hvor meget fondant til 4 lagkager?

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

10. januar 2012

hautecouture

Miss Church skriver:



Hov! Jeg blander mig lige 

Blander du fondant med marcipan? Det lyder lækkeret og ikke lige så sukker-agtigt. Er det nemt nok at ælte sammen? 



Det er nemlig super godt og smager kun af marcipan

Øhm, jeg havde 250g fondant og 250g marcipan og jeg delte altså marcipanen og fondanten i 5 lige store stykker og æltede det sammen to stykker ad gangen, ellers blev det alt for hårdt for mine små arme og så til sidst (når alle stykkerne var æltet sammen to og to og blevet bløde af min håndtemperatur, så æltede jeg det hele  sammen til én stor masse. Det får samme farve som marcipan når det er æltet ordentligt sammen og bliver lidt mindre glat og mere struktureret pga mandlerne i marcipanen, derfor farvede jeg mit Men det er noget lettere at arvejde med, end ren marcipan, da fondanten gør massen fleksibel

 

Rul iøvrigt ud på bagepapir inden du lægger det på kagen - massen klistrer fast, men bagepapiret er let at trækker af og du undgør 'krøller' i massen da bagepapiret sørger for en ensartet overflade

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

10. januar 2012

Anette&Sophia

hautecouture skriver:



Du kan også få fondant på kagebutikken.dk - der plejer jeg at købe, god blød og nem at arbejde med

500 g for, mener det er, 35 kr

Men køb det hvide og farv selv (hvis det skal farves) de små pakker de har, der er farvet, er ikke ligeså smidige som den hvide og egner dig derfor bedst til pynt og ikke til overtræk

Held og lykke - jeg skal også kaste mig ud i dåbskage den 29. til min datter



Tror bare at selve kagen skal være hvid, og så skal der lyserøde blomster på + hendes navn skal skrives med lyserød. :-)

Anmeld

10. januar 2012

Miss Church

hautecouture skriver:



Det er nemlig super godt og smager kun af marcipan

Øhm, jeg havde 250g fondant og 250g marcipan og jeg delte altså marcipanen og fondanten i 5 lige store stykker og æltede det sammen to stykker ad gangen, ellers blev det alt for hårdt for mine små arme og så til sidst (når alle stykkerne var æltet sammen to og to og blevet bløde af min håndtemperatur, så æltede jeg det hele  sammen til én stor masse. Det får samme farve som marcipan når det er æltet ordentligt sammen og bliver lidt mindre glat og mere struktureret pga mandlerne i marcipanen, derfor farvede jeg mit Men det er noget lettere at arvejde med, end ren marcipan, da fondanten gør massen fleksibel

 

Rul iøvrigt ud på bagepapir inden du lægger det på kagen - massen klistrer fast, men bagepapiret er let at trækker af og du undgør 'krøller' i massen da bagepapiret sørger for en ensartet overflade



Mange tak for rådet Det må jeg lige prøve næste gang jeg skal have gang i kagerne  

Anmeld

11. januar 2012

Ansemusen

anetteb skriver:



Hvem er specialkøbmanden? :-) en online?



Den ligger flere steder, bl.a. på Gammel Kongevej på Frederiksberg og har også netshop:

www.specialkoebmanden.dk

Anmeld

11. januar 2012

Ansemusen

hautecouture skriver:



Det er nemlig super godt og smager kun af marcipan

Øhm, jeg havde 250g fondant og 250g marcipan og jeg delte altså marcipanen og fondanten i 5 lige store stykker og æltede det sammen to stykker ad gangen, ellers blev det alt for hårdt for mine små arme og så til sidst (når alle stykkerne var æltet sammen to og to og blevet bløde af min håndtemperatur, så æltede jeg det hele  sammen til én stor masse. Det får samme farve som marcipan når det er æltet ordentligt sammen og bliver lidt mindre glat og mere struktureret pga mandlerne i marcipanen, derfor farvede jeg mit Men det er noget lettere at arvejde med, end ren marcipan, da fondanten gør massen fleksibel

 

Rul iøvrigt ud på bagepapir inden du lægger det på kagen - massen klistrer fast, men bagepapiret er let at trækker af og du undgør 'krøller' i massen da bagepapiret sørger for en ensartet overflade



Jeg ville nok ikke starte ud med at blande fondant og marcipan. Jeg ville starte med fondant, da det er langt lettere at arbejde med og få pænt og glat om kagen (til TS: Husk i øvrigt at rul fondanten ud i en større cirkel end kagen, for at det er lettere at gøre pænt (når der er meget overskydende fondant, kan man bedre trække i fondanten, så den ikke folder ).

Jeg synes hverken fondant med eller uden marcipan smager godt. Jeg ser det som en ydre pynt, som man evt. kan undlade at spise, men som indeholder en fantastisk kage med fantastiske mousser/cremer!

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.