syltede ingefær

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

4.489 visninger
3 svar
0 synes godt om
13. oktober 2008

tascia

er der nogen der ligger inde med en opskrift på syltede ingefær, er helt tosset med dem!!!

//Natascia

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

13. oktober 2008

Janep

Ingredienser:
4-5 ingefærrødder    
citronsaft    
½ tsk. citronsyre    
sødestof svarrende til 150 g. sukker


li noget jeg fandt på nettet så ved ikk om det er en go opskrift :)

Anmeld

13. oktober 2008

twinboys

250 g ingefær
75-100 g sukker
4 dl citronsaft eller riseddike
6 dl vand + 1 tsk salt
Skræl ingefæren og skær den i meget tynde skiver gerne på en skæremaskine. Kog vandet op med salt og overhæld ingefæren med det. Lad det trække til det er lunt. Lad ingefæren dryppe godt af. Drys sukker over, bland godt, hæld eddike over og ryst godt igen. Lad blandingen trække to dage før den ingefæren serveres til sushi, anden rå fisk, gedeost eller f.ex svinefrikadeller.

PS:
Hvis sukker og eddike koges op før blandingen hældes over ingefæren vil den være klar til brug allerede efter et par timer. Hvis ingefæren er meget frisk og skiverne tynde er det overflødigt at overhælde med varmt vand overhovedet. Sukkermængden kan øges til 100 g. Det er helt en smagssag hvordan man bedst kan lide balancen mellem sukker og syre.

Majbritt

Anmeld

13. oktober 2008

tascia

twinboys skriver:

250 g ingefær
75-100 g sukker
4 dl citronsaft eller riseddike
6 dl vand + 1 tsk salt
Skræl ingefæren og skær den i meget tynde skiver gerne på en skæremaskine. Kog vandet op med salt og overhæld ingefæren med det. Lad det trække til det er lunt. Lad ingefæren dryppe godt af. Drys sukker over, bland godt, hæld eddike over og ryst godt igen. Lad blandingen trække to dage før den ingefæren serveres til sushi, anden rå fisk, gedeost eller f.ex svinefrikadeller.

PS:
Hvis sukker og eddike koges op før blandingen hældes over ingefæren vil den være klar til brug allerede efter et par timer. Hvis ingefæren er meget frisk og skiverne tynde er det overflødigt at overhælde med varmt vand overhovedet. Sukkermængden kan øges til 100 g. Det er helt en smagssag hvordan man bedst kan lide balancen mellem sukker og syre.

Majbritt


tak for svaret, men jeg tænkte nu mere på de kandiserede ingefær...

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.