Orgasme kan læres

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

2.601 visninger
1 svar
0 synes godt om
10. oktober 2008

Anne

Skrevet af Anne Rask

Når sexlivet fungerer, og orgasmerne ruller ind på stribe, så er parforholdet og selvtilliden ofte i top.

Men når det er svært at få orgasme, og man har vært ved at sige det til sin partner, så kan det være rigtig svært at nyde sex.

En undersøgelse viser, at 1/3 kvinder ikke kan få orgasme, 1/3 kan få orgasme alene og den sidste tredjedel kan få orgasme både med sin partner og alene.

ÅH JA!

En del kvinder er faldet i fælden med at fake en orgasme, fordi hun på den måde tror, at hendes mand finder hende mere attraktiv. Kvinden kan komme til at stå i en situation, hvor hun føler mindreværd, fordi hun ikke kan få en orgasme, mener sexolog og parterapeut Christina Tatarczuk fra happylife.dk

"Mænd tænder på at se en kvindes nydelse, og kvinden vil gerne tilfredsstille sin mand. Nogle kvinder kan derfor vælge at fake deres orgasme, så hun ud fra sin egen optik føler sig feminin. Samfundet i dag er nemlig gearet sådan, at der ikke er plads til, at man ikke kan få orgasme, og derfor føler kvinder et vist pres, hvilket kan være en forhindring til ikke at kunne få orgasme, " siger sexolog Christina Tatarczuk.

For husfredens skyld

En anden grund til, at en kvinde kan vælge at fake en orgasme kan være, at hendes mand ikke tænder hende. Hun vil gerne have det overstået i en fart, og hun har sex for at tilfredsstille sin mand. Mange af de kvinder kan måske få orgasme alene, men kan ikke hengive sig sammen med et andet menneske. Men det kan læres, mener Christina Tatarczuk.

Øv dig!

For at du skal kunne få orgasme sammen med et andet menneske, er kvinden nødt til at øve sig. Det vil sige, at hun skal lære sin krop rigtig godt at kende selv.

"Kig på dig selv, brug et spejl og nyd synet af dig selv. Brug tid med dig selv og din krop. Prøv at sætte ord på, når du er sammen med din mand, eller tag hans hånd og vis ham, de steder, du kan lide at blive rørt. Self-loving er vejen til orgasmen," siger Christina Tatarczuk.

Ud af faker-helvedet

Hvis kvinden er faldet i faker-helvedet er det en rigtig god idé for ens selvværd og parforhold at komme ud af det. Det kan være svært, men for at opnå en nydelse ved sex, er det nødvendigt, mener Christina Taratczuk.

"Det er en dårlig idé at indrømme overfor sin mand, at man har faket i ti år, for det vil efterlade ham med en følelse af, at han ikke er god nok. Det er meget bedre at erkende det for sig selv, og øve sig i self-loving," siger sexologen.

Når kvinden har fundet ud af, hvad der virker for hende, og hun har opnået orgasmer selv, så kan hun fortælle sin mand, at det hun i alle de år har troet var orgasme, ikke var en rigtig orgasme. Hun kan sige, at hun har været naiv, men at hun nu har fundet noget, der er endnu bedre og vildere.

"Fortæl din partner, hvad du har brug for. Hvis du ikke kan lide at sige det direkte, så kan du med lyde eller med kropssproget vise ham, hvordan han skal varme dig op og tage dig, " siger Christina Tatarczuk.

45 procent har faket

En undersøgelse på Baby.dk viser, at 45 procent har faket en orgasme. Hver fjerde kvinde gør det nogen gange, fordi det er nødvendigt.

"Mange kvinder har svært ved at indrømme, at de har faket en orgasme, fordi de måske så ikke føler sig som en rigtig kvinde. Men sådan hænger verden jo ikke sammen. Det handler om at lære sig selv og sin krop at kende, før man kan give sig hen, " slutter Christina Tatarczuk

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

10. oktober 2008

Anne

Bump

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.