så kan i tilføje chokoladefondant til jeres hæfter

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

684 visninger
3 svar
0 synes godt om
9. januar 2011

mariamiss6

Så kan i tilføje chokoladefondat til jeres hæfter....

Hvis er er en anelse fingernemme i word, kan i nemt indsætte det lige efter sugarpaste, det har jeg gjort i den version jeg sender ud....

Here it comes....

Skrifttypen i hæftet skulle gerne være: Calibri str. 12. de små overskrifter er samme, blot fed og understreget....

oladefondant.

Dette er en chokolade fondant, fremstillet af chokolade og glukosesirup. Det har konsistens ca. som marcipan, og er meget nemt at arbejde med. 

Smelt chokoladen over vandbad. Rør i chokoladen indtil smeltet og glat. Fjern fra varmen og rør indtil glat og afkøl den en smule.

Rør sirup i. oladen vil stivne næsten øjeblikkeligt. Rør rundt ind til siruppen og chokoladen er helt rørt sammen.  Put det i en stærk frysepose, og opbevar det i køleskabet ind til det er fast (ca. 2 timer)

Når fondanten er fast, tages det ud af køleskabet og æltes, ind til det er blødt nok til at arbejde med. Hvis det er for hårdt kan du brække mindre stykker af og ælte lidt ad gangen. Smør arbejdsfladen med olie eller andet fedtstof, så chokoladen ikke hænger fast.

Nu kan du forme chokoladen som du vil. For eksempel kan du flette eller sno en bort til kanten rundt om kagen,  eller overtrække en hel kage med det.

Pakker du det godt ind, holder det i flere måneder. Bliver det for svært at arbejde med kan du ælte lidt ekstra sirup i.

For at forhindre at siruppen klistrer til målebæger og lignende, kan du smøre bægeret med vegetabilsk olie, inden du måler op.

 

 

 

 

 

Bitter chokoladefondant

200 gram hakket bitter chokolade.
60 ml lys sirup (corn syrup)

Semi-sød chokoladefondant.

200 gram semi-sød chokolade
3 1/2 - 4 spiseskefulde sirup.

Mælkechokolade fondant.

 200 grams mælkechokolade
2 1/2 - 3 spiseskefulde sirup.

Hvid chokolade fondant.

200 gram hakket hvid chokolade
1 1/2 - 2 spiseskefulde sirup.

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

10. januar 2011

MoarTNoah

SUPER! det har jeg ventet lææænge på, nu skal jeg godt nok lege med Noahs fødselsdags kage

HVORDAN SKAL DET OPBEVARES?

 

Anmeld

10. januar 2011

mariamiss6

MoarTNoah skriver:

SUPER! det har jeg ventet lææænge på, nu skal jeg godt nok lege med Noahs fødselsdags kage

HVORDAN SKAL DET OPBEVARES?

 



Jeg gætter på to hver især lukkede poser, eller bare 1 helt lukket pose, og en lufttæt bøtte, på køl, eller i et køligt mørkt rum - som du ellers ville opbevare fondant/chokolade

Anmeld

11. januar 2011

MoarTNoah

mariamiss6 skriver:



Jeg gætter på to hver især lukkede poser, eller bare 1 helt lukket pose, og en lufttæt bøtte, på køl, eller i et køligt mørkt rum - som du ellers ville opbevare fondant/chokolade



det må jeg lige prøve med det samme så

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.