 3-4 mm lag på bagepapir, og bag den ca. 15 min. ved 185 C til den bliver gylden. Når bunden er kølet af, smøres den med tempereret chokolade. Pas dog lidt på med mængden. Det er ikke super lækkert at skulle knase sig igennem 3 cm chokolade.
Jordbærtop:
500 gram jordbær
3 spsk rørsukker
Skær jordbærrene i passende stykker, alt efter størrelse. Hvis det er spanske monsterbær, så er det lettest at skære dem i skiver. Drys sukker over og lad dem trække en times tid.
Søde bær kan bare lægges på tærten – de behøver ikke sukkerlage.
Læg jordbærrene på toppen af flødecremen og lad den lige trække en times tid i køleskabet. Høvl gerne hvid chokolade over toppen. Spis med lukkede øjne for fyldet her er ikke stift og kedelig som på købetærterne. Det kan godt flyde lidt ud.
Velbekomme.
Anmeld