Boller

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.700 visninger
15 svar
0 synes godt om
23. februar 2009

LotteN

Jeg skal have mødregruppen på besøg imorgen og kunne godt tænke mig og lave nogle lidt andre boller end jeg plejer.
Nogen der ligger inde med en spændende opskrift på nogle lækre boller, så kom endelig med den

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

23. februar 2009

Rasmine

www.sst.dk/publ/Publ2007/CFF/Spaedbarnsernaering/Mad_9udg.pdf
Side 81.
Brug havregryn.
De er SUPER gode!
Og nemme, og det bedste er at du ikke skal have fingrene i dejen, og i morgen tidlig, klasker du bare dejen på bagepladen, med et par skeer.

PRØV DEM!

Anmeld

23. februar 2009

KarinaIda

Hej... Jeg har en go opskrift på knækbrød, hvis det var noget... Men har pgså en go en på boller...

Anmeld

23. februar 2009

LotteN

KarinaIda skriver:

Hej... Jeg har en go opskrift på knækbrød, hvis det var noget... Men har pgså en go en på boller...


jeg tør ikke begive mig ud i knækprøv til mirogen, men vil da gerne have opskriften og prøve det en anden dag... men den på bollerne vil jeg da meget gerne have

Anmeld

23. februar 2009

KarinaIda

LotteN skriver:



jeg tør ikke begive mig ud i knækprøv til mirogen, men vil da gerne have opskriften og prøve det en anden dag... men den på bollerne vil jeg da meget gerne have


De er ellers utrolig nemme..... Finder lige opskrifterne og sender dig

Anmeld

23. februar 2009

KarinaIda

Opskriften på bollerne.....

Disse er nogle super gode og friske boller, selv dagen efter de er bagt....

Yoghurtboller:
50 g gær
2 dl yoghurt neutral
1 dl vand
2 æg
50 g margarine(smeltet)
½ ts salt
1 ss sukker
500 g mel

Fremgangsmåde:
1: Gær røres i lunkent vand sammen med yoghurten
2: Æggene røres i
3: Margarine, sukker og salt tilsættes
4: Halvdelen af melet røres i og æltes godt sammen
5: Rør mel i til dejen slipper skålen
6: Dejen æltes sammen og deles i 16 stk
7: De formes
8: Hæver 15 min tildækket og pensles med æg
9: Ovnen sættes på 200 grader, og de bages i 15 min ca.

Hvis du er til sådan noget som tærte med bær er dette en nem en:

Hindbærtærte:
2 æg
160 g sukker
100 g mel
200 g frosne hindbær(eller andre slags bær)

Serveres med is, flødeskum eller cremfraise

Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes skummende, derefter tilsættes melet. smør et tærtefad og hæld dejen derop i. Og fyld derefter bær på og så til sidst i ovnen på 200 grader i ca 35 min.



Opskriften på knækbrødet....

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2,5 dl hvedemel
1 dl rugmel
1 tsk salt
1 1/4 dl olivenolie
2 dl vand
Æg eller vand til pensling

solsikkefrø og græskarkerne ristes gyldne på en tør pande, og alle ingredienserne blandes.
dejen deles i 2 lige store stykker, og den rulles tyndt ud. dette gøres nemmest ved at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir direkte på pladen.
derefter skæres den udrulle dej på pladen ud i passende stykker. enten store som knækbrød, eller mindre som kiks. pisk ægget og pensl dejen på pladen.
Det bages i en 200 g varm ovn i 15-20 minutter til det er gyldent.

Oskriften er til to bageplader.

Anmeld

23. februar 2009

linemus

De her er rigtig gode. Har sakset opskriften et andet sted, men her kommer den:


De BEDSTE boller :-))
Ja, dem har jeg altså lige bagt *GG* - og nam, nam, de er go'e - holder sig friske og saftige i fleeere dage - og så bli'r jeg da nødt til at dele opskriften med jer:
100 gr smør (smeltet)
1 dl mælk
Saften fra 1 appelsin
- dette blandes sammen - afkøles - og
25 gr gær opløses heri
tilsæt:
ca. 600 gr hvedemel
2 revne æbler (bland dem sammen med melet)
1 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. kanel (valgfri)
ælte, ælte - hæve, hæve (30 min.) - dejen skal være blød og smidig (tilsæt evt. mere mel under æltningen).
Bages 12-15 min. ved 200 gr.
Ja, måske ikke verdens sundeste boller, men nøj, de er go'e :-))
Man kan evt. erstatte noget af melet med andet mel eller havregryn - og så kan man jo også putte rosiner i, hvis man lyster...........

Anmeld

23. februar 2009

LotteN

KarinaIda skriver:

Opskriften på bollerne.....

Disse er nogle super gode og friske boller, selv dagen efter de er bagt....

Yoghurtboller:
50 g gær
2 dl yoghurt neutral
1 dl vand
2 æg
50 g margarine(smeltet)
½ ts salt
1 ss sukker
500 g mel

Fremgangsmåde:
1: Gær røres i lunkent vand sammen med yoghurten
2: Æggene røres i
3: Margarine, sukker og salt tilsættes
4: Halvdelen af melet røres i og æltes godt sammen
5: Rør mel i til dejen slipper skålen
6: Dejen æltes sammen og deles i 16 stk
7: De formes
8: Hæver 15 min tildækket og pensles med æg
9: Ovnen sættes på 200 grader, og de bages i 15 min ca.

Hvis du er til sådan noget som tærte med bær er dette en nem en:

Hindbærtærte:
2 æg
160 g sukker
100 g mel
200 g frosne hindbær(eller andre slags bær)

Serveres med is, flødeskum eller cremfraise

Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes skummende, derefter tilsættes melet. smør et tærtefad og hæld dejen derop i. Og fyld derefter bær på og så til sidst i ovnen på 200 grader i ca 35 min.



Opskriften på knækbrødet....

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2,5 dl hvedemel
1 dl rugmel
1 tsk salt
1 1/4 dl olivenolie
2 dl vand
Æg eller vand til pensling

solsikkefrø og græskarkerne ristes gyldne på en tør pande, og alle ingredienserne blandes.
dejen deles i 2 lige store stykker, og den rulles tyndt ud. dette gøres nemmest ved at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir direkte på pladen.
derefter skæres den udrulle dej på pladen ud i passende stykker. enten store som knækbrød, eller mindre som kiks. pisk ægget og pensl dejen på pladen.
Det bages i en 200 g varm ovn i 15-20 minutter til det er gyldent.

Oskriften er til to bageplader.



så har jeg bagt bollerne... dog puttede jeg 200 g grahamsmel og 300 g mel i, i stedet for.. og puttede også gulerodder i - men gode det er de i hvert fald tusind tak for opskrifterne!

Anmeld

23. februar 2009

Rasmine

HAr du også lavet de boller jeg anbefalede?

Anmeld

23. februar 2009

LotteN

Mebach skriver:

HAr du også lavet de boller jeg anbefalede?


nej, ikke idag, men skal helt klart prøves.
Der var en eller anden ingrediens jeg ikke havde, så kunne derfor ikke lave dem

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.