Ingredienser:
250 g margarine
6 æg
500 g sukker (knap 6 dl)
200 g hvedemel (3½ dl)
100 g kakao (ca. 2½ dl)
1 spsk vanillesukker eventuelt
1 ½ tsk bagepulver
200 g mandler hasselnødder eller valnødder - evt. en blanding
flormelis og kakao til pynt
tilbehør:
½ l Piskefløde
vindruer
Sæt ovnen på 175 grader C. Beklæd bradepanden med bagepapir.
Smelt smørret over svag varme, og lad det køle af.
Pisk æg og sukker, til sukkeret er opløst. Hæld det afkølede margarine i.
Bland mel, kakao, evt. vanillesukker og bagepulver. Sigt det i æggemargarinen og bland godt med de hakkede nødder.
Bred dejen ud i bradepanden og bag den på nederste rille i ca. 20 minutter. Tag kagen ud og lad den køle af. Skær den ud i passende stykker, og drys med kakao og flormelis.
Servér med iskoldt flødeskum og vindruer.
Tips:
Kagen bages i den store bradepande. En dejlig hurtig og nem kage til mange. Den kan bages med eller uden nødder. Kagen har desuden den fordel, at den kan bages i god tid i forvejen og fryses ned. Tag den ud af fryseren, et par timer før den skal serveres
super lækker kage(L)
Anmeld