Først vil jeg sige at det er en flot kage du har lavet til din søster, og med hensyn til fondant er det rigtigt at det bedste er at købe det i kop og kande. Men du kan også lave det selv det er rigtig nemt og billigere end at købe det. Når du skal farve din fondant må du ikke bruge frugtfarve, du skal bruge pastafarve som du også kan købe i kop og kande. Frugtfarve fortynder din fondant og gør den til en klisteret masse hvorimod pasta farve er en meget koncentreret farve der tilsættes med en tandstik, der skal ikke ret meget til, men der skal efterfølgende ældtes og ældtes til farven er ensartet.
hvis du vil prøve at lave det selv så er opskriften her :
MarshMallowsFondant
15 marshmallows (hvide skumfiduser ca 90 gr.)
2 spsk. olie (fx. rapsolie)
4 spsk. vand
Ca. 1 pk. flormelis (kom lidt i af gangen, heller for lidt end for meget)
Marshmallows, olie og vand kommes i en skål. Blandingen varmes i en microbølgeovn ell. over vandbad. Marshmallows skal smeltes, men må ikke blive brune. Så stille og roligt opvarmningen, så er det nemt nok. Hvis det er de rigtig store kan man klippe dem over.
Derefter blandes der flormelis i lidt efter lidt. Rør rundt med ske ell. pisker med dejkroge på. Bland flormelis i, til massen er sej, og hverken ske eller dejkroge kan mere. Ud på bordet og ælt med flormelis, til det er som modellervoks.
Det skal klister lidt til sidst, da det giver det bedste resultat.
Skal du indfarve det er det lettere at komme pastafarven i når du har smeltet det, altså inden du kommer flormelis i.
Jeg laver det gerne dagen inden brug. Men det kan sagtens opbevares længe i en tætlukket frysepose i køkkenskabet.
Hvis det er hårdt mår du skal bruge det, kan du opvarme det i mikroovnen nogle få sekunder ad gangen indtil du syntes det er til at arbejde med.
En portion rækker til to runde 20 cm kager. Men tænk på du måske også vil lave pynt, og så er en portion mere til 1 stk. rund 20 cm kage + pynt.
Udrulning:
Når du skal rulle fondant ud, kan du bruge maizena majsstivelse, så det ikke klistrer til bord og redskaber.
Hvis det skulle ske at du kommer for meget flormelis i og din fondant bliver for tør og sprækker og skiller ad når du vil rulle den ud, så skal du komme lidt madolie på fingerne og ældte det ind i din fondant til du syntes den er blød og smidig igen.
God fornøjelse.
Anmeld