en lækker opskrift på boller
de er super gode til real life MG.. når nu det skal være. jeg lavede dem i søndags og de andre var vilde med dem.
hytteost boller:
ca 24 stk. 1,5 points pr bolle
21/2 dl skummetmælk
200 g hytteost
1 dl sukker
50 g gær
1/2 tsk salt
6 dl hvedemel
1 knsp kardemomme ( kan undlades )
6 spsk rosiner
pensles:
1 æggehvide
opløs gæren i den lunkne mølk i en skål. Tilset hytteosten, sukker, rosiner, kardemomme, og salt. Tilsæt melet lidt af gangen og arbejd dejen blank og smidig. OBS djen får en ganske løs konsistens. Fordel dejen i 24 alluminiumsforme og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. pensel bollerne med æggehviden. Bag bollerne ved 250 grader i ca 8-10 min.
istedet for kardemomme og rosiner, kan man putte vaniljesukker eller kanel og små æblestykker.
PS havde ikke nogen forme, så jeg smaskede bare nogle klatter på bradepanden og de blev fine alligevel. :)
Anmeld