Her er den opskrift, jeg har liggende. Jeg har kun prøvet at lave osso buco den ene gang, og det var altså rigtig godt og nemt.
Ossobuco
4 pers.
Ingredienser:
1,5 kg. okseskank i 3-4 cm. tykke skiver
2 gulerødder
2 porrer
1/4 rodselleri eller bladselleri
2 fed hvidløg
1 løg
2 spsk. mel
salt
peber
1 laurbærblad
4 kviste persille
rosmarin eller timian
saft af 1 citron
2 dl. hvidvin
2 dl. hønsebouillon
1 ds. grofthakkede tomater eller 4-6 tomater(½kg)
2 spsk. olie
3 spsk. hakket persille
Skær et par snit i de yderste sener i hver kødskive, så buler de ikke. Vend skiverne i mel, salt og peber. Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne. Rens porrerne og del dem i 6 cm lange stave. Skær gulerødderne i 4 cm lange stykker.
Opvarm olien i en stor stegegryde. Brun kødet kraftigt på begge sider, tag det op.
Svits løg og hvidløg, til løgene er gyldne. Tilsæt porrer og gulerødder og svits endnu et par minutter. Tilsæt hvidvin, tomater og bouillon. Læg kødet tilbage i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten simre ca. 2-3 timer, eller til retten er meget mør.
Retten smages til med citronsaft, og hakket persille sættes på bordet. Løse ris, spaghetti eller hjemmelavet kartoffelmos serveres til.
Velbekomme ;)
Anmeld