Boller

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

23. februar 2009

LotteN

Mebach skriver:

HAr du også lavet de boller jeg anbefalede?


nej, det var sludder. det er fordi de skal stå natten over og det turde jeg ikke lige risikere, hvis nu bollerne ikke blev gode og gæsterne kommer kl 10 imorgen formiddag

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

3. februar 2010

Leneur

Mebach skriver:

www.sst.dk/publ/Publ2007/CFF/Spaedbarnsernaering/Mad_9udg.pdf
Side 81.
Brug havregryn.
De er SUPER gode!
Og nemme, og det bedste er at du ikke skal have fingrene i dejen, og i morgen tidlig, klasker du bare dejen på bagepladen, med et par skeer.

PRØV DEM!



Skal dejen ikke røres på dag 2? Jeg vil nemlig røre dejen sammen i dag og bage i morgen.

Anmeld

3. februar 2010

Trolde_mor

KarinaIda skriver:

Opskriften på bollerne.....

Disse er nogle super gode og friske boller, selv dagen efter de er bagt....

Yoghurtboller:
50 g gær
2 dl yoghurt neutral
1 dl vand
2 æg
50 g margarine(smeltet)
½ ts salt
1 ss sukker
500 g mel

Fremgangsmåde:
1: Gær røres i lunkent vand sammen med yoghurten
2: Æggene røres i
3: Margarine, sukker og salt tilsættes
4: Halvdelen af melet røres i og æltes godt sammen
5: Rør mel i til dejen slipper skålen
6: Dejen æltes sammen og deles i 16 stk
7: De formes
8: Hæver 15 min tildækket og pensles med æg
9: Ovnen sættes på 200 grader, og de bages i 15 min ca.

Hvis du er til sådan noget som tærte med bær er dette en nem en:

Hindbærtærte:
2 æg
160 g sukker
100 g mel
200 g frosne hindbær(eller andre slags bær)

Serveres med is, flødeskum eller cremfraise

Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes skummende, derefter tilsættes melet. smør et tærtefad og hæld dejen derop i. Og fyld derefter bær på og så til sidst i ovnen på 200 grader i ca 35 min.



Opskriften på knækbrødet....

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2,5 dl hvedemel
1 dl rugmel
1 tsk salt
1 1/4 dl olivenolie
2 dl vand
Æg eller vand til pensling

solsikkefrø og græskarkerne ristes gyldne på en tør pande, og alle ingredienserne blandes.
dejen deles i 2 lige store stykker, og den rulles tyndt ud. dette gøres nemmest ved at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir direkte på pladen.
derefter skæres den udrulle dej på pladen ud i passende stykker. enten store som knækbrød, eller mindre som kiks. pisk ægget og pensl dejen på pladen.
Det bages i en 200 g varm ovn i 15-20 minutter til det er gyldent.

Oskriften er til to bageplader.



Har besluttet at jeg bliver nødt til at prøve at lave din tærte, men hindbærene, skal jeg ikke gøre noget med dem?

Senia 5+6, der ser frem til lækker tærte sammen med kæresten, efter lang gåtur i sneen med vovsen

Anmeld

4. februar 2010

KarinaIda

Senia skriver:



Har besluttet at jeg bliver nødt til at prøve at lave din tærte, men hindbærene, skal jeg ikke gøre noget med dem?

Senia 5+6, der ser frem til lækker tærte sammen med kæresten, efter lang gåtur i sneen med vovsen



Du skal intet gøre ved bærerne.... Har du fået lavet kagen?

Anmeld

4. februar 2010

Trolde_mor

KarinaIda skriver:



Du skal intet gøre ved bærerne.... Har du fået lavet kagen?



Hehe.. kæreten ville gerne at vi ventede til weekeden, han mente vi havde nok usundt i huset...

Og da jeg ikke havde modtaget svar fra dig, tænkte jeg at jeg lige kunne vente på det

Så ikke endnu, men snart, og glæder mig.. Mums.. hehe

Anmeld

5. februar 2010

KarinaIda

Senia skriver:



Hehe.. kæreten ville gerne at vi ventede til weekeden, han mente vi havde nok usundt i huset...

Og da jeg ikke havde modtaget svar fra dig, tænkte jeg at jeg lige kunne vente på det

Så ikke endnu, men snart, og glæder mig.. Mums.. hehe



Glæder mig til og høre hvad I synes om den!!

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.