Boller

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

28. marts 2008

SaNiNa

DeeDee skriver:

Denne her er fantabulous... man skal IKKE ælte dejen, der er næsten ingen gær i, man kan variere den et utal af gange med forskellige meltyper og kerner, grøntsager, den skal hæve i køleskabet og kan holde i 4-5 dage, så man kan få friskbagte boller HVER morgen. Det gør vi efter jeg har fået denne opskrift... de bliver supersprøde og gode med rugmel i. :P

Jeg laver altid kun ½ portion

Here goes:

Langtidshævede boller - 20-25

1 liter vand
2 dl surmælk (Yoghurt naturel, tykmælk eller A38)
10 g gær
900 g hvedemel
300-400 g andet (Spelt, Havregryn, rugmel, groft mel) Bruger du kerner, kommer du bare lidt mindre mel i
7 spsk olivenolie
3 tsk salt
1 tsk sukker/honning

Blandes sammen med en håndmixer. Dejen skal være tykt flydende, ikke fast som en klump. Den skal flyde ud når man holder op med at mixe. Jeg bruger altså bare en grydeske og det bliver helt fint.
Hæver i en skål med vrap over, i køleskabet natten over - eller tilsvarende tid.

Tag en spiseske, dyp den i vand ml. hver bolle og "klat" dejen ud på bagepladen. Så bliver de rustikke i formen

Bages ved 230 Grader i 15-20 min (varmluft 210 grader). Mine får 17 min

Kan også kommes i en brødform - så skal det have ½ time ca :)

God fornøjelse


de er bare gode når har vi fået dem to gange og de bliver bedre for hvergang...

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

28. marts 2008

SaNiNa

Kristina V skriver:

3 Gulerødder
25 g gær
1 1/2 Dl lunkent vand
Olivenolie (Efter behov)
1 æg
125 g Grahamsmel
125 hvedemel (mere alt efter olie mængden)
knivspis salt
Sesamfrø
mælk

Opløs gær i vandet og rør æf salt og de revede gulerødder i.
Kom mel og olien i... Måske der ska mere mel til alt efter olie mængden..
Dejen ska være lige på slutten af "klister punktet". Hæve en halv time..
Formes boller, og efter hæve 15 min.
Pensles med mælk og drysses med sesamfrø på toppen.
I ovnen 10-14 min...




har prøvet din opskrift bare med græskar kerner der skal lide mere væske i men der bliver rigtig gode...

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.