Ingredienser:
Du skal bruge følgende til denne opskrift på jordbærtærte:
0,5 deciliter sukker
1 æg
3 deciliter mel (hvede)
0,5 teskef. salt
1 teskef. sukker (vanille)
100 gram margarine eller smør
Jordbær og fløde (flødeskum) til pyntning af tærten
Fyld:
2 deciliter fløde (piskefløde)
3 spiseskef. citronsaft
1 liter jordbær
2 spiseskef. maizena
2 spiseskef. sukker
Fremgangsmåde:
Sådan laver du dejen: Tag ægget og pisk det. Tag en skål og kom salt, hvedemel, sukker og vanillesukker i og mix det med det valgte fedtstof. Kom så ægget op i og lav det til en dej. Dejen skal hvile i 60 minutter. Find en form og kom dejen i den. Kom den i ovnen i 20 minutter ved 175 til 200 grader. Sådan laver du fyldet: Tag 0,5 liter jordbær og kom den i en gryde og mas dem. Kom så sukker, maizena og citronsaft op i og varm det op, mens du passer det. Pisk fløden til flødeskum og bland det medjordbærmassen (når den er blevet kold). Kom blandingen over i formen og pynt med fløde og bær
Anmeld