ALLE boller har bedst af at hæve natten over 
Du kan bruge alle slag mel, men naturligvis mest hvede eller (sigtet) spelt.
Hvis du bruger primært hvede skal du bruge ca 10 g. pr. 3,5 dl væske. - Når det langtidshæver. 
Som tommelregel:
3,5 dl væske (yougurt, øl, mælk, vand hvadsomhelst).
450 g. tørt. Mest hvedemel/sigtet spelt, men 1/3 kan være alt muligt andet. (lidt mere hvis du godt vil have rundere boller og ikke splattede boller. Det skal være godt klistret uden at være flydende - 450 g tørt, er mest til bagning i form.)
Primært hvede: 10-12 g gær
Primært spelt: ca 20 g gær.
Du kan komme alt muuuuuuuuligt i. hvis du putter et æg i, bliver det lækkert. Hvis du putter eddike og sirup i smager det godt. Naturligvis altid en lille ts salt.
Revet gulerod, æble, kerner/ingen kerner, lidt smeltet smør, hakkede brændenælder osv.
Så det er så gaaaaaaaaaaanske nemt nemt nemt 
Men boller kan krydres med alt. og man kan naturligvis putte
Anmeld