Spring til sidste ulæste indlæg Følg denne tråd
Skal hørfrø ikke tilberedes før det må spises?? Jeg har fundet en opskrift på køleskabsgrød, men det skal jo ikke tilberedes?? Og på den pose hørfrø jeg har står der, at det ikke må spises råt… Kan jeg bruge det i køleskabsgrøden??
Anmeld Citér
Køb et abonnement på Vores Børn
Magasinet til dig med børn på 0-12 år
Priser fra 149 kr.
I følge Fødevarestyrelsen gælder dette:
De nye regler betyder, at der på din pose med hørfrø indimellem kan stå: ”Kun til madlavning og bagning. Må ikke indtages i rå tilstand”. Hvis det står på posen, bør du opvarme dem inden de spises. Brug dem fx i brød. Opvarmning mindsker nemlig cyanidindholdet. Hvis ikke der står noget på posen, er det muligt at spise dem uden opvarmning.
herfra: https://foedevarestyrelsen.dk/kost-og-foedevarer/alt-om-mad/kemi-i-maden/mad-med-uoensket-kemi/hoerfroe
Så det må afhænge af hvilke man køber om de må spises rå eller ej.
Jixy skriver: I følge Fødevarestyrelsen gælder dette: De nye regler betyder, at der på din pose med hørfrø indimellem kan stå: ”Kun til madlavning og bagning. Må ikke indtages i rå tilstand”. Hvis det står på posen, bør du opvarme dem inden de spises. Brug dem fx i brød. Opvarmning mindsker nemlig cyanidindholdet. Hvis ikke der står noget på posen, er det muligt at spise dem uden opvarmning. herfra: https://foedevarestyrelsen.dk/kost-og-foedevarer/alt-om-mad/kemi-i-maden/mad-med-uoensket-kemi/hoerfroe Så det må afhænge af hvilke man køber om de må spises rå eller ej.
Jeg har googlet og googlet og syntes ikke der kom noget konkret, så jeg har valgt at riste dem lidt på panden. Så håber jeg det var nok
[ Spring til toppen ]
Story House Egmont A/S Strødamvej 46 2100 København Ø TLF: 70 25 75 10 CVR: 83131128