Jeg bruger som basis 5 g gær, 5 dl vand, 1 dl tykmælk/yoghurt, 1 æg, 1 stor tsk salt, 1 spsk sukker/honning ca. 450 g mel.
Konsistensen skal være ret klæg - lidt lige som tyggegummi - hvis du vælge at have kerner, rosiner, soltørrede tomater eller andet, der suger, kan du med succes lave dejen lidt vådere. De fleste ingredienser suger/arbejder, når de står natten over i køleskabet.
Husk også at hvis du bruger grovere meltyper, så må du også gerne holde lidt igen med melet, så de ikke bliver for bastante.
Jeg varierer dem med rugmel, havregryn, kerner/frø, soltørrede tomater, kanel, revne æbler/gulerødder, rosiner og mere eller mindre sukker, alt efter om det er eftermiddags- eller madbrød jeg laver.
jeg plejer også at bruge durummel for at gøre dem lidt sejere i konsistensen. I den oprindelige opskrift er der 1 dl olie i, men jeg har eksperimenteret mig frem til at jeg ikke behøver olien overhovedet.
Bages ved 230 gader i 15-17 min ved varmluft
Anmeld