Hej folkens...
Synes lige I alle skulle have glæde af disse formidable grove gulerodsboller!!
20 stk:
60 gram smeltet smør
1 dl. ylette
4 dl. mælk
50 gram gær
2 tsk. salt
3 tsk. sukker
2 rimelig store gulerødder
1½ dl. hvedeklid
1 dl. solsikkekerner
ca. 750 gram fuldkorns speltmel
bland det smeltede smør og yletten i en skål, smuldre gæren heri.
Nær gæren er opløst, tilsættes mælken.
Tilsæt de øvrige indgredienser, men lad melet komme i gradvist.
Lad dejen hæve i 1½ time, i stuetemperatur under et fugtigt viskestykke.
del herefter dejen i 20 lige store stykker, form disse til boller og lad dem hæve på en smurt plade eller på bagepapir, i 20 minutter. Pensel med æg.
bag dem i varmluft på 180 grader i 15 minutter 
Bon appetit de damer og herrer - de er fantastiske!!
Anmeld