Ingredienser
til 6-8 pers
150 g sukker
3 æggehvider
150 g hakkede mandler
3 dl piskefløde
3 æggeblommer
150 g sukker
2 Daim á 50 gram
Hviderne piskes stive, sukker tilsættes og mandlerne vendes i til sidst.
Massen hældes i en spingform og bages ved 170 grader i 1 time.
Sluk ovnen og lad den stå i ovnen i ca. 12 timer - gerne natten over.
Pisk æggeblommer og sukker rigtig godt.
Bland de knuste daim i, pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i. Massen lægges oven på marengsbunden og stilles i frysen mindst 4 timer.
Serveres med friske jorbær til.
også super god med nødde-bund .. mmmh. der skal du bruge:
| 4 | stk. | Pasteuriseret æggehvide ~120 g |
| 250 | g | Hvidt sukker |
| 75 | g | Tørret hasselnød |
| 4 | stk. | Pastuierserede ægeblommer ~68 g |
| 5 | dl. | Piskefløde ~500 g |
| 200 | g | Daim |
Fremgangsmåde
Blend nødderne til mel.
Tænd ovnen på 150º C.
Pisk 3 æggehvider sammen med 150 g sukker til marengs. Vend nødderne i, og fordel massen i en smurt springform. Bag bunden i ca. 40 minutter ved 150º C, og lad den herefter køle af.
Pisk blommer, 1 æggehvide og 100 g sukker skummende og sejt. Pisk fløden og vend i.
Hak Daim groft, og vend den sammen med flødemassen. Fordel massen i springformen. Sæt formen i fryseren i mindst 6 timer, fx natten over.
Tag islagkagen ud af fryseren ca. 10 minutter før servering.
Anmeld