Hejsa
Prøv denne kartoffel-porre suppe (fra arla.dk). Den smager skønt, og er ikke stærk, så børn kan også lide det (nogle børn anyway;)). Jeg rister lidt bacon, og drysser over til sidst... God appetit.
Kartoffelsuppe
Tilberedningstid: 45 min.
Årstid: Vinter
Antal: Hovedret til 4
3 porrer (ca. 500 g)
25 g smør
750 g melede kartofler i mindre stykker
1½ liter grønsagsbouillon
4 dl mælk
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Ostebrød
4 pitabrød
100 g Karolines Køkken pasta- & gratineringsost
Gratinering: Ca. 7 min. ved 250º.
Rens og skyl porrerne godt. Hak lidt af de grønne toppe fint til fyld i suppen (ca. 2 dl ). Skær resten af porrerne i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartofler og porrestykker i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til grønsagerne er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Hæld suppen tilbage i gryden. Rør mælk, salt og peber i og varm suppen igennem. Tilsæt den hakkede porretop og smag til.
Ostebrød: Flæk pitabrødene og fordel osten på de 8 halve brød. Gratiner brødene midt i ovnen.
(H) fra Trine
Anmeld