DeeDee skriver:
Denne her er fantabulous... man skal IKKE ælte dejen, der er næsten ingen gær i, man kan variere den et utal af gange med forskellige meltyper og kerner, grøntsager, den skal hæve i køleskabet og kan holde i 4-5 dage, så man kan få friskbagte boller HVER morgen. Det gør vi efter jeg har fået denne opskrift... de bliver supersprøde og gode med rugmel i. :P
Jeg laver altid kun ½ portion
Here goes:
Langtidshævede boller - 20-25
1 liter vand
2 dl surmælk (Yoghurt naturel, tykmælk eller A38)
10 g gær
900 g hvedemel
300-400 g andet (Spelt, Havregryn, rugmel, groft mel) Bruger du kerner, kommer du bare lidt mindre mel i
7 spsk olivenolie
3 tsk salt
1 tsk sukker/honning
Blandes sammen med en håndmixer. Dejen skal være tykt flydende, ikke fast som en klump. Den skal flyde ud når man holder op med at mixe. Jeg bruger altså bare en grydeske og det bliver helt fint.
Hæver i en skål med vrap over, i køleskabet natten over - eller tilsvarende tid.
Tag en spiseske, dyp den i vand ml. hver bolle og "klat" dejen ud på bagepladen. Så bliver de rustikke i formen
Bages ved 230 Grader i 15-20 min (varmluft 210 grader). Mine får 17 min
Kan også kommes i en brødform - så skal det have ½ time ca :)
God fornøjelse
de er bare gode når har vi fået dem to gange og de bliver bedre for hvergang...
Anmeld