Flødeboller

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

1.752 visninger
18 svar
0 synes godt om
3. november 2010

JulieE

Jerg prøvede sammen emd datteren at lave flødeboller forrige weekend efter en opskrift jeg havde fundet herinde. MUMS de blev gode Men desværre var chokoladen meget længe om at tørre og blev sådan lidt grålig i det. Er der nogen der vd hvordan jeg undgår det? -Jeg vil nemlig gerne lave flødeboller til Lines fødselsdag i næste uge og vil gerne have de bliver rigtig fine

Anmeld

Køb et abonnement på Vores Børn

Magasinet til dig med børn på 0-12 år

Priser fra 149 kr.

3. november 2010

Snefnug1984

Umiddelbart er mit gæt, at chokoladen har fået for stor temperaturforandring og derfor er den blevet grå. Lod du dem stivne inden du satte dem i køleskabet? Men der er jo også stor forskel på, hvilken chokolade man bruger til overtræk.

Anmeld

3. november 2010

JulieE

SolsikkeBlomst skriver:

Umiddelbart er mit gæt, at chokoladen har fået for stor temperaturforandring og derfor er den blevet grå. Lod du dem stivne inden du satte dem i køleskabet? Men der er jo også stor forskel på, hvilken chokolade man bruger til overtræk.



Nej, flødebollerne fik lov til at stå på køkkenbordet mens chokoladen stivnede  Det var ikke en dyt overtrækschokolade (men heller ikke den allerbilligste) jeg brugte... men måske har det noget med chokoladen at gøre....

Tak for dit svar

Anmeld

3. november 2010

Snefnug1984

JulieE skriver:



Nej, flødebollerne fik lov til at stå på køkkenbordet mens chokoladen stivnede  Det var ikke en dyt overtrækschokolade (men heller ikke den allerbilligste) jeg brugte... men måske har det noget med chokoladen at gøre....

Tak for dit svar



Ja chokoladen kan jo ha været dårlig eller ha været udsat for kulde eller lign. inden du købte den

Lige et spørgsmål - hvor længe piskede du din skum til flødebollerne? Nu har jeg nemlig prøvet at lave dem 2 gange og den ene gang blev "guffet" bare ikke blank og lækkert som første gang. Det faldt nærmest af bundene efter de havde været i ovnen i de 5 min. i opskriften - mon det har noget at sige, at jeg brugte 2 forskellige slags æggehvider?

Anmeld

3. november 2010

JulieE

SolsikkeBlomst skriver:



Ja chokoladen kan jo ha været dårlig eller ha været udsat for kulde eller lign. inden du købte den

Lige et spørgsmål - hvor længe piskede du din skum til flødebollerne? Nu har jeg nemlig prøvet at lave dem 2 gange og den ene gang blev "guffet" bare ikke blank og lækkert som første gang. Det faldt nærmest af bundene efter de havde været i ovnen i de 5 min. i opskriften - mon det har noget at sige, at jeg brugte 2 forskellige slags æggehvider?



Ja, der er jo en mulighed for at chokoladen har været udsat for kulde inden jeg købte den.

Jeg piskede guffen i 5 minutter, måske lidt mere og det var tilpas. Altså æggehvider burde jo være æggehvider, men man ved aldrig...  

Jeg er spændt på hvordan det går med den næste portion jeg skal lave

Anmeld

3. november 2010

LISBETH:-)

Jeg lavede dem også for lidt tid siden og mine ville bare ikke tøre så jeg satte dem i køleskabet og så tørrede de på nul komma fem og blev rigtig gode.

Men jeg kan ikke svarer på hvorfor de blev grå, det har jeg ikke selv oplevet.

Ps. jeg lavede dem også med hvid chokolade og det kan anbefales, dem var min datter på 3 år ihvertfald helt vild med

Anmeld

3. november 2010

JulieE

lisbeth2910 skriver:

Jeg lavede dem også for lidt tid siden og mine ville bare ikke tøre så jeg satte dem i køleskabet og så tørrede de på nul komma fem og blev rigtig gode.

Men jeg kan ikke svarer på hvorfor de blev grå, det har jeg ikke selv oplevet.

Ps. jeg lavede dem også med hvid chokolade og det kan anbefales, dem var min datter på 3 år ihvertfald helt vild med



Hvid chokolade... Mums det lyder også lækkert!! det må prøves på et tidspunkt

Anmeld

3. november 2010

Moderator

Profilbillede for Moderator

Jeg så et af de der små klip af det søde liv igår og da hun skulle have chokolade til at stivne på de der trøffeldrømme (som i øvrigt smager sindsygt godt  Min tante lavede dem til min kusines konfirmation). Så sagde hun at man lige skulle smide dem i fryseren i et par minutter, for at 'chocke' chokoladen Så blir den blank.

Måske er det , det samme der er gældende mht flødeboller?

Anmeld

3. november 2010

JulieE

Zafir skriver:

Jeg så et af de der små klip af det søde liv igår og da hun skulle have chokolade til at stivne på de der trøffeldrømme (som i øvrigt smager sindsygt godt  Min tante lavede dem til min kusines konfirmation). Så sagde hun at man lige skulle smide dem i fryseren i et par minutter, for at 'chocke' chokoladen Så blir den blank.

Måske er det , det samme der er gældende mht flødeboller?



Det er da et forsøg værd  Det ville ærgre mig helt vildt at skulle servere grå flødeboller til Truntens fødselsdag...

Anmeld

3. november 2010

Moderator

Profilbillede for Moderator
JulieE skriver:



Det er da et forsøg værd  Det ville ærgre mig helt vildt at skulle servere grå flødeboller til Truntens fødselsdag...



hehehe Ja, med mindre man naturligvis havde ønsket at de skulle være grå

Måske er det  også noget med chokoladetypen?

Anmeld

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.